Laks og pasta med kremet tomatsaus

Laks og pasta med kremet tomatsaus likes av både små og store og er en fin rett om du skal lære barn å like fisk. Jeg har brukt en morsom pastavariant jeg kjøpte på flyplassen i Verona.

400 g filet av laks

400 g valgfri pasta

1,5 dl fløte

400 g knuste hermetiserte tomater (helst Mutti)

1 dl rapsolje, eller en blanding av disse

3 fedd finhakket hvitløk

2 vårløk

Basilikum

Salt og pepper

Skjær laksen i passe stykker og ha på litt salt. Sett den til side.

Varm opp oljen i en gryte,  kutt hvitløken og la den frese en kort stund. Den må ikke bli brunsvidd.

Tilsett tomatene sammen med et par klyper tørket basilikum eller en kvast med frisk basilikum.

La det småkoke i ca. 15 minutter før du tilsetter fløten. Kok opp og smak til med salt og pepper.

Tilsett laksen og vårløken, kok opp igjen og la fisken trekke på kokepunktet i 5 -10 minutter

Laks og pasta med kremet tomatsaus serveres reven parmesan og en basilikumkvast, for de som liker det.

Laks og pasta med kremet tomatsaus

Laks og pasta med kremet tomatsaus

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Bacalao fra Puerto Rico

Bacalao fra Puerto Rico kan ligne på den vi kjenner fra Portugal, men den inneholder kapers og avokado i tillegg og det smaker kjempegodt til. Den er dessuten praktisk å servere til mange, siden alt tilberedes i samme gryte.

2 ss olivenolje

1 løk i strimler

4 fedd hvitløk, finhakket

500 g poteter i terninger

500 g utvannet klippfisk i serveringsstykker

2 bokser hakkede tomater

1 chili, finhakket

1 neve finhakket, fersk koriander

2 ss skiver pimentfylte grønne oliven

1 ss kapers, skylt

1 ts tørket oregano

2 ss fiskefond, ev. buljongterning

Vann, etter behov

Ev. salt og pepper

1 avokado i terninger

 

 

Bacalao fra Puerto Rico
Bacalao fra Puerto Rico

Varm olje i en gryte, tilsett løk og rør av og til, til den er myk, ca. 2 minutter. Tilsett hvitløk og stek videre under omrøring i 1 minutt.

Tilsett poteter, fisk, tomater, chili, koriander, oliven, kapers, oregano og rør det sammen. Om blandingen virker tørr, kan du tilsette litt vann. Dekk til og la det småkoke i ca. 20 minutter, til potetene er gjennomkokte. Smak til med salt og pepper og rør inn avokado rett før servering.

Du finner flere oppskrifter fra Karibia HER.

Bacalao fra Puerto Rico
Bacalao fra Puerto Rico

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Stelle i hagen nakendagen

Stelle i hagen nakendagen er i dag og det passer jo bra, for alle som elsker å vise seg frem… og for alle som har en høy og tett hekk 🤩

Jeg har alltid sagt at når naboen har sett nok, kjøper de rullgardin selv 🤣

Du finner denne dagen og mange andre morsomme dager HER.

Stelle i hagen nakendagen
Stelle i hagen nakendagen

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Buck’s Fizz

Buck’s Fizz er en enkel velkomstdrink, med kun to ingredienser. Den skal egentlig blandes med 1 del vin og 2 deler juice, men vi pleier å blande den 50/50.

1 fl. musserende vin (cava, prosecco el. lignende)

0,75 l appelsinjuice, ferskpresset

Hell juicen i egnede glass, fyll opp med musserende og server Buck’s Fizz helt nylaget.

 

Du finner flere spennende drinker HER.

Buck's Fizz
Buck’s Fizz

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

Svinefilet med pommes noisettes og chimichurri

Svinefilet med pommes noisettes og chimichurri er nydelig selskapsmat. Chimichurri kan lages klart noen timer i forveien og settes i romtemperatur 1 time før den skal spises. Pommes noisettes kan kjøpes i frysedisken, men hjemmelaget smaker selvfølgelig bedre.

Chimichurri:

3 ss rødvinseddik

2 dl god olivenolje

2 fedd hvitløk

1 rødløk

1 fersk rød chili

2 pk fersk bladpersille

1 potte fersk koriander

1 ss tørket oregano

Salt og pepper

Alt finhakkes og smakes til med salt og pepper. Dekk til og la chimichurri hvile i romtemperatur til den skal brukes.

Pommes noisettes:

750 g mandelpoteter

5 eggeplommer

150 g smør

Salt og nykvernet pepper

100 g mel

100 g strøkavring

2 egg, sammenpisket

2 dl frityrolje

Skrell og kok potetene i vann, tilsatt salt, til de er møre og la dem dampe godt av seg. Mos dem, sammen med smør, ta blandingen av platen og rør inn eggeplommene, en etter en. Smak til med salt og pepper.

Hell melet i én bolle, sammenpisket egg i den neste og strøkavring i en tredje bolle. Form små boller, på størrelse med hasselnøtter og vend dem i først i mel, deretter egg og til slutt i kavring. Legg dem på en tallerken, til du har laget ferdig alle. Varm opp olje til 180 grader i en gryte, eller bruk frityrgryte eller airfryer. Friter pommes noisettes til de er gylne, gjerne i flere omganger, avhengig av størrelsen på gryta. Spre dem på en tallerken dekket med absorberende kjøkkenpapir. Server pommes noisettes varme.

Svinefilet:

I stekeovn: Krydre svinefileten med salt og pepper og brun den i smør på alle sider, før du legger den i ildfast form og steker den i ovnen på 200 grader, til kjernetemperaturen er ca. 70 grader. La den hvile litt, før du skjærer i den..

I sous vide: Svinefileten krydres med salt og pepper og legges i sous vide på 58 grader i 1,5 time, før du tar den en kjapp runde på grillen eller i stekepanna, så den får fin gyllen farge. La den hvile i noen minutter, før du skjærer den opp.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

Thaipizza

Thaipizza er en av de mest populære oppskriftene på bloggen. Jeg serverer nesten alltid thaipizza til broren min, når han kommer på besøk også, for den er nok en av favorittene hans. Jeg lager pizzabunn på vanlig måte. Du finner oppskrift på pizzabunn her. Når den står og hever, startet jeg på fyllet: 3 kyllingfileter 1 pose conimex marinademiks saté 1 finhakket chili 3 ss ketjap manis 5 ss rapsolje 1 strimlet rødløk 1 strimlet paprika 1/2 glass sataysaus 1 pk reven ost 1 boks ananasbiter Sweet chili dipping sauce 1 pose cashewnøtter Frisk koriander Limebåter   Skjær kyllingen i tynne strimler og legg den i en marinade av marinademiks saté, ketjap manis og rapsolje. Kjevle ut pizzabunnen, la den heve, for så å forsteke noen minutter i ovnen. Ta den ut når den har fått litt farge, smør på sataysaus, legg på reven ost, rødløk,  paprika, ananas og kyllingstrimlene. Om du liker det litt sterkt, kan du også legge på finhakket chili. Strø over cashewnøtter på toppen. Thaipizza stekes i ovnen, på 300 grader, til den får fin farge. Risle over sweet chilisaus og legg på blader av koriander og limebåter før servering. Du finner flere spennende pizzavarianter her. Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis. Du kan også følge bloggen på Facebook.

Aserbajdsjans nasjonaldag

Aserbajdsjans nasjonaldag markeres i dag. Mattradisjonene deres ligner på tradisjonene i Iran og Tyrkia.

I Aserbajdsjan spises det mye lam, storfe og fjærkre. De vanligste fiskeslagene er stør, laks, kutum og sardin. De har også ekte kaviar fra Kaspihavet.

Ris og hvete er de viktigste kornslaga. De spiser mye aubergine, tomat, paprika, spinat, kål, løk, purre, rødbeter, reddik, agurk og bønner.

Urter er også mye brukt, f.eks. mynte, koriander, dill, basilikum, persille, estragon, timian, merian, karse og gressløk.

De vanligste krydderne er pepper, sumak, ingefær, kardemomme og selvfølgelig safran, som de dyrker selv.

Aprikos, druer, epler, granateple, fersken, fiken, jordbær, kirsebær, plommer og vannmelon er den vanligste fukten og de bruker også en del tørka frukt.

En spennende og nydelig tradisjon fra Aserbajdsjan, er basturma, som  er speket storfekjøtt. Om vil feire Aserbajdsjans nasjonaldag , med å lage litt spicy og velsmakende spekemat, eller en deilig middagsrett fra Aserbajdsjan, finner du oppskrifter HER.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Aserbajdsjans nasjonaldag

Aserbajdsjans nasjonaldag markeres i dag. Mattradisjonene deres ligner på tradisjonene i Iran og Tyrkia.

I Aserbajdsjan spises det mye lam, storfe og fjærkre. De vanligste fiskeslagene er stør, laks, kutum og sardin. De har også ekte kaviar fra Kaspihavet.

Ris og hvete er de viktigste kornslaga. De spiser mye aubergine, tomat, paprika, spinat, kål, løk, purre, rødbeter, reddik, agurk og bønner.

Urter er også mye brukt, f.eks. mynte, koriander, dill, basilikum, persille, estragon, timian, merian, karse og gressløk.

De vanligste krydderne er pepper, sumak, ingefær, kardemomme og selvfølgelig safran, som de dyrker selv.

Aprikos, druer, epler, granateple, fersken, fiken, jordbær, kirsebær, plommer og vannmelon er den vanligste fukten og de bruker også en del tørka frukt.

En spennende og nydelig tradisjon fra Aserbajdsjan, er basturma, som  er speket storfekjøtt. Om vil feire Aserbajdsjans nasjonaldag , med å lage litt spicy og velsmakende spekemat, eller en deilig middagsrett fra Aserbajdsjan, finner du oppskrifter HER.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Aserbajdsjans nasjonaldag

Aserbajdsjans nasjonaldag markeres i dag. Mattradisjonene deres ligner på tradisjonene i Iran og Tyrkia.

I Aserbajdsjan spises det mye lam, storfe og fjærkre. De vanligste fiskeslagene er stør, laks, kutum og sardin. De har også ekte kaviar fra Kaspihavet.

Ris og hvete er de viktigste kornslaga. De spiser mye aubergine, tomat, paprika, spinat, kål, løk, purre, rødbeter, reddik, agurk og bønner.

Urter er også mye brukt, f.eks. mynte, koriander, dill, basilikum, persille, estragon, timian, merian, karse og gressløk.

De vanligste krydderne er pepper, sumak, ingefær, kardemomme og selvfølgelig safran, som de dyrker selv.

Aprikos, druer, epler, granateple, fersken, fiken, jordbær, kirsebær, plommer og vannmelon er den vanligste fukten og de bruker også en del tørka frukt.

En spennende og nydelig tradisjon fra Aserbajdsjan, er basturma, som  er speket storfekjøtt. Om vil feire Aserbajdsjans nasjonaldag , med å lage litt spicy og velsmakende spekemat, eller en deilig middagsrett fra Aserbajdsjan, finner du oppskrifter HER.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Gratinert hvitløksbrød

Gratinert hvitløksbrød med bacon er en lettvint og billig kvelds- eller lunsjrett, som de fleste kan like. Du kan gjerne bruke gårsdagens brød, for det blir akkurat like godt.

1 landbrød eller loff

50 g smør

1 cm hvitløk fra tube

100 g bacon i terninger, sprøstekt

250 g revet, helst vellagret ost etter eget ønske. Gjerne flere slag.

Smelt smør og tilsett hvitløk.

Del brødet i skiver, nesten igjennom. La bunnen henge sammen. Pensle skivene med smørblandingen. Vær forsiktig, så ikke brødet faller fra hverandre. Fordel baconterningene mellom skivene. Riv osten og press den ned mellom skivene. Pensle litt hvitløkssmør på toppen og stek gratinert hvitløksbrød med bacon i ovnen på 180 grader til osten er smeltet og brødet er gyllent.

Gratinert hvitløksbrød med bacon
Gratinert hvitløksbrød med bacon

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.