Gratinerte tortillachips

Gratinerte tortillachips er enkelt å lage til mange, siden du brer tortillaene utover stekebrettet, legger fyllet oppa, ost på toppen og gratinerer i ovnen.

1 pk tortilla etter smak og behag. Jeg har brukt med ost og jalapeño

400 g karbonadedeig

1 finhakket løk

2 fedd finhakket hvitløk

1 pk revet ost

1 pk. tacokrydder, eller bruk hjemmelaget

Gratinerte tortillachips
Gratinerte tortillachips

Stek karbonadedeig, løk og hvitløk, bland i tacokrydder. Hell posen med tortillachips utover en langpanne, dekket med bakepapir. Bre kjøttblandingen over, dryss ost på toppen. Gratineres i ovnen på 225 grader, til osten er gyllen. Ta den ut før chipsen blir for brun.

 

Server gjerne gratinerte tortillachips med en god salat eller salsa og guacamole, som du finner oppskrift på her.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

Et koselig vårbord

Et koselig vårbord kan være starten på et hyggelig måltid og jeg koser meg alltid med borddekking. Det er ekstra trivelig å dekke et vårbord nå, når det er så mye lysere ute.

Dukene og serviettene kommer fra Step In. Dukene finnes i flere andre farger også.

Den vakre blomsten kommer fra Interflora og er satt opp i et gammelt stettefat jeg har i pressglass.

Når bordet er klart, er det bare å kose seg med resten av matlagingen og glede seg til kveldens måltid.

 

Et koselig vårbord
Et koselig vårbord

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Biff chop suey

Biff chop suey er en klassisk kinesisk rett, som finnes på menyen på alle kinesiske restauranter. Det kan høres merkelig ut med natron, men den mørner kjøttet.

500 g biff

Marinade:

2,5 ss maisenna

2 ss vann

2 ss rapsolje

2,5 ts natron

0,5 ts salt

Bland ingrediensene til marinaden, del biffen i tynne strimler og legg den i marinaden i 20 min, før den stekes i olje.

Saus:

2 ss mørk soyasaus

2 ss lys soyasaus

1 ss asiatisk fond eller kyllingfond

2 ss oystersaus

2 ss ketjap manis

1 ts sesamolje

1 ts ingefærpasta

2 ss maisenna

1 ts hvitløkspasta

Bland ingrediensene til sausen

…..

1 pk sopp i skiver

1 paprika i strimler

3 gulrøtter i skiver

1 boks vannkastanjer

1 boks bambusskudd

1/2 brokkoli i små buketter

1 løk i strimler

2 vårløk i ringer

1 neve ferske bønnespirer (eller fra boks, om du ikke får tak i ferske)

Fres løk og sopp i olje.  Bland biff, grønnsaker og saus og la det koke i noen minutter, til sausen er passe tykk. Servere biff chop suey med ris eller nudler.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Hvit pizza med kjøttdeig

Hvit pizza med kjøttdeig er ikke like vanlig som den med tomatsaus, men smaker veldig godt. Denne er laget med kalvekjøttdeig, men kan like gjerne lages med vanlig kjøttdeig.

Start med bunnen. Du finner oppskrift på en god pizzabunn HER.

400 g kalvekjøttdeig

2 finhakkede løk

2 stilker timian (eller 1 ts tørket)

salt

pepper

2 stilker oregano (eller 2 ts tørket)

1 beger rømme

2 finhakkede fedd hvitløk

1 strimlet rødløk

1 pk pepperoni

reven ost etter ønske (gjerne vellagret og flere varianter)

Stek kjøttdeigen sammen med løken, hvitløken og krydderet, bortsett fra salt og pepper. Rør inn rømmen, kok opp og smak til med salt og pepper.

Når pizzabunnen er klar, smøres blandingen på. Legg på ost, rødløk og pepperoni. Riv gjerne litt parmesan over til slutt, før den stekes på full varme midt i ovnen, til den er gyllen og fin.

Om du ikke har lyst på hvit pizza med kjøttdeig, finner masse andre spennende pizzaoppskrifter HER.

Hvit pizza med kjøttdeig
Hvit pizza med kjøttdeig

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Sennepsvinaigrette

Sennepsvinaigrette er en dressing, som passer til det meste av salater. Den smaker også godt til kokte grønnsaker og fisk. Vinaigrette er en emulsjon og det gjør at den blir tykk og fyldig, når du blander den.

1 ss dijonsennep

2 ss honning

5 ss bringebæreddik eller hvitvinseddik

1.5 dl olivenolje

Bland alle ingrediensene godt sammen og risle over salaten.

Sennepsvinaigrette
Sennepsvinaigrette

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Tapas på norsk

Tapas på norsk, smaker godt og kan varieres etter smak og humør. Tapas er opprinnelig det spanske navnet på masse spanske småretter. De har tilsvarende i østen, men da heter det «dim sum». I de arabiske landene rundt middelhavet har de også lokale småretter, men da heter det «meze». Jeg lager ofte alle disse tre variantene, men synes også det er spennende med en norsk variant noen ganger.

Her har jeg brukt badsturøkte lammepølser med bjørneløk og urter, men du kan også bruke en av de andre spennende pølsevariantene som har dukket opp de siste årene. I tillegg har jeg laget min egen rekesalat. Du finner oppskriften HER.

Jeg har brukt forskjellig norsk spekemat og ost fra Eiker gårdsysteri. Kjøttbollene er av elgdeig, og du finner oppskrift på dem HER.

Jeg har også laget tyttebærrømme, som du finner oppskriften på HER.

Båtpoteter smaker godt til og du lager dem enkelt ved å risle litt olivenolje i en langpanne, dele potenene i båter, legge dem i langpanna, ta på salt og pepper, risle over litt mer olje og sett dem i ovnen på full guffe. Når de begynner å få litt farge, skrur du ned til 200 grader og lar dem steke til de er sprø utenpå og myke inni.

Server tapas på norsk med godt brød og en frisk salat til.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Pastagrateng

Pastagrateng er en rett som er enkel å lage og som faller i smak hos både liten og stor. Denne oppskriften passer til 4 personer.

500 g karbonadedeig eller kjøttdeig

300 g pastarør eller skruer

2 finhakkede løk

2 fedd finhakket hvitløk

1/3 ltr fløte

1 boks hakede hermetiske tomater (helst Mutti)

2 ss tomatpuré

200 g revet ost

1 ts tørket oregano

2 stilker frisk oregano

1 ts timian

2 laurbærblader

Salt og pepper

Olje til steking

50 g reven parmesan

Kok pasta etter anvisningen på pakken.

Brun karbonadedeig, løk og hvitløk i en stekepanne med litt olje. Tilsett urter, fløte, tomater, tomatpuré, salt og pepper og la det koke på lav varme i 1 time.

Plukk ut laurbær og oreganostilker. Legg karbonadeblandingen og pastaen lagvis i en ildfast form, dryss et lag med parmesan midt i og dryss reven ost på toppen.

Pastagrateng
Pastagrateng

Stek pastagrateng midt i ovnen på 200 grader i ca. 20-30 minutter, til osten får fin farge og server med en god salat. Det kan smake med litt godt, nybakt brød til også.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

Rosindagen i USA

Rosindagen er en av mange matdager som markeres i USA. Rosiner er som kjent, tørka druer og brukes i både gjærbakst, desserter, kaker og mange matretter i flere land. Noen viner blir også laget av inntørkede druer, noe som gir kraftge og fruktige viner.

Hva med å markere rosindagen med å lage noe godt med rosiner? Du finner masse godt HER.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.