Kyllingfilet med soppsaus og båtpoteter er enkelt å lage og smaker godt. Oppskriften er passe til 4 personer.
1 kg kokefaste poteter
Start med båtpotetene. Risle litt olivenolje i en langpanne, del potetene i båter og legg dem i langpanna. Dryss over salt, risle over litt mer olje og sett dem i ovnen på full guffe. Når de begynner å få litt farge, skrur du temperaturen ned til 200 grader og lar dem steke videre, til de er sprø utenpå og myke inni.
180 – 200 g kyllingfilet per pers
2 pk sopp i skiver
4 ss kyllingfond
2 finhakkede løk
2 fedd finhakket hvitløk
5 dl fløte
pepper
Brun kyllingfileten i smør og legg til side. Brun soppen og løken godt i smør. Tilsett hvitløk og la den frese med noen minutter. Tilsett fløte og fond og la det koke til det tykner. Smak til med pepper og ev. mer fond om du ikke synes det er salt nok. Legg i kyllingen mot slutten, så den blir gjennomkokt, men ikke tørr.
Server kyllingfilet med soppsaus og båtpoteter med valgfrie grønnsaker, f.eks. erter.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din HER. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook









Snitt ruter i andekjøttet og gni det inn med salt, pepper og hvitløk fra tube. La det få en rask tur på grillen eller i stekepanna, så de får en lekker stekeskorpe. Legg dem i en ildfast form, sett inn steketermometer og sett dem i ovnen på 180 grader, til kjernetemperaturen er 68 grader. La kjøttet hvile i 10 minutter før du deler det opp, slik at saften ikke renner ut. Om du heller vil tilberede andebrystene i sous vide, krydre og vakumér brystene og legg dem i sous viden på 58 grader i 1,5 time. Brun dem deretter raskt i panna eller på grillen. 

Når anda tas ut av ovnen for å hvile, siles stekekraften fra den over i sausen. Rør sausen godt sammen, server og nyt.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din 

800 g kveitefilet
