Hjortekarbonader med potetpuré

Hjortekarbonader er enkelt å lage og smaker godt. Når jeg først lager, pleier jeg å lage mange, så jeg kan putte i fryseren og ta opp senere.

Her har jeg servert dem med potetpuré, erter, stekt løk, sylteagurk og tyttebær.

1 kg malt hjortekjøtt

2 ss potetmel

1 ss salt

2 ts pepper

1,5 dl fløte

1 ts muskat

2 ts timian

0,5 dl Farris

Elt alt sammen. Stekes som vanlige karbonader, men pass på at de ikke steker for lenge, så de blir tørre.

Du finner oppskrift på en perfekt potetpuré her.

Hjortekarbonader med potetpuré
Hjortekarbonader med potetpuré

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Vitello tonnato

Vitello tonnato er en fantastisk italiensk rett som vanligvis brukes til lunsj, som forrett eller som en liten godbit på kvelden.

Tonnatoen:

1 boks tunfisk i olje

1 pk majones

1/3 del glass kapers

Saften av en halv sitron

1 ss dijonsennep

Alt kjøres til en jevn masse med stavmikser. Smak til med salt og pepper og sett den kaldt til servering.



Kalven:

1 kalvefilet, ca. 800 g

2 ss olje

2 ss smør

1 finhakket løk

2 gulrøtter i små terninger

2 stilker stangselleri

4 dl hvitvin

2 fedd finhakket hvitløk

1 neve hakket bladpersille

3 laurbærblader

1 neve basilikum

Salt

Pepper

Smør inn kalvefileten med olivenolje, salt og pepper. Brun kalvefileten på alle kanter på grill eller i grillpanne.

Fres løk, gulrøtter, stangselleri og hvitløk i olje og smør. Tilsett hvitvin, persille, laurbærblader, basilikum, salt og pepper.

Legg i kjøttet, hell på vann til det dekker, sett i termometer og la det syde til termometeret viser 54 grader.

La kjøttet hvile i noen minutter, før det skjæres i tynne skiver.

Kalven legges på fat eller tallerken, med tonnatoen over eller under. Server med kapers og litt urter. Her har jeg servert retten som en hovedrett, med båtpoteter til.

 

Vitello tonnato
Vitello tonnato

 

Kraften koker jeg inn til ca 1/4 og fryser ned for å bruke til suppe eller saus senere.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Skogsbærcoulis

Skogsbærcoulis er enkelt å lage og holder seg flere dager i kjøleskapet.

400 g frosne skogsbær

100 g sukker

1/2 dl vann

Saften av 1/2 lime

Kok opp og la det småkoke i ca. 5 min. Press blandingen gjennom en sikt og avkjøl.

Skogsbærcoulis
Skogsbærcoulis

Du finner flere spennende sausoppskrifter her.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din HER. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

Kveite med rødbetepuré og nydelig saus

Kveite er en av de mest velsmakende fiskeslagene, synes jeg og her har jeg servert den med båtpoteter, en deilig saus og rødbetepuré. Denne oppskriften er passe til 4 personer.

Kveita:

Gi kveita et dryss med salt og pepper, før den stekes i ildfast form med litt smør i stekeovnen på 180 grader i ca. 12 minutter. Om du bruker steketermometer kan du ta ut formen når termometeret viser 48 grader.

Du finner oppskrift på rødbetepuré HER.

Båtpoteter:

1 kg kokefaste poteter

Litt olivenolje

Salt og pepper

Risle litt olivenolje i en langpanne, del potetene i båter, legg dem i langpanna, ta på salt og pepper, risle over litt mer olje og sette dem i ovnen på full guffe. Når de begynner å få litt farge, skrus temperaturen ned til 200 grader og la dem steke til de er sprø utenpå og myke inni.

Sausen:

1 finhakket løk

2 fedd finhakket hvitløk

Smør

3 dl rødvin

2 laurbærblader

1 ss oksefond

1 ss worcestersaus

1/2 dl solbærsirup

1 ss tørket estragon

1 håndfull finhakket fersk estragon

Pepper

50 g smør

Brun løken og hvitløken i smøret. Tilsett rødvin og laurbærblader og la det koke godt inn, før du tilsetter fond, worcestersaus, solbærsirup og tørket estragon. Tilsett smøret og den ferske estragonen og la sausen stå på varmen, til smøret har smeltet og gjort sausen fin og blank. Smak til med pepper og ev. mer salt.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

 

Deilige høstfarger i spisestua

Nå er høsten her og selv om jeg alltid gruer meg litt til vinteren, synes jeg det er koselig å bytte fra lette sommerfarger, til dypere høstfarger inne og ute. Selv om jeg liker meg best i varmen, må jeg innrømme at det er deilig med fyr på peisen og et glass rødvin i handa.

Deilige høstfarger i spisestua
Deilige høstfarger i spisestua

Brikkene er fra Black Design og blomsterdekorasjonen er selvfølgelig fra den lokale Interflorabutikken min.  Spisebordet vårt er fra Nova Solo i Sandefjord og stolene fra Kalma i Drammen.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Stekte epler, jordskokk, kantarell og tranebær

Stekte epler, jordskokk, kantarell og tranebær er deilig tilbehør til vilt og er i tillegg rask og enkel å lage.

100 g kantareller

1 pose tørkede epleskiver

300 g jordskokk, skrelt og delt i terninger

1 neve tranebær

1 kvast timian, frisk, kun bladene

100 g smør

Stek kantarellene i smør. Tilsett epleskivene og stek videre, til alt får fin gyllen farge.

Tilsett jordskokken og tranebærene og la den surre med til den blir myk (ca. 5 min.) Tilsett timian, rør rundt og server.

 

Stekte epler, jordskokk, kantarell og tranebær
Stekte epler, jordskokk, kantarell og tranebær

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Røsti med beter

Røsti er en deilig potetvariant fra Sveits. De lager den også i Luksembourgh, men de kaller det gromlerekichelcher. Røsti smaker godt til både kjøtt og til hvit fisk. Jeg synes det er spennende å prøve nye ting og har laget en variant med beter. Denne oppskriften er passe til 4 persjoner.

400 g poteter, skrelt og grovt revet

100 g beter, skrelt og grovt revet

1 dl revet, valgfri ost

1/2 ts salt

1/4 ts pepper

2-3 ss smeltet smør

Legg potetene i et kjøkkenhåndkle og vri ut mest mulig av væsken i potetene. Bland alle ingrediensene i en bolle.

Legg blandingen med skje utover en bakeplate, dekket med bakepapir. Stekes i ovnen på 200 grader, til de er gylne og potetene er møre.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Jordbærcoulis

Jordbærcoulis er en deilig dessertsaus, som bl.a. passer til iskrem, riskrem, panna cotta, semule- og sagopudding. Til jordbærcoulis kan du bruke både friske og frosne bær.

300 g jordbær

150 g sukker

1/2 vaniljestang

Saften av 1/2 lime

0,5 dl vann

Jordbærcoulis

Bland jordbær, sukker, limesaft og vann i en kjele. La blandingen småkoke på svak varme til sukkeret har løst seg opp. Mos med en gaffel eller en stavmikser. Smak til med sukker. Mos blandingen gjennom en sikt. Sett kaldt til servering.

Jordbærcoulis
Jordbærcoulis

Du finner flere spennende sausoppskrifter her.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din HER. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

Kald urtesaus til fisk

Kald urtesaus til fisk smaker ekstra godt på varme sommerdager.

1 boks rømme

Saften av 1/2 lime

1 neve finhakket mynte

2 never finhakket bladpersille

1 finhakket hvitløksfedd

3 finhakkede vårløk

Salt og pepper

Kjør alt til en fin masse med stavmikser. Smak til med salt og pepper.

Kald urtesaus til fisk
Kald urtesaus til fisk

 

Du finner flere spennende sausoppskrifter her.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din HER. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

Potetsalat med blåskimmelost

Potetsalat med blåskimmelost er litt utradisjonelt, men passer veldig godt til stekt og grillet kjøtt. 

1 kg kokte poteter

1 pose majones

3/4 beger seterrømme

2 hvitløksfedd

1 ss worcestersaus

1 ss olivenolje

110 g blåmuggost

Finhakket gressløk

 

Kjør sammen blandingen til en saus, smak til med salt og pepper.

Vend sausen inn i de hakkede potetene.

Potetsalat med blåskimmelost
Potetsalat med blåskimmelost

 

Du finner flere spennende potetvarianter HER.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.