Madeiragryte

Madeiragryte har kraftig, rund og god smak og kjøttet blir fantastisk mørt, etter flere timer i ovnen.

1 kg høyrygg av storfe

Smør/olje til steking

50 g tørket steinsopp

400 g gulrot,

300 g småløk

3 fedd hvitløk

1 kvast fersk timian

2 laurbærblader

600 g hakkede tomater

2 ss tomatpuré

4 dl Madeira

4 dl oksekraft, ev. vann og fond

1 appelsin, kun saften

2 ss soyasaus

Salt og pepper

Ev. litt brun maisennajevner

1 pk persille, finhakket

Del kjøttet i store terninger, krydre det med salt og pepper og brun det godt på alle kanter på høy temperatur i smør/olje. Ta ut kjøttet og fres løken og gulrøttene raskt, før du legger kjøttet tilbake, tilsetter hvitløk og tomatpuré og blander godt. Tilsett tomater, Madeira, kraft, appelsinsaft, soyasaus, timian og laurbærblader og kok opp. Rør godt og sett gryta med lokket på i stekeovnen på 140 grader i 4 timer, den siste timen uten lokk. Smak til med salt og pepper og om madeiragryten virker for tynn, kan du røre inn litt maisennajevner og koke opp igjen. Rør inn persillen og server med ris, kokt etter anvisning på pakken.

Madeiragryte
Madeiragryte

 

Du finner flere oppskrifter på spennende gryteretter fra fjern og nær her.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

 

 

 

 

 

Ukemeny 50

Ukemeny 51 ligger klar. Du kommer inn på oppskriftene ved å følge linkene, enten i overskriftene, eller ved å trykke på bildene. Jeg håper menyen faller i smak.

Mandag: Moqueca med klippfisk
Moqueca med klippfisk 2
Moqueca med klippfisk
Tirsdag: Kylling cacciatore
Kylling cacciatore
Kylling cacciatore
Onsdag:  Plukkfisk

Plukkfisk
Plukkfisk
Torsdag: Pastagrateng

Pastagrateng
Pastagrateng
Fredag: Meksikansk form med kylling

Meksikansk form med kylling
Meksikansk form med kylling
Lørdag:
Forrett: Mammas minestronesuppe

Mammas minestronesuppe
Mammas minestronesuppe
Hovedrett: Ostesufflé

Ostesufflé
Ostesufflé
Dessert: Vaniljeis med pasjonsfruktsaus og sjokoladepynt
Vaniljeis med pasjonsfruktsaus og sjokoladepynt
Søndag:
Forrett: Steinsopprisotto
Steinsopprisotto
Steinsopprisotto

 

Hovedrett: Langtidsstekt oksestek med soppsaus

Langtidsstekt oksestek med soppsaus
Langtidsstekt oksestek med soppsaus
Dessert: Banankake – min saftige og smakfulle favoritt

Banankake – min saftige og smakfulle favoritt
Banankake – min saftige og smakfulle favoritt

 

 

Ukemenyen er bare et forslag og du finner masse andre spennende oppskrifter HER.

Du finner flere spennende og varierte menyer HER.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din HER. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

Blåbær og agurk Moscow Mule

Blåbær og agurk Moscow Mule er friskt og godt og en av favorittdrinkene hjemme hos oss. Den er en deilig variant av den mer kjente Moscow Mule og vel verdt å prøve.

  • 6 blåbær
  • 1 skive skrelt agurk
  • Isbiter
  • 45 ml vodka
  • 1,5 dl ferskpresset limejuice
  • 1,5 dl ingefærøl

Plasser blåbærene og agurkskivene i bunnen av et kobberkrus. Bruk en muddler til å knuse blåbærene og agurken fullstendig. Hell i isbiter, tilsett vodka, limejuice og fyll opp med ingefærøl.

Blåbær og agurk Moscow Mule
Blåbær og agurk Moscow Mule

Du finner mange spennende drinker, både med og uten alkohol her.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Lammeskanker på spansk

Lammeskanker på spansk er en velsmakende rett med en kraftig saus og grønnsakene er også med i ovnen. Lammeskank er ikke akkurat det møreste på lammet, men etter noen timer i ovnen, blir det helt fantastisk og faller nesten fra hverandre. Oppskriften er til 4 personer, men kan lett dobles eller tredobles og lages i en høy langpanne.

  • 4 små eller 2 store lammeskanker
  • Mel
  • 2 chorizopølser, delt i små biter
  • 4 gulrøtter, skrelt og i terninger
  • 2 store løk, skrelt og i terninger
  • 4 hvitløksfedd, skrelt og finhakket
  • 400 g hermetiske hakkede tomater
  • 1 boks bønner
  • 2 ts røkt paprikapulver
  • 2 ts malt spisskummen
  • 2 laurbærblader
  • 4 ss grønnsaks- eller kyllingfond
  • Olivenolje
  • Salt og pepper

Varm oljen i en stor stekepanne, vend lammeskankene i mel og brun dem gylne på på alle kanter.

Bland resten av ingrediensene i en ildfast form. Fyll den tomme tomatboksen med vann og bland inn det også. Legg i lammeskankene, dekk med lokk eller folie og stek på 170 grader 4 timer, eller mer, avhengig av størrelsen på skankene.

Server lammeskanker på spansk med potetmos, kokte eller ovnsbakte poteter. Du kan også dele poteter i mindre deler og la det bake i sausen, sammen med skankene.

Lammeskanker på spansk
Lammeskanker på spansk

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Ostekake fra Baskerland

Ostekake fra Baskerland smaker godt og skal se litt rustikk ut. Den kan serveres alene, eller med friske bær til, enten til dessert, eller som kos til kaffen.

  • 1 kg kremost naturell
  • 5 egg
  • 350 g sukker
  • 15 g mel
  • 500 ml kremfløte

Fukt og krøll sammen et bakepapir, rett det ut og kle innsiden av en rund form med det, så kaken får det rustikke utseendet den skal ha.

Pisk osten en mikser, slik at den blir enda mer kremet. Fortsett å piske, mens du gradvis tilsetter fløten, og deretter sukkeret. Tilsett et og et egg, og pisk til det er godt blandet mellom hvert egg.

Tilsett mel og pisk til alt er godt blandet inn. Hell røren over over i formen og stek den midt i ovnen i ca. 55 minutter på 180 grader. Sjekk jevnlig at den ikke blir brent. Hvis kaken har blitt brun, anbefales det å dekke den med aluminiumsfolie.

I ovnen vil kaken svelle, men den vil synke sammen når blir nedkjølt.

Når kaken er ferdigstekt, skrur du av ovnen og åpner ovnsdøren litt. La kaken kjøle seg ned inne i ovnen i 15 minutter, før du den ut og lar den kjøle seg helt ned på en rist, i romtemperatur.

Når kaken er kald, lar du den hvile over natten i kjøleskapet, så smaken får satt seg.

Ta kaken ut av kjøleskapet 15-20 minutter før servering.

Baskisk ostekake
Baskisk ostekake

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Gambas pil pil

Gambas pil pil er en spansk rett som passer til forrett, eller som en del av et tapasmåltid. Den er rask å lage og smaker nydelig. Det smaker godt med litt brød til, som kan dyppes i den varme oljen og nytes sammen med rekene.

  • 360 gram gambas, scampi eller argentiske villreker (rå, skrelt)
  • 180 ml olivenolje
  • 8 fedd hvitløk
  • 2 chilipepper
  • 1 ts paprika
  • Salt og sort pepper
  • Finhakket persille

Varm olivenolje. i en panne, tilsett hvitløk, chili og paprika, rør det inn i oljen. Tilsett rekene og stek på den ene siden i 2 minutter

Snu rekene og stek i 2 minutter på den andre siden.

Ha over i en varme tapasskåler sammen med oljeblandingen.

Dryss over persille og ev. salt og pepper.

Gambas pil pil
Gambas pil pil

 

Du finner flere spennende og velsmakende her.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Biff med gremolata og bakt tomat

Biff med gremolata og bakt tomat er godt og mettende. Gremolata er en italiensk blanding av bl.a. finhakkede urter, som passer til både kjøtt- og fiskeretter. Den kan lages i forveien og skal serveres kald.

Gremolata:
  • 1 pk bladpersille, finhakket
  • 2 fedd finhakket hvitløk
  • 1 rød chili, finhakket
  • 1/2 finhakket rødløk
  • 2 finstrimlede vårløk
  • 2 dl mangoeddik
  • 1 dl sitronolje
  • 1 dl olivenolje

Alt røres godt sammen og står og hviler i romtemperatur mens du tilbereder resten.

Gratinerte tomater:
  • 4 tomater, delt i 2
  • 100 g revet ost
  • 2 ss olivenolje
  • 3 ss parmesan
  • Salt, pepper og ev. annet krydder eller urter du ønsker

Legg tomatene i en ildfast form. Ringle over olje, salt, pepper og ev.krydder eller urter og dryss på revet ost.

Biffen:
  • 4 biffstykker på 180 – 300 g avhengig av hvor sultne gjestene er i ønsket kvalitet
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper

Krydre biffene med salt og pepper på begge sider og la dem ligge tildekket i romtemperatur i 30 min. Brun dem raskt på begge sider i smør i en stekepanne eller på grillen. Sett panna i ovnen, eller flytt biffene over i en ildfast form og sett dem på 200 grader. Putt inn steketermometer i en av biffene og stek til ønsket temperatur:

Om du vil tilberede biffen i sous vide, finner du temperatur og tid fr de forskjellige stykningsdelene her.

  • Rå/lite stekt: 55 grader
  • Medium/medium+: 60-65 grader
  • Godt stekt: 70 grader

La biffene hvile i noen minutter før servering, så kjøttsaften får satt seg og ikke forsvinner ut, når dere begynner å spise.

 

Server med favorittpotetene dine. Du finner mange spennende varianter her.

 

Biff med gremolata og bakt tomat
Biff med gremolata og bakt tomat

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Burger med thaivri

Burger med thaivri er en favoritt her i huset. Med hjemmelagde burgerbrød, smaker det ekstra godt.

Hamburgere:

400 g karbonadedeig

200 g svinedeig

1 egg

1 ss dijonsennep

salt og pepper

Alt eltes godt sammen, formes til burgere og stekes eller grilles

Mangosalsa:

1 rødløk i strimler

1/2 mango i terninger

1 rød chili, finhakket

1 neve coriander, finhakket

Saften av 1/2 lime

Alt blandes godt

Karridressing:

1 pose majones

2 ss rømme

2 ss karri eller mer

Forslag til tilbehør:

Osteskiver til å smelte på toppen av burgerne

Salatblader

Avokado

Tomater

Rødløk

Bacon

Ovnspoteter

Du finner oppskrift på flotte burgerbrød HER.

Burger med thaivri
Burger med thaivri

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Ukemeny 49

Ukemeny 49 ligger klar. Du kommer inn på oppskriftene ved å følge linkene, enten i overskriftene eller ved å trykke på bildene. Jeg håper menyen faller i smak.

Mandag: Goorasa be Dama
Goorasa be Dama
Goorasa be Dama
Tirsdag: Fiskeform med snøfrisk og erter
Fiskeform med snøfrisk og erter
Fiskeform med snøfrisk og erter
Onsdag: Kylling i kokossaus
Kylling i kokossaus
Kylling i kokossaus
Torsdag: Elgkarbonader med deilig tilbehør
Elgkarbonader med deilig tilbehør
Elgkarbonader med deilig tilbehør
Fredag: Machboos
Machboos
Machboos
Lørdag:
Forrett: Ceviche av laks
Ceviche av laks (Salma)
Ceviche av laks (Salma)
Hovedrett: Tunfisk med sesampoteter og tomatgremolata
Tunfisk med sesampoteter og tomatgremolata
Tunfisk med sesampoteter og tomatgremolata
Dessert: Bananpudding
Bananpudding
Bananpudding
Søndag:
Forrett: Cabaret
Cabaret
Cabaret
Hovedrett: Svinesteik i sous vide med gammeldags brun saus
Svinesteik i sous vide med gammeldags brun saus
Svinesteik i sous vide med gammeldags brun saus
Dessert: Sjokoladepudding med vaniljesaus
Sjokoladepudding med vaniljesaus
Sjokoladepudding med vaniljesaus

 

Ukemeny 49 er bare et forslag og du finner masse andre spennende oppskrifter HER.

Du finner flere spennende og varierte menyer HER.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din HER. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Pornstar martini

Pornstar martini krever litt forberedelser, men fy flate, så godt det er. Jeg har alltid vaniljevodka stående og pasjonsfruktpuréen lager jeg rikelig med, for denne drinken gir mersmak.

2 cl passoa

4 cl vodka med vaniljesmak (se nedenfor)

2 cl pasjonsfruktpuré (se nedenfor)

2 cl ananasjuice

Isbiter

1/2  pasjonsfrukt til pynt

Bland ingrediensene i en shaker og rist godt. Hell over i et martiniglass og pynt med pasjonsfrukt.

Pornstar martini
Pornstar martini

Vaniljevodka:

Del 1 vaniljestang på langs, legg den i en liten flaske og hell over vodka. La stå i ca. 1 uke.

Pasjonsfruktpuré:

3-4 pasjonsfrukt per drink deles i to og innholdet skrapes ut i et litermål. Kjør til en jevn masse med stavmikser og sil igjennom en sikt.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din HER. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.