Welsh Rarebit Day

I dag feires Welsh Rarebit (Rabbit) Day i Wales. Welsh Rarebit er et slags ostesmørbrød, hvor reven ost blandes med egg, øl, krydder og sennep. Om du ikke har smakt, kan det anbefales.

Du finner oppskriften her.

Welsh Rarebit Day

I dag feires Welsh Rarebit (Rabbit) Day i Wales. Welsh Rarebit er et slags ostesmørbrød, hvor reven ost blandes med egg, øl, krydder og sennep. Om du ikke har smakt, kan det anbefales.

Du finner oppskriften her.

Welsh Rarebit Day

I dag feires Welsh Rarebit (Rabbit) Day i Wales. Welsh Rarebit er et slags ostesmørbrød, hvor reven ost blandes med egg, øl, krydder og sennep. Om du ikke har smakt, kan det anbefales.

Du finner oppskriften her.

Morsdag

Morsdag feires 2. søndag i februar i Norge. I starten var det religiøse organisasjoner som arrangerte den, men i 1918 klarte noen ideelle organisasjoner, en del forretningsfolk og massemedia å få etablert morsdagen som en årlig begivenhet. Dagen har etter hvert blitt veldig kommersiell, med markedsføring av morsdagskake, blomster og gaver.

Det er ikke nødvendig å kjøpe flotte gaver denne dagen, men en liten oppmerksomhet, gjennom en hjemmebakt kake eller frokost på sengen f.eks. kan være veldig hyggelig. Du finner oppskrifter på masse deilige kaker her.

 

Morsdag

Morsdag feires 2. søndag i februar i Norge. I starten var det religiøse organisasjoner som arrangerte den, men i 1918 klarte noen ideelle organisasjoner, en del forretningsfolk og massemedia å få etablert morsdagen som en årlig begivenhet. Dagen har etter hvert blitt veldig kommersiell, med markedsføring av morsdagskake, blomster og gaver.

Det er ikke nødvendig å kjøpe flotte gaver denne dagen, men en liten oppmerksomhet, gjennom en hjemmebakt kake eller frokost på sengen f.eks. kan være veldig hyggelig. Du finner oppskrifter på masse deilige kaker her.

 

Morsdag

Morsdag feires 2. søndag i februar i Norge. I starten var det religiøse organisasjoner som arrangerte den, men i 1918 klarte noen ideelle organisasjoner, en del forretningsfolk og massemedia å få etablert morsdagen som en årlig begivenhet. Dagen har etter hvert blitt veldig kommersiell, med markedsføring av morsdagskake, blomster og gaver.

Det er ikke nødvendig å kjøpe flotte gaver denne dagen, men en liten oppmerksomhet, gjennom en hjemmebakt kake eller frokost på sengen f.eks. kan være veldig hyggelig. Du finner oppskrifter på masse deilige kaker her.

 

Don’t Cry Over Spilled Milk Day

Don’t Cry Over Spilled Milk Day er kanskje ikke en matdag, men handler mer over å se optimistisk på livet, selv om det går litt galt noen ganger. Don’t Cry Over Spilled Milk Day, er som mange andre dager, fra USA.

Jeg benytter sjansen til å anbefale melkekaker, som du finner oppskrift på her.

Don’t Cry Over Spilled Milk Day

Don’t Cry Over Spilled Milk Day er kanskje ikke en matdag, men handler mer over å se optimistisk på livet, selv om det går litt galt noen ganger. Don’t Cry Over Spilled Milk Day, er som mange andre dager, fra USA.

Jeg benytter sjansen til å anbefale melkekaker, som du finner oppskrift på her.

Don’t Cry Over Spilled Milk Day

Don’t Cry Over Spilled Milk Day er kanskje ikke en matdag, men handler mer over å se optimistisk på livet, selv om det går litt galt noen ganger. Don’t Cry Over Spilled Milk Day, er som mange andre dager, fra USA.

Jeg benytter sjansen til å anbefale melkekaker, som du finner oppskrift på her.

Mongolsk kylling

Mongolsk kylling er strimlet kyllingbryst, eller lårfilet, i en velsmakende saus. Den er rask og enkel å lage også. Oppskriften er passe til 4 pers.

700 g kyllingbryst i strimler

3 dl maisenna

3 ss rapsolje

2 ts finhakket hvitløk

1 ts finhakket ingefær

2 ts sesamolje

1,5 dl soyasaus

1 dl vann

1 dl mørk brunt sukker

Salt og pepper

Legg kyllingen i en brødpose, sammen med maisenna og rist posen, så kyllingen blir helt dekket.

Varm oljen på høy temperatur i en stor stekepanne. Legg kyllingen i pannen og dryss over litt salt og pepper, husk at soyasaus også er ganske salt. Stek kyllingen i 3-4 minutter på hver side eller til de er brune. Ta kyllingen ut av pannen og legg på en tallerken kledd med tørkepapir.

Stek hvitløk og ingefær i pannen og i 30 sekunder. Tilsett soyasaus, sesamolje, vann og brunt sukker og la det småkoke. Legg kyllingen tilbake i sausen og la den kose seg i noen minutter, mens du woker valgfrie grønnsaker.

Egnede grønnsaker til mongolsk kylling er løk, squash, vannkastanjer, gulrøtter, brokkoli, sopp og rød paprika.

Om du ikke har wok, kan du bruke en stekepanne med høye kanter. Varm litt olje til høy temperatur i woken. Wok løk og sopp, før du tar dem ut og legger dem i en bolle. Wok gulrøtter og squash, legg tilbake løken og soppen og tilsett resten av grønnsakene. Hell sausen og kyllingen over grønnsakene, rør rundt og server med nykokt ris eller nudler.  

Du finner masse spennende og velsmakende matretter, fra fjern og nær her og om du har lyst på flere wokretter, finner du dem her.


Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis. 

Du kan også følge bloggen på Facebook.