Gratinerte nachos med kylling

Gratinerte nachos med kylling er en deilig variant av fredagstacoen og en favoritt hos oss. Nachos brukes i hele Latin-Amerika og kan både brukes som snacks, med en dipp og som her, som en middagsrett, som er lett å like av både liten og stor. Oppskriften kan gjerne dobles og fylle hele langpannen, om du skal servere til mange, for eksempel til barnebursdag eller til nachspiel.

1 pk nachos etter smak og behag. Jeg har brukt med ost og jalapeño

400 g kyllingstrimler

1 finhakket løk

2 fedd finhakket hvitløk

1 pk revet ost

1 pk. tacokrydder, eller bruk hjemmelaget

Limebåter

Koriander

Stek kylling, løk og hvitløk i olje og bland i tacokrydder. Hell posen med tortillachips utover en ildfast form, dekket med bakepapir. Bre kyllingblandingen over og dryss ost på toppen. Gratineres i ovnen på 225 grader, til osten er gyllen. Ta den ut når osten har fått fin farge og før chipsen blir for brun. Legg på limebåter og frisk koriander.

Server gratinerte nachos med kylling med en god salat eller salsa og guacamole, som du finner oppskrift på her. Pynt gjerne med limebåter og frisk koriander og server med en gang, mens det er varmt.

Du finner flere deilige varienter av fredagstaco HER.

Gratinerte nachos med kylling
Gratinerte nachos med kylling

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Et hyggelig høstbord

Et hyggelig høstbord kan lyse opp i den mørke tiden vi er inne i og for oss som har bursdag på høsten, kan dagen være et kjærkomment avbrekk i hverdagen. Jeg synes gjerne at dagen kan markeres litt ekstra, med god mat, godt drikke og gjester man er glad i. Høstfarger er ikke bare oransje og jordtoner. Selv om jeg synes det er fint, liker jeg å variere med rødligere toner også.

 

Vakre høstblomster
Vakre høstblomster

 

Jeg bruker to forskjellige måter å bestemme farger og dekorasjoner på. Den ene er å velge servietter, for deretter å finne passende blomster. Den andre måten, er å gi blomsterdekoratøren frie tøyler og ta med blomsten i butikken, for å finne de riktige serviettene til. Denne gangen har jeg gått for den siste varianten og er veldig fornøyd med resultatet.

Menyen til denne anledningen ble kantarellpai med chèvre og skinke til forrett, kalvefilet med konjakk- og peppersaus til hovedrett og salt karamellpannacotta til dessert.

 

Hyggelig høstbord
Hyggelig høstbord

 

Vil du ha mer inspirasjon til interiør og borddekking? Du finner det HER.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Olivenbrød med urter og soltørka tomater

Olivenbrød med urter og soltørka tomater smaker godt til for eksempel suppe, gryteretter, meze eller et tapasmåltid. Denne oppskriften gir 4 luftige og saftige olivenbrød.

4 fedd hvitløk, finhakket

1 rødløk, finhakket

2 små glass sorte oliven i skiver, finhakket

10 soltørkede tomater, finhakket

2 dl finhakket frisk kruspersille

1 dl finhakket frisk koriander

Ca. 1,5 kg hvetemel

2 pk tørrgjær

4 ts salt

1 l vann

4 ss olivenolje

Elt alt godt sammen og la det heve til dobbel størrelse, min. 2 timer. Del deigen i 4 like deler. Bak ut runde brød og la dem etterheve i ca. 1 time. Stekes på 200 grader i ca. 50 minutter. Sjekk om de er gjennomstekte ved å knakke på dem med en finger under. Lyden skal være hul.

Avkjøl brødene på rist. Olivenbrød går utmerket å fryse ned.

 

Olivenbrød med urter og soltørka tomater
Olivenbrød med urter og soltørka tomater

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Baguettepizza med kjøttsaus

Baguettepizza med kjøttsaus er en god lunsj-, kvelds- eller middagsrett, og en super måte å bruke rester på. Baguettepizza smaker godt både varm og kald og er super til turmat. Den kan også med stort hell serveres i barnebursdag, eller som nattmat. Denne oppskriften er passe til 4 personer.

2 baguetter

1/2 porsjon kjøttsaus, du finner oppskrift her

Paprika i strimler

Ost etter eget ønske

Baguettepizza med kjøttsaus på gang

Del baguettene på midten og deretter på langs, så hver baguett blir det i fire. Legg på pizzasaus, paprika og ost. Stekes midt i ovnen på 225 grader til osten er gyllen.

Baguettepizza med kjøttsaus
Baguettepizza med kjøttsaus


Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Entrecôte med rosépeppersaus

Entrecôte med rosépeppersaus er lettvinn mat, som i tillegg smaker godt. Jeg har servert retten med ovnspoteter og brokkolini, men du kan selvfølgelig bruke andre poteter og grønnsaker, om du foretrekker det. Du finner oppskrift på både ovnspoteter og andre spennende varianter her.

Rosépeppersaus:

2 ss smør

2 sjalottløk, finhakket

3 dl vann

4 ss oksefond

2 ts røde, syltede pepperkorn

3 dl fløte

Salt

Ev. maisennajevner og sukkerkulør

Fres løken i smøret til den er gyllen. Tilsett pepper, vann, fond og fløte og la det koke til sausen tykner litt.  Rør inn litt maisennajevner om sausen er for tynn og litt sukkerkulør om du ønsker mørkere farge. Tilsett litt mer pepper om du ønsker sausen sterkere. Smak til med salt og server.

Biffen:

4 biffstykker på 180 – 300 g avhengig av hvor sultne gjestene er i ønsket kvalitet

1 ts salt

1 ts peppermiks

Krydre biffene med salt og pepper på begge sider og la de ligge tildekket i romtemperatur i 30 min. Brun dem raskt på begge sider i smør i en stekepanne. Sett panna i ovnen, eller flytt biffene over i en ildfast form (ta med den brunede løken også) og sett dem på 200 grader. Putt inn steketermometer i en av biffene og stek til ønsket temperatur:

  • Rå/lite stekt: 55 grader
  • Medium/medium+: 60-65 grader
  • Godt stekt: 70 grader

La biffene hvile i noen minutter før servering, så kjøttsaften får satt seg og ikke forsvinner ut, når dere begynner å spise.

 

Entrecôte med rosépeppersaus
Entrecôte med rosépeppersaus

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Ukemeny 42

Ukemeny for uke 42 ligger klar. Du kommer inn på oppskriftene ved å følge linkene, enten her, i overskriftene, eller ved å trykke på bildene. Jeg håper menyen faller i smak.

Mandag: KFC med ostesaus
KFC med ostesaus
KFC med ostesaus
Tirsdag: Laks med smak av Østen
Laks med smak av Østen
Laks med smak av Østen
Onsdag: Mammas krabberisotto
Mammas krabberisotto
Mammas krabberisotto
Torsdag: Pakistanske lammeboller
Pakistanske lammeboller
Pakistanske lammeboller
Fredag: Kylling med mangosalsa og tortilla
Kylling med mangosalsa og tortilla
Kylling med mangosalsa og tortilla
Lørdag:
Forrett: Hvitløksreker fra Hawaii
Hvitløksreker fra Hawaii
Hvitløksreker fra Hawaii
Hovedrett: Svinefilet med pommes noisettes og chimichurri
Svinefilet med pommes noisettes og chimichurri
Svinefilet med pommes noisettes og chimichurri
Dessert: Sjokolade- og chilifondant
Sjokolade- og chilifondant
Sjokolade- og chilifondant
Søndag:
Forrett: Kantarellpai med chèvre og skinke
Kantarellpai med chèvre og skinke
Kantarellpai med chèvre og skinke
Hovedrett: Kjøttpudding av hjort
Kjøttpudding av hjort
Kjøttpudding av hjort
Dessert: Vaniljeis med krokan
Vaniljeis med krokan
Vaniljeis med krokan

 

Ukemeny for uke 42 er bare et forslag og du finner masse andre spennende oppskrifter HER.

Du finner flere spennende og varierte menyer HER.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din HER. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Svinefilet med knutekålstuing og ovnspoteter

Svinefilet med knutekålstuing og ovnspoteter er en deilig søndagsmiddag, som ikke trenger saus, siden knutekålstuingen gir nok fuktighet til retten. Oppskriften er passe til 4 personer.

Ovnspoteter:

200 g poteter per person

Risle litt olivenolje i en langpanne, del potetene i båter, legg dem i langpanna, ta på salt og pepper og ev. annet krydder du har lyst på, for eksempel paprika, risle over litt mer olje, bland godt og sett dem i ovnen på full guffe. Når potetene begynner å få litt farge, skrus de ned til 200 grader og la dem steke til de er sprø utenpå og myke inni.

Knutekålstuing:

Knutekålstuing

1 knutekål, skrelt og delt i terninger

Gulrøtter, skrelt og delt i terninger

2 ss smør

1 klype muskat

2 ss hvetemel

5 dl melk

Salt og pepper

1 finstrimlet purre

Litt finhakket persille

Kok knutekål og gulrøtter i terninger i vann, til de er nesten møre. Hell av kokevannet. Smelt smør med muskat i en kjele og rør ut hvetemel, spe med melk og rør godt for å unngå klumper. La småkoke i 5 minutter og smak til med salt og pepper. Tilsett purre, knutekål og gulrøtter. Rett før servering tilsettes også finhakket persille.

Svinefilet:

800 – 900 g svinefilet

Salt og pepper

Fjern senen fra svinefileten med en skarp kniv og dryss på salt og pepper.

Svinefilet i stekeovn:

Brun svinefileten i smør på alle sider, før du legger den i ildfast form og steker den i ovnen på 200 grader, til kjernetemperaturen er ca. 70 grader. La den hvile litt, før du skjærer i den.

Svinefilet i sous vide:

Legger du svinefileten i vakuumpose og legg den i sous vide på 58 grader i 1,5 time, før du tar den en kjapp runde på grillen eller i stekepanna, så den får fin gyllen farge. La den hvile i noen minutter, før du skjærer den opp.

Svinefilet på grillen:

Svinefileten legges på grillen på direkte varme. Når du har fått en fin stekeskorpe rundt hele fileten, kan du flytte den over til indirekte varme og grill i 15-20 minutter til. Snu den ofte og bruk gjerne steketermometer for å ha kontroll på kjernetemperaturen, som skal være ca. 70 grader.

 

Svinefilet med knutekålstuing og ovnspoteter
Svinefilet med knutekålstuing og ovnspoteter

Rød glitterspritz

Rød glitterspritz er en lettvinn og god velkomstdrink. Glitter Fisk er en dansk likør, som finnes i flere varianter. Felles for dem, er at de glitrer og passer derfor godt til det meste av feiringer.

4 cl Glitter Fisk Ruby

14 cl prosecco

Hell Glitter fisk i et høyt glass. Fyll opp med prosecco eller annen musserende vin.

Rød glitterspritz
Rød glitterspritz

 

Du finner mange spennende drinker, både med og uten alkohol her.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Salt karamellpanna cotta

Salt karamellpanna cotta er en nydelig vri på den vanlige panna cottaen. Panna cotta er italiensk og betyr kokt fløte og den er enkel å servere til mange, siden den skal lages noen timer i forveien og oppskriften er enkel å gange opp. Denne varianten med salt karamell er min panna cottafavoritt for tiden og oppskriften er passe til 4 personer.

100 g sukker

3 gelatinplater

3 dl kremfløte

1 dl helmelk

Ca. 1/2 ts salt

Smelt sukkeret til karamell på lav varme. Det er viktig at du ikke rører, for da kan det krystallisere seg. Ta gryten med karamell av platen, bland fløten og melken og hell den litt etter litt over i karamellen under omrøring. Smak til med salt. 

Legg gelatinplatene i en bolle med kaldt vann i 5 minutter, klem vannet ut av gelatinplatene og rør dem inn i den varme blandingen. Rør i blandingen til den er helt avkjølt og fordel den i 4 porsjonsformer. Avkjøl salt karamellpanna cottaen i kjøleskapet i min. 4 timer.

Du kan enten servere panna cotta i formene, som jeg har gjort denne gangen, eller du kan løsne dem med en liten, skarp kniv langs kanten av formene så den løsner. Dyppe formene et øyeblikk i varmt vann og snu formene over på tallerkener.

Pynt med for eksempel friske bær, urter og nøtter. Jeg har brukt fiken, delt i to, bringebær, physalis, kiwibær, pistasjnøtter og mynteblader.

Salt karamellpanna cotta
Salt karamellpanna cotta

 

Du finner flere velsmakende og spennende desserter fra fjern og nær her.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Laksa – en kjapp en

Laksa – en kjapp en går raskt å lage og smaker nydelig. Laksa er en suppe som spises i Singapore, Malaysia og Indonesia. Du får kjøpt laksapaste og fritert tofu i asiatiske butikker. Oppskriften er passe til 2- 4 personer, avhengig av om den skal serveres til hovedrett, lunsj eller som forrett..

2 ss nøytral olje

4 ss laksapaste

2 ss karripulver

1 løk, finhakket

200 g skivede kyllinglårfileter

1 boks kokosmelk

1 boks kokoskrem

2 ss fishsauce

1 ltr. kyllingkraft, ev. vann og kyllingfond

1 ts sukker

400 g skrellede reker (valgfritt)

200 g asiatiske fiskeboller (valgfritt)

1 pk fritert tofu i terninger

1 pose friske bønnespirer

 

Fres laksapaste og karri i oljen under omrøring i 1/2 minutt. Tilsett løken og stek i ett minutt, før du tilsetter kyllingen og steker i ett minutt til. Tilsett kokosmelk, kokoskrem fishsauce, sukker og kyllingkraften og la det småkoke i 5 minutter. Smak til om det behøves mer fishsauce og sukker (salt og søtt).

Om du skal bruke reker og fiskeboller, tilsetter du dem nå, sammen med tofu. La småkoke i ytterligere noen minutter, til kyllingen og rekene er så vidt gjennomkokt.

Hell laksaen over nudlene og topp med bønnespirer, egg og korianderblader.

Laksa - en kjapp en
Laksa – en kjapp en

 

Du finner spennende oppskrifter på velsmakende mat fra hele verden her.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.