Monte Cristo Sandwich

Monte Cristo Sandwich er ostesmørbrød med skinke, dyppet i eggeblanding før steking. Monte Cristo Sandwichen ble opprinnelig servert i California og den passer både som frokost, lunsj og som kveldskos. Noen amerikanere topper faktisk denne retten med jordbærsyltetøy og et dryss melis. Denne oppskriften gir 2 sandwicher.

4 skiver lyst brød eller loff

2 egg

1/2 dl melk

1/8 ts muskatnøtt

1/8 ts salt

2 ss majones

Noen skiver sveitserost, eller annen ost etter smak og behag

2 ss dijonsennep

4 skiver kokt skinke

2 ss smør

 

Visp sammen egg, melk, muskat og salt i en bolle som er bred nok til å romme brødskivene.
Smør majones på 2 av brødskivene og sennep på de 2 andre. Legg deretter på ost og skinke på brødskive og legg dem sammen to og to. Dypp sandwichene i eggeblandingen, snu dem, så du får egg på begge sider.
Smelt 2 ss smør i en stor steke- eller grillpanne og stek smørbrødene gylne på begge sider.

Monte Cristo Sandwich
Monte Cristo Sandwich

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Ukemeny for uke 39

Ukemeny for uke 39 ligger klar. Du kommer inn på oppskriftene ved å følge linkene, enten her, i overskriftene eller ved å trykke på bildene. Jeg håper menyen faller i smak.

Mandag: En slags gresk lasagne
En slags gresk lasagne
En slags gresk lasagne
Tirsdag: Laks med pesto, parmesan og gremolatapoteter
Laks med pesto, parmesan og gremolatapoteter
Laks med pesto, parmesan og gremolatapoteter
Onsdag: Kylling med rød currysaus
Kylling med rød currysaus
Kylling med rød currysaus
Torsdag: Ostekoteletter med potetmos
Ostekoteletter med potetmos
Ostekoteletter med potetmos
Fredag: Pizza med smak av Midtøsten
Pizza med smak av Midtøsten
Pizza med smak av Midtøsten
Lørdag: Italiensk lam med parmaskinke og poteter
Italiensk lam med parmaskinke og poteter
Italiensk lam med parmaskinke og poteter
Dessert: Mandelkake med kaffekrem
Mandelkake med kaffekrem
Mandelkake med kaffekrem
Søndag: Hjorteburger med deilig tilbehør
Hjorteburger med deilig tilbehør
Hjorteburger med deilig tilbehør
Dessert: Mazarinterte
Mazarinterte
Mazarinterte

 

Ukemeny for uke 39 er bare et forslag og du finner masse andre spennende oppskrifter HER.

Du finner flere spennende og varierte menyer HER.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din HER. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Baba ganoush

Baba ganoush (baba ghanoush, baba ghanouj, mutabal, salată de vinete) er en nydelig dipp, laget av auberginer. Den passer som forrett, en liten lunsjrett, sammen med pitabrød eller som tilbehør til meze.

3 store auberginer, delt i 2 og skallet prikket med en gaffel

3 hvitløksfedd, finhakket

2 ss ekstra virgin olivenolje

3 ss tahini

2 ss fersk persille, finhakket

1/2 sitron, kun saften

2 ss ekstra virgin olivenolje

Salt og pepper

Olivenolje, hakkede mynteblader og/eller granateple til pynt

Drypp litt olivenolje over snittflatene på auberginene og dryss på litt salt. Legg dem på et bakepapir, med snittflaten ned og stek i ovnen i 30 til 45 minutter ved 200 grader. Auberginene skal være møre og falt sammen. Skrap ut «kjøttet» med en skje og legg det i en sil i 10 minutter, så overflødig væske renner ut.

Hakk auberginen i små biter, tilsett hvitløk, tahini, sitronsaft, salt og pepper og bland godt med en gaffel.

Pynt baba ganoush med olivenolje, hakkede mynteblader og/eller granateple før servering.

Baba ganoush
Baba ganoush

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Pæremartini med hylleblomst

Pæremartini med hylleblomst er en av mine favorittdrinker. Jeg har laget pærevodka selv, du finner oppskriften her. Du kan ev. kjøpe dansk pærebrennevin (varenummer 14118502) på polet.

Sukkerkant:

1 sitronbåt

Finkornet sukker i en skål

Gni inn den øverste delen av glasset med sitron og dypp det i sukker.

Drinken:

4 cl pærevodka

4 cl hylleblomstlikør

3 cl champagne

Sitronstrimmel og litt pære til pynt

Rist sammen pærevodka og hylleblomstlikør i en cocktailshaker fylt med is. Sil blandingen over i glass og fyll på med champagne.

Pynt med en sitron og/eller pære.

 

Pæremartini med hylleblomst
Pæremartini med hylleblomst

Du finner mange spennende drinker, både med og uten alkohol her.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Kushiyaki med nudelsalat

Kushiyaki med nudelsalat med nudelsalat er smaksrik mat fra Japan. Denne oppskriften er passe til 4 personer.

Marinert biff:

2 dl soyasaus

1 dl brunt sukker

2 dl mirin

1 dl sake

4 fedd hvitløk, finhakket

1 cm ingefær, revet

800 g biff, jo mørere, jo bedre

1 neve sesamfrø 

Bland ingrediensene i en stor bolle, del biffen i terninger og la dem ligge i marinaden, gjerne over natten. Tre kjøttet sammen med løk på grillspyd og grill dem raskt på alle kanter. Marinaden gjør at de kan se litt brent ut, men de er karamelliserte og litt crispy på utsiden. Jeg foretrekker dem medium minus stekt, som biff.

Nudelsalat:

Nudelsalat kan spises alene, med godt brød, eller som tilbehør til kjøtt eller fiskeretter.

1 pk risnudler (4 pers), kokt etter anvisning på pakken og avkjølt under rennende vann

2 hjertesalat, finstrimlet

6 vårløk, finstrimlet

3 gulrøtter, grovrevet

1 rød paprika, finstrimlet

1 mango i små terninger

100 g peanøtter, grovhakket (jeg legger dem i dobbel pose og banker litt med biffbanker)

1 neve frisk koriander finhakket

1 neve frisk mynte finhakket

Dressing:

2 røde chili, finhakket

3 fedd hvitløk, malt eller finhakket

1 ss honning

2 ts frisk ingefær revet eller finhakket

1 lime, kun saften

1 ss vann

Bland alle ingrediensene til salaten, bortsett fra peanøtter, mynte og koriander
Rør sammen ingrediensene til dressingen og rør den inn i salaten. Dryss over peanøtter og urter rett før servering.

 

Kushiyaki med nudelsalat
Kushiyaki med nudelsalat

 

Du finner flere spennende og velsmakende salater, fra fjern og nær her.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Gratinerte nachos med biff

Gratinerte nachos med biff er en deilig variant av fredagstacoen og en favoritt hos oss. Du kan bruke både biffrester og rå biff i denne oppskriften. Du velger hvilken salsa du ønsker, så du får ønsket styrke på retten.

1 pk nachos etter smak og behag. Jeg har brukt med paprika

400 g biffterninger

1 finhakket løk

1 pk. tacokrydder, eller bruk hjemmelaget

2 fedd hvitløk

1 boks kidneybønner (skyll av laken)

1 boks mais

1 glass salsa etter eget ønske

1 pk revet ost

 

Stek biff, løk og hvitløk, bland i tacokrydder. Biffen kan gjerne være litt rå. Bland mais, bønner og salsa i en ildfast form. Rør inn biffblandingen, dryss over ost, rør den delvis inn i blandingen og sett formen i ovnen på 225 grader, til osten begynner å få litt farge. Stikk inn nachos og stek videre til alt får en gyllen, fin farge. Server med f.eks. limebåter og frisk koriander.

Gratinerte nachos med biff
Gratinerte nachos med biff

 

Server gratinerte nachos med biff med en god salat eller salsa og guacamole, som du finner oppskrift på her.

Du finner flere deilige varianter av fredagstaco HER.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Høstbord

Selv om ikke høsten er favorittiden min, synes jeg det er hyggelig å dekke med høstfarger.


Her er det servietter fra Nille, løpere fra Step In og blomster fra den lokale interflorabutikken min.

 

Du finner flere tips til borddekking HER.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Marinert tunfisk med brokkolini gomaae

Marinert tunfisk med brokkolini gomaae er en japansk rett som jeg liker veldig godt. Om du ikke har tilgang til fersk tunfisk, kan du bruke laks.

Brokkolini gomaae:

1,5 ss hvite og svarte sesamfrø, ristet i tørr panne til de er lett brune
400 g Broccolini (Bimi)
2 ss ekstra virgin olivenolje
1 ss sesamolje
1 ss ukrydret riseddik (japansk)
2 fedd hvitløk, finhakket
1 klype knuste røde chiliflak, pluss mer etter smak
havsalt og nykvernet pepper, etter smak
ferskpresset juice av 1/2 sitron

Bland sammen olivenolje og sesamolje, riseddik, hvitløk, chiliflak og det meste av sesamfrøene. Smak til med salt og pepper. 

Kok brokkolinien i en stor kjele med saltet kokende vann til den kokt, men fortsatt har tyggemotstand, ca. 3 minutter. Løft dem ut av vannet, tørk dem lett med tørkepapir og legg dem over i serveringsbolle. Drypp oljeblandingen over brokkolinien og bland det godt sammen. Dryss over resteren sesamfrøene og risle over sitronsaften. Krydre gjerne med flere røde chiliflak, om du vil ha det litt mer spicy.

Brokkolini gomaae
Brokkolini gomaae

 

Tunfisken:

0,6 dl appelsinjuice
0,6 dl soyasaus
2 ss olivenolje
2 ss persille, finhakket
1 ss sitronsaft
1 fedd hvitløk, finhakket
1/2 ts malt svart pepper
4 tunfiskbiffer á 180-200 g

Bland appelsinjuice, soyasaus, olivenolje, persille, sitronsaft, hvitløk og pepper sammen i en bred form, som er stor nok til at fisken kan ligge side ved side. Legg tunfiskbiffene i marinaden og snu dem, så de får marinade på alle kanter. Dekk fatet med plastfolie og mariner i kjøleskapet i minst ca. 30 minutter.

Grill eller stek tunfiskbiffene i 2 min. på hver side.

 

Marinert tunfisk med brokkolini gomaae
Marinert tunfisk med brokkolini gomaae

Server marinert tunfisk med brokkolini gomaae med ris eller nudler, kokt etter anvisning på pakken og stekt shitake.

Du finner mange spennende oppskrifter på mat fra fjern og nær HER.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

Hjemmelaget jukselasagne

Hjemmelaget jukselasagne går mye raskere en vanlig lasagne og det smaker like godt som den originale lasagnen også. Jukset består i, at jeg i stedet for å lage to sauser, en kjøttsaus og en hvit saus, lager en saus som inneholder elementer fra begge. Tanken min da jeg forsøkte det første gangen, var at det jo uansett skal blandes i munnen. Lasagnen min er også tilsatt grønnsaker. Disse merker du ikke noe til, bortsett fra at de bidrar til totalsmaken og gjør at lasagnen blir sunnere (fint for barn som tror de ikke liker grønnsaker). Oppskriften er passe til 6 pers.

600 g karbonadedeig

2 løk

2 bokser eller 1 flaske hakkede tomater, helst Mutti

1 ss finhakket hvitløk

1 ss oregano

2 laurbærblader

1 ss timian

1 ss basilikum

2 ss tomatpuré

2 terninger med grønnsaksbuljong

Nykvernet pepper og salt

1 pose revet gulrot og kål

3 dl fløte

1 ts muskatnøtt

Lasagneplater

Revet ost, gjerne vellagret

Sånn gjør du det:

Du starter med å steke karbonadedeig og finhakket løk. Tilsett hakkede tomater, hvitløk, oregano, timian og basilikum. Tilsett laurbær, tomatpuré, grønnsaksbuljong, pepper og salt. Rør alt sammen og tilsett en pose revet gulrot og kål, fløte og muskatnøtt.

Om du smaker nå, vil du kjenne at det er ganske så surt, så kok i to timer til det blir rundere i smaken og tykt som grøt. Om du ikke har tid til å vente, må du jevne med maisenna og tilsette sukker.

Når du synes sausen smaker godt, legger du den lagvis med lasagneplater og reven ost i ildfast form. Jeg synes det er godt med et lag ost i mellom lagene og avsluttet med et lag på toppen.

Jeg har brukt parmesan, Jarlsberg, edamer, mozzarella og Norvegia. Du trenger selvfølgelig ikke å bruke alle disse, men det smaker ekstra godt om ostene er litt lagret.

Sett formen i ovnen på 180 grader i en time. Jeg legger aluminiumsfolie over den første halvtimen, så ikke osten skal bli for mørk. Serveres med en salat og godt brød. Her har jeg brukt focaccia.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Salat fra Midt-Østen

Salat fra Midt-Østen smaker godt som tilbehør til mange slags retter, f.eks. grillet eller stekt kjøtt eller til vegetarmat, som falafel. Den er også super som en av rettene til meze (småretter fra sør og øst for Middelhavet).

Salaten:

1/4 rødkål i tynne strimler

2 revne gulrøtter

1 agurk i små terninger

3 vårløk i tynne strimler

2 appelsiner i båter (skjær mellom hinnene, så du får fileter og bruk saften fra skroget i dressingen)

1 neve finhakket bladpersille

1 pose pistasjnøtter

Granateplefrø

Bland ingrediensene på et fat.

Dressingen:

2 ss ekstra virgin olivenolje

Appelsinsaften fra skrogene

2 lime, kun saften

1 håndfull fersk mynte, finhakket

Salt og pepper etter smak

Rør alt godt sammen og hell dressingen over salaten.

Salat fra Midt-Østen
Salat fra Midt-Østen

 

Du finner oppskrifter på mange forskjellige salater her og flere spennende og varierte retter fra alle verdenshjørner her.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

%d bloggere liker dette: