San Marino har mange felles mattradisjoner med Italia. De bruker mye pasta (f.eks. tagliatelle, lasagne, ravioli og canelloni). Kanin, kylling, kamskjell og kalv er mye brukt. Maten blir ofte servert med pyada (pitabrød), en tradisjonell polenta og utmerkede lokale oster. De har flere tradisjonelle supper, bl.a. bobolotti, som er en suppe med bønner, bacon og pasta.
Til dessert, er det vanlig å servere kake.
- Biff- og baconsalat med balsamicodressing
- Biffsalat med krutonger
- Cannelloni
- Crispy urtekylling med pasta
- Dorade med middelhavstilbehør
- Fylt kyllingfilet
- Gratinerte blåskjell
- Hjemmelaget pasta
- Hjemmelaget pesto
- Indrefilet med risotto og tomatsalat
- Kalvefilet med gremolata
- Kyllinglår fylt med hvitløkskrem
- Lasagne – litt juks men hjemmelaget
- Lasagnen til mannen i huset
- Pasta carbonara med salami
- Pasta med gorgonzolasaus
- Pasta med kylling og bacon i fløtesaus
- Pasta med kylling, sopp og tomater
- Pasta med laks og trøffel
- Pasta med oksefilet og trøffel
- Pasta med trøffel og fløtesaus
- Pita – pide – pitka – pitta – pyada – lepinje – aish baladi
- Pizza med 6 oster og oliven
- Pizza med pesto og kylling
- Pizza med salami
- Pizza quattro formaggi
- Pizzabunn
- Porchetta med appelsinsaus
- Porchetta med soppsaus
- Ravioli med ricotta, sopp og bacon
- Risotto
- Saltimbocca med parmesangratinerte poteter og bønneragu
- Snitsel med pommes noisettes og kaperssmør
- Spagetti bolognese
- Tagliatelle med kyllingfilet og hjemmelaget pesto
- Trøffelpasta med kylling, tomater, parmesan og basilikum
- Vitello tonnato