Lettvint kyllingform er en super rett i en hektisk hverdag, hvor kjøtt, grønnsaker og saus lages i samme form. Oppskriften er passe til 4 personer.
800 g kyllingfilet
20 minitomater, delt i to
8 vårløk i strimler
1 bunt finhakket bladpersille
7,5 dl fløte
4 fedd finhakket hvitløk
1 pose reven parmesan
4 ts kyllingkrydder
1 ts pepper
Ev. salt

Smør bunnen i en ildfast form med smør eller olje. Legg i kyllingfiletene og tomatene oppa. Dryss over vårløk og persille.
Bland fløte, hvitløk, parmesan, kyllingkrydder og pepper. Smak til om det behøves mer salt enn det som finnes i kyllingkrydderet. Hell blandingen over og sett i ovnen på 200 grader. Stekes lettvint kyllingform til kyllingen er gjennomkokt. Om du bruker steketermometer, skal den være 68 grader.

Server lettvint kyllingform med valgfrie poteter eller ris. Om du ønsker, kan du drysse litt reven ost over før steking.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.
Valgfri salat i strimler



Denne gangen vil jeg tilberede kjeet på en rotgrønnsaksseng. Nå om dagen får du ferdige pakker i grønnsaksdisken med div. rotgrønnsaker, så det er bare å fiske med seg en sånn.

Pasta all’ arrabbiata betyr sint pasta og denne retten er litt småsint pga. chilien den inneholder. Om du ønsker den sintere eller snillere kan dette gjøres ved justere chilimengden.
Bunn:

Kok pastaen etter anvisning på pakka. Server med parmesan og en dusk bladpersille.











