Paltdagen (potetklubbdagen) i Sverige

Paltdagen feires i Sverige i dag. Denne maten er tradisjonsmat både i Sverige og Norge og jeg er veldig glad i det.
Du finner oppskrift på palt, eller potetklubb, som vi sier i Norge

HER.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Paltdagen (potetklubbdagen) i Sverige

Paltdagen feires i Sverige i dag. Denne maten er tradisjonsmat både i Sverige og Norge og jeg er veldig glad i det.
Du finner oppskrift på palt, eller potetklubb, som vi sier i Norge

HER.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Paltdagen (potetklubbdagen) i Sverige

Paltdagen feires i Sverige i dag. Denne maten er tradisjonsmat både i Sverige og Norge og jeg er veldig glad i det.
Du finner oppskrift på palt, eller potetklubb, som vi sier i Norge

HER.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Den internasjonale picknikdagen

Den internasjonale picknikdagen er en hyggelig matdag og jeg anbefaler alle å be med noen de liker på picknik. Det er ikke så viktig å gå så langt, det kan være koselig med picknik i hagen også. Det er mye slags mat som er super å ta med ut, f.eks. Pizzasnurrer og suppe på termos.
Du finner oppskrifter på picknikmat HER.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Den internasjonale picknikdagen

Den internasjonale picknikdagen er en hyggelig matdag og jeg anbefaler alle å be med noen de liker på picknik. Det er ikke så viktig å gå så langt, det kan være koselig med picknik i hagen også. Det er mye slags mat som er super å ta med ut, f.eks. Pizzasnurrer og suppe på termos.
Du finner oppskrifter på picknikmat HER.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Den internasjonale picknikdagen

Den internasjonale picknikdagen er en hyggelig matdag og jeg anbefaler alle å be med noen de liker på picknik. Det er ikke så viktig å gå så langt, det kan være koselig med picknik i hagen også. Det er mye slags mat som er super å ta med ut, f.eks. Pizzasnurrer og suppe på termos.
Du finner oppskrifter på picknikmat HER.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Muffinsdagen i Sverige

Muffinsdagen feires i Sverige i dag. Den praktiske porsjonsbaksten har vært populær i Sverige siden 90-tallet og finnes både som matvarianter og som søt bakst. Du finner begge varianter HER.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Muffinsdagen i Sverige

Muffinsdagen feires i Sverige i dag. Den praktiske porsjonsbaksten har vært populær i Sverige siden 90-tallet og finnes både som matvarianter og som søt bakst. Du finner begge varianter HER.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Muffinsdagen i Sverige

Muffinsdagen feires i Sverige i dag. Den praktiske porsjonsbaksten har vært populær i Sverige siden 90-tallet og finnes både som matvarianter og som søt bakst. Du finner begge varianter HER.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Khobz, khoubz, khobez, khubez, khubooz, kesra, agroum

Khobz er et arabisk brød, som gjerne brukes som tilbehør til tagine. Kjært barn, har som kjent, mange navn og dette brødet er vel intet unntak.

1 ltr hvetemel

2 ts salt

2 ts sukker

1 ss gjær

2 ss olivenolje

3 dl vann, lunkent

olje, semulegryn eller maismel

 

Smør 2 runde former (ev. gryter), ca 15-20 cm i diameter med olje og dryss den med semulegryn eller maismel.

Elt alle ingrediensene til deigen godt sammen, gjerne i 10 min. Tilsett mer vann eller mel, om den er for tørr eller klissete.

Del deigen i to, form dem runde og flate og legg dem til heving, med god avstand, under et håndkle i 25 til 30 minutter.

Klapp brødene flate igjen, legg dem i de smurte brødformene, dekk med et håndkle igjen og la dem heve i minst 1 time, til deigen spretter tilbake når den trykkes lett. Stikk en del hull i toppen, med en gaffel, rett før steking.

Stek på 225 i ca. 20 min. Brødene skal høres hule ut når du banker under dem. Avkjøl khobz på en rist eller i en håndklekledd kurv.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.