Lammeskanker på spansk er en velsmakende rett med en kraftig saus og grønnsakene er også med i ovnen. Lammeskank er ikke akkurat det møreste på lammet, men etter noen timer i ovnen, blir det helt fantastisk og faller nesten fra hverandre. Oppskriften er til 4 personer, men kan lett dobles eller tredobles og lages i en høy langpanne.
- 4 små eller 2 store lammeskanker
- Mel
- 2 chorizopølser, delt i små biter
- 4 gulrøtter, skrelt og i terninger
- 2 store løk, skrelt og i terninger
- 4 hvitløksfedd, skrelt og finhakket
- 400 g hermetiske hakkede tomater
- 2 ts røkt paprikapulver
- 2 ts malt spisskummen
- 2 laurbærblader
- 4 ss grønnsaks- eller kyllingfond
- Olivenolje
- Salt og pepper
Varm oljen i en stor stekepanne, vend lammeskankene i mel og brun dem gylne på på alle kanter.
Bland resten av ingrediensene i en ildfast form. Fyll den tomme tomatboksen med vann og bland inn det også. Legg i lammeskankene, dekk med lokk eller folie og stek på 170 grader 4 timer, eller mer, avhengig av størrelsen på skankene.
Server lammeskanker på spansk med potetmos, kokte eller ovnsbakte poteter. Du kan også dele poteter i mindre deler og la det bake i sausen, sammen med skankene.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.

Hamburgere:

Karridressing:
Forslag til tilbehør:












