Vennskapsdagen markerer idéen om at vennskap mellom mennesker, land, kulturer og individer inspirerer til arbeid for fred og bygger broer mellom samfunn. Den ble opprettet av FN i 2011 og inspirerer meg til å foreslå et spleiselag med venner, hvor hver enkelt tar med seg en liten rett, som kan nytes i fellesskap.
Vennskapsdagen markerer idéen om at vennskap mellom mennesker, land, kulturer og individer inspirerer til arbeid for fred og bygger broer mellom samfunn. Den ble opprettet av FN i 2011 og inspirerer meg til å foreslå et spleiselag med venner, hvor hver enkelt tar med seg en liten rett, som kan nytes i fellesskap.
Julienne Fries Day feires til ære for grønnsaker som er skåret i tynne strimler (julienne). Det ser ganske lekkert ut, men tar litt tid, som du skjærer det med kniv. Jeg kan gjerne innrømme at jeg jukser litt og du finner oppskrift HER.
Julienne Fries Day feires til ære for grønnsaker som er skåret i tynne strimler (julienne). Det ser ganske lekkert ut, men tar litt tid, som du skjærer det med kniv. Jeg kan gjerne innrømme at jeg jukser litt og du finner oppskrift HER.
Julienne Fries Day feires til ære for grønnsaker som er skåret i tynne strimler (julienne). Det ser ganske lekkert ut, men tar litt tid, som du skjærer det med kniv. Jeg kan gjerne innrømme at jeg jukser litt og du finner oppskrift HER.
Cheese Sacrifice Purchase Day feires i USA i dag. Opprinnelsen er at du denne dagen skulle kjøpe ost, for å putte den i musefella. Jeg vet om mange bedre måter å bruke ost på enn det, så her finner du noen tips:
Ost og kjeks med spennende tilbehør
Ostesufflè
Oste- og pistasjdessert med italiensk kjeks
Ostekake med rom og rosin
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Cheese Sacrifice Purchase Day feires i USA i dag. Opprinnelsen er at du denne dagen skulle kjøpe ost, for å putte den i musefella. Jeg vet om mange bedre måter å bruke ost på enn det, så her finner du noen tips:
Ost og kjeks med spennende tilbehør
Ostesufflè
Oste- og pistasjdessert med italiensk kjeks
Ostekake med rom og rosin
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Blomkål- og gulrotpuré er ekstra fin å lage om du har grønnsaksrester og den passer til både kjøtt og fisk.
4 gulrøtter skrelles og deles i skiver
1/2 blomkål, fjern blader og det groveste på stilken og del i biter
Fløte, til det dekker
2 ss grønnsaksfond
Pepper og ev. salt
Gulrøttene og blomkålen legges i en kjele. Hell over fløte til det nesten dekker. Tilsett fond og et lite dryss pepper. Kok langsomt opp, så ikke fløte brenner seg. Kok til grønnsakene er møre. Kjør til en jevn masse og smak til om den må ha salt og ev. mer pepper.
Blomkål- og gulrotpuré
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Kylling teriyaki med nudler kommer fra Japan og jeg liker godt japanske smaker. Det spesielle med denne oppskriften, er at sausen lages klar først og helles over retten helt mot slutten. Du kan også kjøpe ferdig teriyakisaus, om du har dårlig tid. Denne oppskriften er passe til 4 personer.
Hjemmelaget teriyakisaus:
2 dl soyasaus
2 ss vann
1 ss sesamolje
2 ss riseddik
3 ss brunt sukker
3 ss honning
1 revet hvitløksfedd
1 ss revet ingefær
Bland alt i en kjele. Kok opp og la den koke i 10 minutter. For at sausen skal bli tykkere, kan du røre inn litt bakepulver i en liten del av sausen, og så blande det inn igjen i sausen og la det stå på kjøkkenbenken for å bli tykkere.
Kyllingen:
650 g kyllingfilet i strimler
1 pk sopp, gjerne shitake
2 løk i strimler
1 paprika i strimler
2 bok choy, hele blader
Brun kyllingen i olje, tilsett løk og sopp og la det frese i noen minutter. Rør inn paprika og tilsett sausen. Kok opp og rør inn bok choy.
Serveres kylling teriyaki med sobanudler, eller andre nudler du har lyst på. Du kan også servere ris til, om du ønsker det i stedet.
Kylling teriyaki
Du finner flere spennende og velsmakende matretter fra Japan HER.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Denne vinaigretten er min absolutte favoritt til østers, men den passer til andre typer skjell, salat og fisk også. Om du skal servere den til gjester, kan du gjerne lage den dagen i forveien, for den holder seg godt i kjøleskapet, bare ta den ut litt før servering, så den ikke er helt iskald.
1 sjalottløk, finhakket
1 ts frisk ingefær, finhakket
1 ts fersk, rød chili, finhakket
1 ss bladpersille, finhakket
1 dl kirsebæreddik eller annen bæreddik, f.eks. bringebær
4 ss soyasaus
1 lime, saften
1 ts brunt sukker
2 ss ekstra jomfru olivenolje
Rør alt sammen og la det stå kaldt og tildekket i 1 time tid før den skal serveres. Du trenger ikke så mye av vinaigretten over maten, for den er ganske smaksrik.
Vinaigrette til fisk og skalldyr
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.