Restaurant Nôrd på Nordic Pearl burde vært en fantastisk opplevelse. De serverer en 10-retters meny, som i utgangspunktet høres både fantastisk og velsmakende ut.
Fra deres egen reklame kan du lese følgende:
«Restauranten hvor vi lar oss inspirere av naturens egen nordiske matkalender. Her serverer vi mat med høy kvalitet og frisk smak – i takt med årets sesonger. Kom inn, sett deg godt til rette med dine fine, så skal vi skjemme deg bort med en variert 10-retters meny, og personlig service som gir deg en autentisk matopplevelse. I tillegg har vi en nøye tilpasset vinpakke.»
Når vi går for matopplevelser, som dette, forventer vi noe vi ikke lager enkelt selv og at maten er balansert og lekker. Vi bestilte med en premium vinpakke til og vinpakken var veldig bra den, faktisk det beste med hele måltidet. Det var synd resten av måltidet ikke sto i stil. Maten ble servert i fire runder, med tre retter i hver runde, men desserten for seg selv.
Første servering:
Vaffel – Crème fraîche – Løyrom
Jomfruhummer – Tapioka – Citrus
Krustade – Grønn tomat – Solsikke
Vaffel med crème fraîche og løyrom er ganske kjedelig og noe vi helt enkelt kunne slengt sammen selv. Jomfruhummeren smakte godt og om alle rettene hadde hatt samme nivå, hadde vi gått derfra lykkelige. Krustade med grønn tomat og solsikke var ubalansert og for syrlig. Hver rett var en munnfull, så vi var klare for neste servering.
Andre servering:
Andebryst – Rips – Karse
Reddiker – Sommerløk – Hvitløk
Makrell – Poteter – Vinaigrette
Andebryst med rips og karse smakte nydelig og vi skulle gjerne hatt mer av den, noe som er et godt tegn. Reddiker med sommerløk og hvitløk var for lite varmebehandlet, vi regner med at det skulle hatt tyggemotstand, men det var råsmak på løken og det ble ikke veldig delikat i munnen, verken mens vi spiste eller etterpå. Makrellen smakte ikke ferskt og poteter var lite spennende tilbehør.
Vi tok en pause og nøt den nydelige vinen, før tredje servering.
Tredje servering:
Rådyr – Asparges – Solbærglace
Kyllinglever – Erter – Morkler
Gulrøtter – Rabarbra – Merian
Rådyret var en av kveldens tre beste retter, det var veltilberedt og solbærglacen passet perfekt til. Kylingleveren virket uinspirert og kjedelig og gulrøttene var ok. Vi begynte å bli mette, så det passet bra med dessert.
Fjerde servering:
Jordbær – Kamilleblomst – Marengs
Det høres ut som en perfekt kombinasjon, men var egentlig bare krem med jordbær, pikekyss og kamilleblomster. En rett som kan slenges sammen i løpet av ett minutt. Dessertvinen derimor, var en deilig Tokaij.
Utover maten, kan det nevnes at noen av servitørene var flinke og oppmerksomme, men en av dem ikke virket så opptatt av å gjøre en god jobb.