Nordafrikansk helstekt kylling

Nordafrikansk helstekt kylling er krydret med varme krydder, som kanel og ras el hanout. Ras el hanout er en nordafrikansk krydderblanding, som du finner det på nettet og i velassorterte butikker. Denne retten lukter helt nydelig og smaker enda bedre og oppskriften er passe til 4 personer.

1 hel kylling

1 ts finhakket fersk ingefær (eller fra tube)

2 ss ras el hanout

1 ts nykvernet pepper

1 ts malt kanel

2 ts salt

1 ts finhakket chili (eller fra tube)

1 ts hvitløk (eller fra tube)

2 ss olivenolje

1 dl vann

Bland krydderet med oljen, stikk masse hull i kyllingskinnet og masser krydderblandingen godt inn i kyllingen.

Legg kyllingen i en ildfast form, tilsett vann, dekk formen med aluminiumsfolie og stek den på 200 grader i cirka 45 minutter. Ta ut kyllingen og la den hvile i cirka ti minutter.  Sett ovnen på grill, ta folien av kyllingen og grill den i ti minutter. Den er ferdig når det siver klar væske ut når du stikker en kniv i låret.

Spar saften fra kyllingen til couscousen.

Dressing:

Saften av 1 sitron

1 dl kyllingkraft fra stekingen

1 ss honning

5 ts cayenne

1 ts paprikapulver

1/2 ts salt

1/2 ts nykvernet pepper

Alt blandes og settes til side til den skal blandes i couscousen.

Couscous:

250 g couscous

0.5 ts gurkemeie

1 ss olivenolje

1/2 ts salt

3 dl vann

8 tørkede fiken i terninger

8 tørkede aprikoser i terninger

10 dadler terninger

2 vårløk, strimlet

4 ss cashewnøtter, grovhakkede

2 ss finhakket, frisk koriander

Bland couscous, gurkemeie, olje og salt i en bolle. Hell vann og tørkede frukter i en liten kjele og kok opp.

Sil kokevannet over bollen med couscous og sett fruktbitene til side. Dekk bollen med plastfolie og la couscousen dampe i ca 10 minutter til væsken er absorbert. Rør i couscousen med en gaffel, slik at den blir luftig og fin. Smak til med dressingen, tilsett fruktbiter, vårløk, nøtter og koriander, bland forsiktig og legg kyllingen oppå.

Nordafrikansk helstekt kylling
Nordafrikansk helstekt kylling

Du finner masse spennende oppskrifter fra alle verdenshjørner HER.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Kaffeiskremdagen

Kaffeiskremdagen (National Coffee Ice Cream Day) markeres i USA i dag. Det er ikke så enkelt å få tak i kaffeis, men tipset mitt, er å lage en espressosirup, til å helle over vaniljeisen. Det smaker deilig og hver enkelt kan selv bestemme kaffemengden.

Du finner oppskriften HER.

Kaffeiskremdagen

Kaffeiskremdagen (National Coffee Ice Cream Day) markeres i USA i dag. Det er ikke så enkelt å få tak i kaffeis, men tipset mitt, er å lage en espressosirup, til å helle over vaniljeisen. Det smaker deilig og hver enkelt kan selv bestemme kaffemengden.

Du finner oppskriften HER.

Kaffeiskremdagen

Kaffeiskremdagen (National Coffee Ice Cream Day) markeres i USA i dag. Det er ikke så enkelt å få tak i kaffeis, men tipset mitt, er å lage en espressosirup, til å helle over vaniljeisen. Det smaker deilig og hver enkelt kan selv bestemme kaffemengden.

Du finner oppskriften HER.

Spis en ekstra dessertdagen

Spis en ekstra dessertdagen  (Eat An Extra Dessert Day) feires i Storbritannia i dag. Dessert kan være så mangt og du finner mange deilige varianter og noe for enhver smak HER.

 

   

   

Spis en ekstra dessertdagen

Spis en ekstra dessertdagen  (Eat An Extra Dessert Day) feires i Storbritannia i dag. Dessert kan være så mangt og du finner mange deilige varianter og noe for enhver smak HER.

 

   

   

Spis en ekstra dessertdagen

Spis en ekstra dessertdagen  (Eat An Extra Dessert Day) feires i Storbritannia i dag. Dessert kan være så mangt og du finner mange deilige varianter og noe for enhver smak HER.

 

   

   

Frikadeller med brun saus og råstekte potetskiver

Frikadeller med brun saus og råstekte potetskiver er en deilig middagsrett, som passer ekstra godt høst og vinter. Frikadeller en en dansk spesialitet, som kan minne om norske kjøttkaker.

Frikadellene:

600 g karbonadedeig

100 g bacon, kjørt til mos i blender

1 ts salt

1 finhakket løk

3 ss hvetemel

1 egg

3 dl fløte

1 ts sort pepper

Elt alt sammen og sett kaldt i 30 minutter.

Ha litt smør og olje i stekepannen, og varm opp til middels høy temperatur. Lag jevne boller med en spiseskje dyppet i fettet fra stekepannen. Legg deretter frikadellene i pannen, drypp skjeen i fettet før du lager neste. Da setter ikke farsen seg fast.

Stek kjøttbollene i ca. 5-6 minutter på hver side, de er ferdige når de har en fin og mørk stekeskorpe (her er mye av smaken). Hvis de blir mørke for raskt, skru ned varmen litt.

Legg kjøttbollene til avrenning på litt kjøkkenpapir før servering.

Gammeldags brun saus finner du oppskrift på HER.

Frikadeller med brun saus og råstekte potetskiver
Frikadeller med brun saus og råstekte potetskiver

Råstekte poteter finner du oppskrift på HER.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Pikekyss

Pikekyss er små marengstopper, som er enkle og billige å lage. De trenger bare litt tid i ovnen, på lav temperatur. Pikekyss kan spises alene, som tilbehør til dessert eller brukes som kakepynt. Pikekyss eller marengs (meringue, på fransk) er oppkalt etter den sveitsiske byen Meyringen.

6 romtempererte eggehviter

450 g sukker

1/2 ts salt

2 ts sitronsaft

Konditorfarge(r) om du ønsker

Gni inn piskebollen med saltet og sitronen. Tilsett eggehviten og 1/3 av sukkeret og pisk det luftig. Tilsett resten av sukkeret litt etter litt.

Fyll marengsen over i en sprøytepose og sprøyt små topper på bakepapir. Sett pikekyssene i ovnen ved 60-70 grader i ca. 2 timer til tørking.

Pikekyss
Pikekyss

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Svinemage med ovnsbakte beter

Svinemage med ovnsbakte beter er ikke så mye jobb, men trenger lang tid i ovnen for å bli helt mør. Jeg synes svinemage (eller porkbelly, som noen leverandører kaller den) er et av de bedre stykkene på grisen.

1 løk

1 pakke strimlet aromasopp

2 pakker strimlet betemiks

1,2 kg svinemage

2 laurbærblader

3 dl rødvin

4 ss oksefond

2 dl vann

Salt og pepper

Fordel alle ingrediensene i en ildfast form med svinemagen på toppen. Pakk aluminiumsfolie over og sett den i ovnen på 200 grader i 1 time og deretter 100 grader i 3 timer. Ta av folien, sett opp temperaturen til 200 grader og stek videre til svinemagen har fått fin farge.

Svinemage med ovnsbakte beter serveres med valgfrie poteter, som du finner oppskrift på HER.

Svinemage med ovnsbakte beter
Svinemage med ovnsbakte beter

Du finner flere oppskrifter med svinemage her.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.