Ostekake fra Baskerland smaker godt og skal se litt rustikk ut. Den kan serveres alene, eller med friske bær til, enten til dessert, eller som kos til kaffen.
- 1 kg kremost naturell
- 5 egg
- 350 g sukker
- 15 g mel
- 500 ml kremfløte
Fukt og krøll sammen et bakepapir, rett det ut og kle innsiden av en rund form med det, så kaken får det rustikke utseendet den skal ha.
Pisk osten en mikser, slik at den blir enda mer kremet. Fortsett å piske, mens du gradvis tilsetter fløten, og deretter sukkeret. Tilsett et og et egg, og pisk til det er godt blandet mellom hvert egg.
Tilsett mel og pisk til alt er godt blandet inn. Hell røren over over i formen og stek den midt i ovnen i ca. 55 minutter på 180 grader. Sjekk jevnlig at den ikke blir brent. Hvis kaken har blitt brun, anbefales det å dekke den med aluminiumsfolie.
I ovnen vil kaken svelle, men den vil synke sammen når blir nedkjølt.
Når kaken er ferdigstekt, skrur du av ovnen og åpner ovnsdøren litt. La kaken kjøle seg ned inne i ovnen i 15 minutter, før du den ut og lar den kjøle seg helt ned på en rist, i romtemperatur.
Når kaken er kald, lar du den hvile over natten i kjøleskapet, så smaken får satt seg.
Ta kaken ut av kjøleskapet 15-20 minutter før servering.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.
Hamburgere:

Karridressing:
Forslag til tilbehør:













200 g kokesjokolade