Minas rabarbrapai

Når rabarbraen begynner å komme smaker det ekstra godt med en rabarbrapai. Denne er så lekker at det er en fryd å sette den frem til gjestene, med litt god is til.

Bunn:

225 g mel

1 ts vaniljeekstrakt

130 g smør

2 egg

100 g melis

2 egg

50 g finhakka mandler

Fyll:

3/4 pose minimarshmallows

200 g rabarbra, renset og skjært i skiver

4 dl vaniljekrem

50 g mandelspon

 

Pisk mykt smør og sukker til en luftig smørkrem. Tilsett ett egg om gangen og pisk godt mellom hvert egg. Bland inn resten av ingrediensene.

Legg til side ca. 1 neve av deigen, som lages til en blomst ved å forme kronblader, som settes utenpå hverandre. Sett blomsten kaldt til den skal brukes.

Fordel resten av kakedeigen jevnt utover i en springform (24 cm) med bakepapir i bunnen.

Fordel vaniljekremen utover bunnen. Sett deretter marsmallows tett i tett. Legg på rabarbraen i fint mønster (se bildet) og dryss over mandelspon.

Legg på deigblomsten og stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca. 1 time og 15 minutter, til kaken er gyllen på overflaten og gjennomstekt.

Server med iskrem. Du finner oppskrift på hjemmelaget vaniljeis her.

Du finner flere oppskrifter med rabarbra her.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Carpaccio av hval

Carpaccio av hval er en av mine favoritter og kan brukes til lunsj, forrett eller som en del av et tapasbord. Om du ikke ønsker helt rått kjøtt, kan du steke hvalbiffen i 2 minutter på hver side, før du deler den i tynne skiver.

Tynne skiver hvalkjøtt av god kvalitet

Pistasjkjerner

Parmesanskiver

Ruccola

Olivenolje av god kvalitet

Balsamico

Flaksalt og pepper

Legg hvalskivene utover et fat eller på tallerkener. Fordel hakkede pistasjkjerner, parmesan og basilikumblader over. Ved servering, risles det over litt god olivenolje, en tyktflytende balsamico og til slutt et dryss nykvernet salt eller flaksalt og pepper.

Du finner flere matretter med hval her.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Risotto med aromasopp og trøffel

Risotto med aromasopp og trøffel smaker helt nydelig, enten som en lunsjrett eller til middag. Om du ønsker denne som en vegetarrett, kan du erstatte kyllingkraften med grønnsakskraft (ev. vann og fond (grønnsaksbuljong).

2 ss olivenolje

1 finhakket løk

1 pk aromasopp i skiver

300 g arborioris (risottoris)

4 dl hvitvin

8 dl varm kyllingkraft (eller vann og fond, ev. vann og buljongterning)

20 g smør

50 g finrevet parmesan

1 glass trøffel

Litt finhakket persille

Varm en tykkbunnet kjele og tilsett olje. Fres soppen og løken til løken er myk og blank. Tilsett risen og la den frese med et par minutter. Tilsett vinen og kok til all vin er absorbert, mens du rører jevnlig.

Kok opp kraften i en egen kjele og hold den varm. Hell en øse av den varme kraften over risen. Fortsett å røre og riste på kjelen mens risottoen koker. Spe med mer kraft når det meste er absorbert i kjelen og fortsett å spe til du har brukt opp kraften. Rør ekstra godt mot slutten av koketiden. Når risottoen har fått perfekt konsistens, tilsettes  smør og parmesan. Smak til med litt salt og pepper. Riktig tilberedt risotto skal være kremaktig og tyktflytende (som en grøt), og glir lett utover tallerkenen. Risottoen vil tykne om den blir stående. Tilsett trøffel og persille rett før servering. Server gjerne risotto med aromasopp og trøffel med litt parmesan, som kan høvles over ved servering.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Tapiokapuddingdagen

Tapiokaperler er fremstilt av maniokknoller (kassava). Den smaker veldig mildt og til seg smaken til retten den blir brukt i. De brukes i desserter og i bubble tea. Du får kjøpt tapiokaperler i asiatiske butikker.
Du finner oppskrift på en deilig tapiokapudding her.

Tapiokapuddingdagen

Tapiokaperler er fremstilt av maniokknoller (kassava). Den smaker veldig mildt og til seg smaken til retten den blir brukt i. De brukes i desserter og i bubble tea. Du får kjøpt tapiokaperler i asiatiske butikker.
Du finner oppskrift på en deilig tapiokapudding her.

Tapiokapuddingdagen

Tapiokaperler er fremstilt av maniokknoller (kassava). Den smaker veldig mildt og til seg smaken til retten den blir brukt i. De brukes i desserter og i bubble tea. Du får kjøpt tapiokaperler i asiatiske butikker.
Du finner oppskrift på en deilig tapiokapudding her.

Tapiokapuddingdagen

Tapiokaperler er fremstilt av maniokknoller (kassava). Den smaker veldig mildt og til seg smaken til retten den blir brukt i. De brukes i desserter og i bubble tea. Du får kjøpt tapiokaperler i asiatiske butikker.
Du finner oppskrift på en deilig tapiokapudding her.

French fry day

I dag feirer USA sin French fry day. French fry, eller pommes frites smaker godt og er svært anvendelig. Den kan brukes til både kjøtt, fisk og skalldyr, eller alene, med ketsjup, sennep eller dip. Du finner både oppskrift på hjemmelaget french fry og oppskrifter med french fry her.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

French fry day

I dag feirer USA sin French fry day. French fry, eller pommes frites smaker godt og er svært anvendelig. Den kan brukes til både kjøtt, fiskog skalldyr, eller alene, med ketsjup, sennep eller dip. Du finner både oppskrift på hjemmelaget french fry og oppskrifter med french fry her.

French fry day

I dag feirer USA sin French fry day. French fry, eller pommes frites smaker godt og er svært anvendelig. Den kan brukes til både kjøtt, fiskog skalldyr, eller alene, med ketsjup, sennep eller dip. Du finner både oppskrift på hjemmelaget french fry og oppskrifter med french fry her.