Biff chop suey

Biff chop suey er en klassisk kinesisk rett, som finnes på menyen på alle kinesiske restauranter. Det kan høres merkelig ut med natron, men den mørner kjøttet.

500 g biff

Marinade:

2,5 ss maisenna

2 ss vann

2 ss rapsolje

2,5 ts natron

0,5 ts salt

Bland ingrediensene til marinaden, del biffen i tynne strimler og legg den i marinaden i 20 min, før den stekes i olje.

Saus:

2 ss mørk soyasaus

2 ss lys soyasaus

1 ss asiatisk fond eller kyllingfond

2 ss oystersaus

2 ss ketjap manis

1 ts sesamolje

1 ts ingefærpasta

2 ss maisenna

1 ts hvitløkspasta

Bland ingrediensene til sausen

…..

1 pk sopp i skiver

1 paprika i strimler

3 gulrøtter i skiver

1 boks vannkastanjer

1 boks bambusskudd

1/2 brokkoli i små buketter

1 løk i strimler

2 vårløk i ringer

1 neve ferske bønnespirer (eller fra boks, om du ikke får tak i ferske)

Fres løk og sopp i olje.  Bland biff, grønnsaker og saus og la det koke i noen minutter, til sausen er passe tykk. Servere biff chop suey med ris eller nudler.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Hvit pizza med kjøttdeig

Hvit pizza med kjøttdeig er ikke like vanlig som den med tomatsaus, men smaker veldig godt. Denne er laget med kalvekjøttdeig, men kan like gjerne lages med vanlig kjøttdeig.

Start med bunnen. Du finner oppskrift på en god pizzabunn HER.

400 g kalvekjøttdeig

2 finhakkede løk

2 stilker timian (eller 1 ts tørket)

salt

pepper

2 stilker oregano (eller 2 ts tørket)

1 beger rømme

2 finhakkede fedd hvitløk

1 strimlet rødløk

1 pk pepperoni

reven ost etter ønske (gjerne vellagret og flere varianter)

Stek kjøttdeigen sammen med løken, hvitløken og krydderet, bortsett fra salt og pepper. Rør inn rømmen, kok opp og smak til med salt og pepper.

Når pizzabunnen er klar, smøres blandingen på. Legg på ost, rødløk og pepperoni. Riv gjerne litt parmesan over til slutt, før den stekes på full varme midt i ovnen, til den er gyllen og fin.

Om du ikke har lyst på hvit pizza med kjøttdeig, finner masse andre spennende pizzaoppskrifter HER.

Hvit pizza med kjøttdeig
Hvit pizza med kjøttdeig

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Sennepsvinaigrette

Sennepsvinaigrette er en dressing, som passer til det meste av salater. Den smaker også godt til kokte grønnsaker og fisk. Vinaigrette er en emulsjon og det gjør at den blir tykk og fyldig, når du blander den.

1 ss dijonsennep

2 ss honning

5 ss bringebæreddik eller hvitvinseddik

1.5 dl olivenolje

Bland alle ingrediensene godt sammen og risle over salaten.

Sennepsvinaigrette
Sennepsvinaigrette

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Tapas på norsk

Tapas på norsk, smaker godt og kan varieres etter smak og humør. Tapas er opprinnelig det spanske navnet på masse spanske småretter. De har tilsvarende i østen, men da heter det «dim sum». I de arabiske landene rundt middelhavet har de også lokale småretter, men da heter det «meze». Jeg lager ofte alle disse tre variantene, men synes også det er spennende med en norsk variant noen ganger.

Her har jeg brukt badsturøkte lammepølser med bjørneløk og urter, men du kan også bruke en av de andre spennende pølsevariantene som har dukket opp de siste årene. I tillegg har jeg laget min egen rekesalat. Du finner oppskriften HER.

Jeg har brukt forskjellig norsk spekemat og ost fra Eiker gårdsysteri. Kjøttbollene er av elgdeig, og du finner oppskrift på dem HER.

Jeg har også laget tyttebærrømme, som du finner oppskriften på HER.

Båtpoteter smaker godt til og du lager dem enkelt ved å risle litt olivenolje i en langpanne, dele potenene i båter, legge dem i langpanna, ta på salt og pepper, risle over litt mer olje og sett dem i ovnen på full guffe. Når de begynner å få litt farge, skrur du ned til 200 grader og lar dem steke til de er sprø utenpå og myke inni.

Server tapas på norsk med godt brød og en frisk salat til.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Pastagrateng

Pastagrateng er en rett som er enkel å lage og som faller i smak hos både liten og stor. Denne oppskriften passer til 4 personer.

500 g karbonadedeig eller kjøttdeig

300 g pastarør eller skruer

2 finhakkede løk

2 fedd finhakket hvitløk

1/3 ltr fløte

1 boks hakede hermetiske tomater (helst Mutti)

2 ss tomatpuré

200 g revet ost

1 ts tørket oregano

2 stilker frisk oregano

1 ts timian

2 laurbærblader

Salt og pepper

Olje til steking

50 g reven parmesan

Kok pasta etter anvisningen på pakken.

Brun karbonadedeig, løk og hvitløk i en stekepanne med litt olje. Tilsett urter, fløte, tomater, tomatpuré, salt og pepper og la det koke på lav varme i 1 time.

Plukk ut laurbær og oreganostilker. Legg karbonadeblandingen og pastaen lagvis i en ildfast form, dryss et lag med parmesan midt i og dryss reven ost på toppen.

Pastagrateng
Pastagrateng

Stek pastagrateng midt i ovnen på 200 grader i ca. 20-30 minutter, til osten får fin farge og server med en god salat. Det kan smake med litt godt, nybakt brød til også.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

Rosindagen i USA

Rosindagen er en av mange matdager som markeres i USA. Rosiner er som kjent, tørka druer og brukes i både gjærbakst, desserter, kaker og mange matretter i flere land. Noen viner blir også laget av inntørkede druer, noe som gir kraftge og fruktige viner.

Hva med å markere rosindagen med å lage noe godt med rosiner? Du finner masse godt HER.

Rosindagen i USA

Rosindagen er en av mange matdager som markeres i USA. Rosiner er som kjent, tørka druer og brukes i både gjærbakst, desserter, kaker og mange matretter i flere land. Noen viner blir også laget av inntørkede druer, noe som gir kraftge og fruktige viner.

Hva med å markere rosindagen med å lage noe godt med rosiner? Du finner masse godt HER.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Rosindagen i USA

Rosindagen er en av mange matdager som markeres i USA. Rosiner er som kjent, tørka druer og brukes i både gjærbakst, desserter, kaker og mange matretter i flere land. Noen viner blir også laget av inntørkede druer, noe som gir kraftge og fruktige viner.

Hva med å markere rosindagen med å lage noe godt med rosiner? Du finner masse godt HER.

Laksesandwich med sennepssaus og sylta grønnsaker

Laksesandwich med sennepssaus og sylta grønnsaker er en av mine lunsjfavoritter. Vi serverer sandwichen med båtpoteter. Det er viktig å bruke et godt brød, f.eks. landbrød. Oppskriften er beregnet til 1 person, så her er det bare å gange opp.

Båtpotetene:

Risle litt olivenolje i en langpanne, del potetene i båter, legg dem i langpanna, ta på salt og pepper, risle over litt mer olje og sett dem i ovnen på full guffe. Når de begynner å få litt farge, skru ned til 200 grader og la dem steke til de er sprø utenpå og myke inni.

Sylta grønnsaker:

Siden de sylta grønnsakene bare blir bedre av å få trekke litt, er det smart å starte med dem tidlig også. De kan gjerne lages dagen i forveien også. Du finner oppskriften HER.

Sausen:

Det neste som er smart å gjøre er sausen. Du kan selvfølgelig kjøpe den ferdig, men den smaker mye bedre hjemmelaget. Du finner oppskrift på sausen HER.

Laksesandwich:

Skjær 2 skiver brød og rist dem i varm stekepanne, tilsatt olje og et par fedd hvitløk, til de blir gylne.

Krydre 200 g laks med fiskekrydder og stek den i smør i en annen panne, til den er nesten gjennomstekt, men ikke helt. Om du vil ta laksen i sous vide, kan du krydre den og vakuumere den med litt smør eller olje, før du legger den i sous viden på 45 grader i 25 minutter.

Legg 1 brødskive på en tallerken, legg på salat, med laksen oppa og den andre skiva på toppen. Spidd sandwichen med et lite grillspyd i tre, med den spisse enden opp. Tre på en sylta agurkskive, tomater og en limebåt.

Legg på poteter og de sylta gulrøttene. Sett på en bolle med litt sennepssaus. Pynt med litt god rogn og dill og server.

Laksesandwich med sennepssaus, sylta grønnsaker og båtpoteter
Laksesandwich med sennepssaus og sylta grønnsaker

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Pink gin and tonic

Pink gin and tonic er en nydelig drink og du som tror du ikke liker gin and tonic… du liker nok denne.  Brockmans Premium Gin smaker godt av grapefrukt, blåbær og bjørnebær. Blander du den med bringebær og rabarbratonic, er den en vinner på lyse sommerkvelder.

4 cl Brockmans Premium Gin

15 cl Fever-tree tonic water raspberry/rhubarb (bringebær og rabarbra)

2 ss friske eller frosne blåbær

Isbiter

Hell alle ingrediensene i glass, rør rundt og pynt gjerne med litt frisk mynte.

 

Pink gin and tonic
Pink gin and tonic

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.