Hjortegryte smaker nydelig. Jeg serverer den med kokte perlepoteter eller mandelpoteter ved siden av, men om du vil, kan du dele potetene og legge dem i gryten den siste halvtimen. Denne oppskriften er passe til 4-5 personer.
200 g sopp. Det smaker aller best med kantareller, men om det er utenfor sesong, kan du bruke aroma- eller sjampinjong.
Smør til steking
4 løk i strimler
1 kg hjort i terninger (f.eks. bankekjøtt, rundbiff eller et annet kjøttstykke, gjerne fra forparten).
1 stor boks fløte
50 g brunost
3 ss viltfond
2 laurbærblader
10 knuste einerbær
1 ts pepper
12 poteter i terninger, helst kokefaste
8 gulrøtter i terninger
1/2 sellerirot i terninger
4 persillerøtter i terninger
Salt og pepper
Start med å strimle og steke sopp i smør. Tilsett løk og la det steke til løken får farge. Ta soppen og løken ut av gryta, tilsett mer smør og første del av kjøttet. Det er viktig å steke kjøttet i flere omganger, så det blir brunet og ikke bare kokt. Brun kjøttet godt og når alt kjøttet er stekt, legger du alt kjøttet i gryten, tilsetter soppen og løken igjen og nok fløte, til at det akkurat dekker kjøttet. Tilsett brunost, fond, laurbær, einerbær og pepper. La det koke i minimum 2 timer, smak om kjøttet er mørt, om ikke kan det få koke enda litt til. Mot slutten av koketiden tilsettes gulrøtter, sellerirot i terninger, persillerøtter og ev. poteter. Smak hjortegryten til med salt og pepper.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.











Du steker pitabrødet som det står på pakken (eller du lager dine egne). Når du har åpnet dem, smører du et lag med pesto, legger på litt salat, mozzarella, skinke og soltørka tomater. Lukk dem og risle over litt balsamico. Det er smart å bruke en balsamico som er tyktflytende, for det gir i tillegg til god smak, også en lekker effekt.




