New York Cheesecake

New York Cheesecake smaker friskt og nydelig. Jeg bruker den både som dessert og som friskt tilbehør til kaffen.

Bunnen

170 g smeltet smør

280 g finknust digestivekjeks

1 ss sukker

Bland alt godt sammen og press det flatt utover en stor springform, kledd med bakepapir. Stekes midt i ovnen på 160 grader i 10 minutter. La bunnen avkjøles på rist, mens du lager ostemassen.

 

Ostefyllet

900 g Philadelphiaost

250 g melis

3 ss hvetemel

1 1/2 ts vaniljeekstrakt

1 klype salt

Revet skall av 1 sitron

1 1/2 ts sitronsaft

3 store egg, pluss 1 eggeplomme

2 dl rømme

 

Visp osten i ca. 2 minutter. Tilsett saltet, melisen og melet litt etter litt, mens du visper forsiktig. Tilsett egg, rømme, sitronsaft og skall, mens du visper lett, så alt blandes godt. Fyllet skal være litt luftig, når det er klart. Smør sidene av springformen med litt smør eller formfett og hell i ostemassen. Stek midt i ovnen på 200 grader i 10 minutter. Skru deretter ned til 90 grader og stek videre i 25 minutter. Rist forsiktig på formen. Kaken er klar, dersom det er litt bevegelse i den. Skru av ovnen og la kaken stå der til langsom avkjøling i 2 timer, før den settes kaldt.

Rømmetopping

1,5 dl rømme

1 ss sukker

2 ts sitronsaft

Alt blandes og smøres over kaken, når den er avkjølt.

La New York Cheesecake stå kaldt i formen i minimum 8 timer, før du løsner den fra kanten med en kniv og legger den på fat. New York Cheesecake kan gjerne serveres med en bærcoulis eller friske bær.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Salat med kylling og peanøttsaus

Salat med kylling og peanøttsaus er en lun og smaksrik salat, der kyllingen fremdeles er varm, når du serverer.

4 store eller 6 små kyllingfileter i store terninger

2 løk i store terninger

2 grønne paprika i store terninger

1 dl Ketjap Manis

2 ts hvitløk fra tube

1 ts Sambal Olek

1 ss sesamolje

2 ss nøytral olje

1 ss ingefær fra tube

1 neve frisk, finhakket koriander

Jeg starter med å lage marinaden til kyllingfileten. Bland Ketjap Manis, hvitløk, Sambal Olek, olje, sesamolje, ingefær og koriander godt sammen. Tre kylling, paprika og løk på grillspyd, legg dem i en ildfast form og hell marinaden over. La den ligge i marinade i minimum 30 minutter, gjerne over natten. Grilles eller stekes i den ildfaste formen, til kyllingen er gjennomstekt, men ikke tørr.

Peanøttsausen:

1/2 glass peanøttsmør

Marinaden fra kyllingen

Bland sammen i en kjele og kok opp. Spe med vann til det er passe tykt.

Salaten:

1/2 agurk i små terninger

1 reven gulrot

1/2 strimlet salathode

2 finhakkede vårløk

1 finhakket, rød paprika

2 finhakkede chili

Saften av 2 lime

1 potte finhakket koriander

1 pose cashewnøtter, ristet i tørr stekepanne

Salat med kylling og peanøttsaus
Salat med kylling og peanøttsaus

Salat med kylling og peanøttsaus serveres som den er, eller med nykokt ris.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

Lammecarré med sennep

Lammecarré med sennep er en deilig og litt uvanlig variasjon av lam. Det smaker aller best, om kjøttet får marinere over natten, men om du ikke har tid til det, smaker lammecarré med sennep godt uansett.

2 lammecarréer

2 ss sennep

1/2 ts pepper

2 finmalte fedd hvitløk

Salt

Smør lammecarréene inn med en blanding av sennep, pepper og hvitløk. La kjøttet hvile i noen timer i kjøleskapet, om du har tid til det. Dryss på salt etter eget ønske og legg dem på varm grill eller i grillpanne i noen minutter, for å få fin stekeskorpe. Sett dem deretter i stekeovnen på 180 grader til steketermometeret viser 50 grader. Det tar ca 20 minutter. La kjøttet hvile i noen minutter, før du deler det opp.

Lammecarré med sennep
Lammecarré med sennep

  

Serveres med ovnsbakt løk, ovnsbakte rotgrønnsaker og karri- og sennepssaus.

Du finner oppskriften på sausen her.

Oppskriften på grønnsakene finner du her.

Oppskriften på den ovnsbakte løken finner du her.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Potetsalat

Potetsalat en en av de ferdigrettene jeg synes smaker mest syntetisk. Det er enkelt å lage selv. Du lager rømmeblandingen mens potetene koker og om du bruker fine poteter, trenger du ikke engang å skrelle dem.

1 kg poteter

4 ss agurkmix

1 boks rømme

1 pose majones

2 finstrimlede vårløk

2 ss sitronsaft

Salt og pepper

Kok poteter. Avkjøl dem så mye at du klarer å holde i dem, før du skreller og deler dem i terninger. Bland rømme, majones, agurkmix og vårløk. Smak til med salt og pepper.  Tilsett potetterrningene, dryss over finhakket gressløk og server potetsalat sammen med f.eks. grillmat, spekemat, karbonader, kylling, stekt svin eller storfe.

Potetsalat
Potetsalat

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Rødløkskompott til fjærkre og julemat

Rødløkskompott til fjærkre og julemat passer godt til jul, men er også deilig til mange kjøttretter resten av året. Den smaker et fantastisk til andebryst, gås og kalkun.

2 rødløk

1 ss smør

2,5 dl rødvin

1 bit kanelbark

2,5 ss sukker

1 laurbærblad

1 stjerneanis

Del rødløk i båter og fres dem i litt smør. Tilsett rødvin, sukker, laurbærblad, stjerneanis og kanelbark. La det koke uten lokk til det er igjen 1/3 og det har blitt tyktflytende.  Fjern kanelen, stjerneanisen og laurbærbladet før servering.

Rødløkskompott til fjærkre og julemat
Rødløkskompott til fjærkre og julemat

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Something on a Stick Day

Something on a Stick Day er en av de rarere matdagene i USA. Det er mye som kan tres på en pinne. Kjærlighet og iskrem er vel noe av det første man tenker på, men kebab og andre grillspyd er jo også vanlig. De siste årene har cake pops også blitt populært, det er rett og slett kaker på pinne.

Om du har lyst til å lage noe på en pinne i dag, finner du masse godt her.

Og vi ønsker alle en god Something on a Stick Day 🥳

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Something on a Stick Day

Something on a Stick Day er en av de rarere matdagene i USA. Det er mye som kan tres på en pinne. Kjærlighet og iskrem er vel noe av det første man tenker på, men kebab og andre grillspyd er jo også vanlig. De siste årene har cake pops også blitt populært, det er rett og slett kaker på pinne.

Om du har lyst til å lage noe på en pinne i dag, finner du masse godt her.

Og vi ønsker alle en god Something on a Stick Day 🥳

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Blomster på bordet – en av dagliglivets små gleder

Blomster på bordet er virkelig en av dagliglivets små gleder. Jeg er veldig glad i å ha blomster på bordet, og har det nesten bestandig.

Vakre, rosa blomster på bordet

Jeg er fast kunde hos Interflora, og må si at jeg har fått mange vakre kreasjoner i løpet av alle årene jeg har handlet der.

Blomster på bordet
Blomster på bordet

Et besøk i blomsterbutikken er alltid hyggelig.

Blomster på bordet

Blomster på bordet

Jentene i blomsterbutikken kan mer enn buketter…

Blomster på bordet

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Duchessepoteter

Duchessepoteter passer godt som tilbehør til både kjøtt og fisk. Denne oppskriften er passe til 6 personer.

750 g mandelpoteter

2 ss smør

2 dl melk

1/2 ts pepper

2 eggeplommer

Kok/trekk mandelpotetene i lettsaltet vann. Pass på at de ikke koker i stykker. Hell av vannet og mos dem. Tilsett smør, melk, eggeplommer og pepper. Legg blandingen over i en sprøytepose og lag rosetter på et bakepapir. Stek duchessepoteter i ovnen på 250 grader i 10 minutter.

Duchessepoteter
Duchessepoteter

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Estragonkylling på potet- og grønnsaksseng

Estragonkylling på potet- og grønnsaksseng er en videreutvikling av en jeg fant i en kokebok fra begynnelsen av 80-tallet. Den skal smake godt av estragon og jeg bruker nesten et helt glass.

1 ss olje

12 poteter i skiver

1 sellerirot i terninger

1 persillerot i terninger

4 fedd finhakket hvitløk

3 løk i skiver

1 pk aromasopp i skiver

Estragon, salt og pepper

2 dl. kyllingkraft, ev. vann og kyllingfond

1 potte finhakket persille

Smør en langpanne. Legg i potetskiver, terninger av sellerirot og persillerot, finhakket hvitløk, løk i skiver og aromasopp i skiver. Krydre med estragon, pepper og salt. Hell over kyllingkraft og dryss over finhakket persille.


1 kylling

1/2 potte estragon

1/2 potte persille

200 g smør

Estragon (tørket), salt og pepper

Estragonkylling på potet- og grønnsaksseng
Estragonkylling på potet- og grønnsaksseng

Fyll kyllingen med frisk estragon og persille. Bind den opp og legg den på en rist over langpanna. Stekes ved 200 grader, langt ned i ovnen. Smelt smør og rør inn masse estragon, salt og pepper. Kyllingen smøres med denne blandingen hvert kvarter hele steketiden. Snu kyllingen når den har fått fin farge på oversiden. Når den har fått fin farge under også, er den trolig klar. Sjekk om det kommer klar kraft ut, ved å stikke en spiss kniv inn ved låret. Om det kommer blod, må den stå litt til. Det tar ca. 1-1,5 time, avhengig av størrelsen på kyllingen.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.