Den globale martinidagen blir feiret den tredje lørdagen i juni hvert år. Martini er lett gjenkjennelig, med sine spesielle glass. Om du har lyst til å teste en martinioppskrift eller flere, finner du flere varianter HER.
Den globale martinidagen
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Pistasjedagen markeres i USA i dag. Pistasj er et løvtre, som vokser vilt i middelhavsområdet og blir opptil 10 m høyt. Pistasj vokser vilt fra Tyrkia, Syria og Israel østover til Sentral-Asia. Pistasjtrær dyrkes i tillegg i Irak, Iran, Italia, Spania, Portugal, Iran, USA og Tyrkia. Du finner oppskrifter med pistasj HER.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-posten din her. Det er helt gratis.
Den globale mintsjokoladedagen feires i dag. Den mest kjente mintsjokoladen i Norge, er nok after eight og den har jeg brukt i en deilig dessert fra 80-tallet. Du finner oppskriften HER.
Den globale mintsjokoladedagen
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Kåldagen markeres i dag. Kål finnes i mange varianter og kan brukes både rå, kokt, bakt, syltet og fermentert. Kål kommer opprinnelig fra Europa, men brukes over store deler av verden. Du finner masse oppskrifter med forskjellige kålvarianter HER.
Kåldagen
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Cheddardagen markeres i USA i dag. Cheddar er en av de mest populære osteslagene i verden og kan brukes til mye forskjellig, både kald og i forskjellige varmretter.
Cheddardagen
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Kremostdagen markeres i USA i dag. Kremost finnes i utallige smaksvarianter og blir ofte brukt i desserter og kaker. Du finner oppskrifter med kremost HER.
Kremostdagen
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Pasta carbonara med salami smaker godt og er en personlig vri på carbonara.
2 eggeplommer
3 dl fløte
40 g reven parmesan
1 cm hvitløk fra tube
Litt nykvernet pepper
Pasta etter eget ønske
Salami, gjerne italiensk
Minitomater
Visp sammen eggeplommer, fløte, parmesan, hvitløk og pepper i en bolle.
Kok pasta i en stor kjele med saltet vann etter anvisning på pakka, til den er al dente. Hell av kokevannet og tilsett eggeblandingen. La det koke i noen minutter, før du tilsetter italiensk salami i strimler og små, søte tomater, delt i to. Rør blandingen sammen. Serveres med reven parmesan, litt nykvernet pepper og pyntes med basilikum.
Pasta carbonara med salami
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.