San Marino har mange felles mattradisjoner med Italia. De bruker mye pasta (f.eks. tagliatelle, lasagne, ravioli og canelloni). Kanin, kylling, kamskjell og kalv er mye brukt. Maten blir ofte servert med pyada (pitabrød), en tradisjonell polenta og utmerkede lokale oster. De har flere tradisjonelle supper, bl.a. bobolotti, som er en suppe med bønner, bacon og pasta.
Til dessert, er det vanlig å servere kake.
- Biff- og baconsalat med balsamicodressing
- Biffsalat med krutonger
- Bønneragu
- Cacio e pepe
- Cannelloni
- Carpaccio av tunfisk
- Crispy urtekylling med pasta
- Dorade fra Sør-Europa
- Dorade med middelhavstilbehør
- Fersk tunfiskbiff
- Fresas con crema
- Fylt kyllingfilet
- Gnocchi med kjøttsaus (ragu)
- Gratinerte blåskjell
- Hjemmelaget pasta
- Hjemmelaget pesto
- Indrefilet med risotto og tomatsalat
- Kalv piccata
- Kalvefilet med gremolata
- Kantarellrisotto
- Kylling cacciatore
- Kyllinglår fylt med hvitløkskrem
- Lammebollesuppe
- Lasagne – litt juks men hjemmelaget
- Lasagnen til mannen
- Limekylling
- Oksefilet med potetmos og gremolata
- Olivenbrød
- Omelett med tomater og oliven
- Ovnsbakt laks med parmesan- og persilletopping
- Pasta carbonara med salami
- Pasta med bacon
- Pasta med biff og tomat
- Pasta med gorgonzolasaus
- Pasta med kjøttboller
- Pasta med knivskjell
- Pasta med kylling og bacon i fløtesaus
- Pasta med kylling, sopp og tomater
- Pasta med laks og trøffel
- Pasta med oksefilet og trøffel
- Pasta med salami og tomater
- Pasta med smårettskinke og tomat
- Pasta med trøffel og fløtesaus
- Pasta med tunfisk i kremet tomat- og kaperssaus
- Pastaskruer med kjøttboller
- Pita – pide – pitka – pitta – pyada – lepinje – aish baladi
- Pizza med 6 oster og oliven
- Pizza med pesto og kylling
- Pizza med salami
- Pizza quattro formaggi
- Pizzabunn
- Porchetta med appelsinsaus
- Porchetta med soppsaus
- Ravioli i tomatsaus
- Ravioli med ricotta, sopp og bacon
- Ravioli med soppfyll og salviesmør
- Risonisalat
- Risotto
- Risotto med tunfisk og pesto
- Rundstykker med oliven og soltørket tomat
- Saltimbocca med parmesangratinerte poteter og bønneragu
- Snitsel med pommes noisettes og kaperssmør
- Soltørka tomat- og olivenbrød
- Spagetti bolognese
- Spagetti med hjerteskjell
- Spagetti med hummer
- Spekefat med middelhavssmaker
- Steinsopprisotto
- Tagliatelle med kyllingfilet og hjemmelaget pesto
- Trøffelpasta med kylling, tomater, parmesan og basilikum
- Tunfiskbiff med potetmos og gremolata
- Vitello tonnato
- Vitello tonnato – en kjapp juksevariant