Pæretto er en pæredrink med en mild smak av mandler. Denne drinken er lett å like og er veldig balansert. Coop-kjeden har sin egen ferskpresset pærejuice, som egner seg godt til denne drinken.
3 cl amaretto ev. disaronno
1,5 cl fersk sitronsaft
3 cl pærevodka
3 cl vodka
6 cl fersk pærejuice
1 cl simple syrup (kjøp ferdig, eller lag selv: Kok opp 1 dl vann og 1 dl sukker og avkjøl)
Skive av pære til pynt
Rør sammen amaretto, vodka, sitronsaft, pærejuice og enkel sirup i et glass med is og pynt med en pæreskive.
Pæretto
Du finner mange spennende drinker, både med og uten alkohol her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Kylling med couscous og salat serveres med en karri- og mangodressing og er inspirert av landene i Midtøsten.
Couscous:
2 små rødløk eller 4 sjalottløk, finhakket
4 porsjoner couscous
2 ss sjalottløkfond, ev. buljongterning eller annen fond
4 ss olivenolje
1 pose pinjekjerner
1 pose pistasjnøtter
Fres løken i litt olje, tilsett fond, couscous og vann og koke etter anvisning på pakken. Bland inn resten av ingrediensene og server.
Salat:
Salat etter eget ønske, finstrimlet
Spissrødkål, eller vanlig rødkål, finstrimlet
1 vårløk, finstrimlet
1 appelsin i terninger
1/2 paprika i strimler
1 neve granateplekjerner
1 neve spirer, f.eks. sukkerertspirer
Legg alt i en bolle eller utover et fat, så det er enklere å se alle ingrediensene.
Dressing:
1/2 beger creme fraiche
1 dl majones
1 ss karri
2 ss mangoeddik
Salt og pepper
Bland alt sammen, smak til med salt og pepper og sett kaldt til den skal brukes.
Kylling:
4-6 kyllingfileter, gjerne kyllinglårfilet
Olivenolje til å pensle med om du griller dem
Salt og nykvernet pepper
1 ss olivenolje
1 ss smør
Krydre kyllingfiletene med salt og pepper og stek dem i stekepanna i blanding av smør og olje, eller ta dem på grillen. Om du bruker steketermometer, skal temperaturen være 68-70 grader.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Carne asada i lomper er en smaksrik rett fra Sør- og Mellom-Amerika. Denne retten gir den autentiske tacofølelsen og er en av mine favoritter for tiden. Carne asada i lomper er laget med biff, du kan bruke hvilken type du vil, men jeg har brukt ytrefilet, som er ganske mørt.
Limesyltet løk:
450 g rødløk i veldig tynne skiver
1/2 ts salt
2 ts sukker
2 dl ferskpresset limejuice (eller til det dekker)
1/2 jalapeño eller annen chili, finhakket (kan utelates om du ikke er så glad i sterk mat)
Legg løken og chilien lagvis i en bolle, dryss over salt og sukker og hell på limejuicen. Sett på lokk, eller dekk med plastfolie og sett kaldt i min. 4 timer, gjerne over natten, rør av og til.
Biffen:
600-800 g biff
1 ts pepper
2 ts salt
1 ss røkt paprika
2 ts hvitløkspulver
1/2 ts kajennepepper
Bland krydderet godt sammen. Legg biffene på et fat og dryss krydderet på alle sider av kjøttet. Dekk til og avkjøl i minst 4 timer, eller gjerne over natten.
Salsa:
450 g modne tomater, delt i to
1 dl korianderblader
2-3 vårløk, kuttet i 4 cm lengder
1/2 jalapeño, grovhakket
1 hvitløksfedd
1 ss bringebær- eller rødvinseddik
Salt og pepper
Kjør alt til en jevn blanding i en foodprosessor eller med stavmikser. Smak til med salt og pepper, dekk til og la salsaen stå avkjølt i min. 4 timer, eller over natten.
Servering:
3 paprika i forskjellige farger i strimler eller syltet paprika fra glass
12 små myke tortillas
2 avokadoer, i tynne skiver
Ev. koriander, jalapeño i skiver, og limebåter
Stek biffen på grillen eller i grillpanne over høy varme i ca. 5 minutter på hver side eller til middels stek, før du lar den hvile i 5 minutter, skjær den deretter i tynne skiver. Varm tortillas i folie i ovnen på 180 grader til de er gjennomvarme. Legg paprika, biff, avokado og noen av de syltede løkene på tortillas. Hell over salsa og nyt.
Du finner spennende og velsmakende oppskrifter på grillmat, fra fjern og nær her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Squashsuppe smaker kjempegodt og er heller ikke så vanlig å få servert. Denne oppskriften er egentlig mammas og er passe til 4 personer til lunsj.
1 stor løk i terninger
1 stor squash i terninger
1/2 ltr. kyllingkraft
2 pk. Tine smøreost naturell
Kok løken og squashen i kraften i 15 minutter. Tilsett smøreosten og kjør suppen jevn i blender eller med stavmikser. Smak til med salt og pepper. Pynt med litt urter og ev. et dryss nykvernet pepper.
Serveres med godt brød, f.eks. valnøttbrød, som du finner oppskrift på her.
Squashsuppe
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Bananpannekaker med lønnesirup kan brukes som dessert eller en litt usunn frokost.
Pannekakene:
1 dl finmalte havergryn
1/2 dl mandelspon
3 dl hvetemel
1/2 ts salt
5 dl melk
4 egg
2 bananer i skiver
1 ss smør
Bland havregryn, mel, mandelspon og salt og lag en grop i midten. Tilsett litt og litt av melken, mens du rører innenfra og utover med en visp. Når all melken er rørt inn, visper du inn eggene og rører inn banan. La pannekakerøren svelle i min. 30 min.
Smelt smør i en stekepanne, på litt over middels varme. Hell i en øse med pannekakerøre og vri på stekepannen, slik at røren blir jevnt fordelt. Når pannekaken har stivnet og blitt gyllenbrun under, snur du den og pannekaken når den har stivnet på oversiden og blitt gyllenbrun på undersiden, snur du den og steker andre den siden.
Stek pannekakene på begge sider, før du legger du dem lunt, så de holder varmen til alle er ferdig stekt. Jeg legger dem i et ildfast fat med lokk i ovnen på 50 grader.
Montering:
Legg pannekaken dobbel på en tallerken og risle over lønnesirup. Dryss ev. over litt ekstra mandelspon og pynt med mynteblader.
Bananpannekaker med lønnesirup
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Italiensk pizza i pizzaovnen smaker fortreffelig, men fortvil ikke. Du kan lage den på grillen eller i stekovnen også. Du finner oppskrifter på det her.
Da mannen i huset fylte 50, kjøpte jeg pizzaovn til ham. Den er populær til mer enn pizza og jeg lager alltid noe mer på ettervarmen etter pizzastekingen.
Denne kvelden skal vi lage tynn, italiensk pizza med tomatsaus, spekeskinke, mozzarella og basilikum.
Bunnene:
Denne oppskriften gir 4 bunner tilpasset pizzaovnen.
12 dl tipo 00 mel
4 ss olivenolje
2 ts salt
1 ss honning
1 pose tørrgjær
ca 5 dl vann
Elt alt godt sammen. Pass på at deigen ikke blir for fast, men heller nesten litt for våt (sånn at den akkurat kan trykkes ut). La den heve i minimum 1 time. Du kan også lage deigen dagen i forveien og la den heve langsomt i kjøleskapet. Del deigen i fire og trykk hver bunn runde og flate.
Trykk ut hvert emne, så det blir skikkelig tynne bunner.
Sausen:
1 boks hakkede tomater (helst Mutti)
1 finhakket løk
2 laurbærblader
1 ss tørket oregano
2 finhakkede fedd hvitløk
1 ss tørket basilikum
1/2 ts pepper
Noen dråper tabasco
1 ts knuste fennikelfrø
Bland alt i en kjele, kok opp pg la det koke lenge, gjerne en time eller mer.
Vi steker pizzaene med kun sausen og osten. Skinka og basilikumen legger vi på når vi har tatt dem ut av ovnen.
Temperaturen på ovnen unter stekingen er 430 grader. Selve stekingen går veldig fort (ca. 1 min.), så her må det følges med, så du ikke ender med kull.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-posten din her. Det er helt gratis.
BBQ-saus (grillsaus) finnes i mange ferdigvarianter i butikken, men det smaker ekstra godt med hjemmelaget. Det kan virke merkelig at det skal være kaffe i den, men den blir som et krydder i sausen.
1 dl ketchup
1⁄2 dl vann
2 ss rødvinseddik
1 ss pulverkaffe
2 fedd finhakket hvitløk
1 ts malt kajennepepper
1 ts malt koriander
1/2 ts kanel
1/2 ts sukker
4 ss rapsolje
1/2 ts salt
1/2 ts nykvernet pepper
Rør alt sammen og sett kaldt til den skal brukes.
BBQ-saus (grillsaus)
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-posten din her. Det er helt gratis.
Spareribs med ovnsbakte perlepoteter, coleslaw og søtpotetpuré er en kombinasjon som frister så snart grillsesongen starter. Siden alt kan lages i forkant, eller bare blir bedre av god tid i ovnen, passer det greit å servere gjester også.
Jeg starter med spareribsen, som jeg legger i vannbad i ovnen på 150 grader med folie over i 4-5 timer. Når den skal serveres, smører vi dem med «Bull’s eye brown sugar and hickory» og lar den få en rask runde på grillen, så den får fin farge.
Coleslawen har godt av å stå i kjøleskapet i noen timer. Den finner du en nydelig oppskrift på her.
De bakte perlepotetene finner du oppskrift på her.
og oppskriften på de fløtegratinerte søtpotetene ligger her.
Spareribs med ovnsbakte perlepoteter, coleslaw og søtpotetpuré
Du finner spennende og velsmakende oppskrifter på grillmat, fra fjern og nær her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.