Her kan du søke på forskjellige kategorier:
Følg bloggen min. Det er helt gratis:
Motta nye innlegg på e-post:
[jetpack_subscription_form subscribe_placeholder=»E-postadresse» show_subscribers_total=»false» button_on_newline=»true» submit_button_text=»Abonnér» custom_font_size=»16px» custom_border_radius=»0″ custom_border_weight=»1″ custom_padding=»15″ custom_spacing=»10″ submit_button_classes=»has-primary-border-color has-text-color has-background-color has-background has-primary-background-color» email_field_classes=»has-primary-border-color» show_only_email_and_button=»true» success_message=»Vellykket. En e-post ble akkurat sendt deg for å bekrefte ditt abonnement. Vennligst finn e-posten og klikk på Bekreft abonnement for å starte abonnementet.»]
Sjekk den spennende matkalenderen

Siste innlegg på mat og drikke:
- Bánh mì med Thịt Kho TộBánh mì med Thịt Kho Tộ 2,5 dl vann, lunkent om du har dårlig tid 1 pakke tørrgjær 2 tsFortsett å lese «Bánh mì med Thịt Kho Tộ»
- Kjöttbullar i gräddsåsKjöttbullar med gräddsås eller kjøttboller i fløtesaus er en svensk klassiker og deres uoffisielle nasjonalrett. Du går kjøpt på Ikea,Fortsett å lese «Kjöttbullar i gräddsås»
- BiffsmørbrødBiffsmørbrød er supert når du har rester av indre- eller ytrefilet, eller etter en biffmiddag. Oppskriften er på ett biffsmørbrød,Fortsett å lese «Biffsmørbrød»
- Ukemeny 42Ukemeny for uke 42 ligger klar. Du kommer inn på oppskriftene ved å følge linkene, enten her, i overskriftene, ellerFortsett å lese «Ukemeny 42»
- HverdagsbrødHverdagsbrød smaker godt og er lettvint å bake. Det tar lang tid, men mesteparten av tiden skal brøddeigen kose seg.Fortsett å lese «Hverdagsbrød»
- Risotto med østerssopp fra egen avlingRisotto med østerssopp fra egen avling er ekstra morsomt å lage. Vi har kjøpt et dyrkesett gjennom Soppbutikken og detFortsett å lese «Risotto med østerssopp fra egen avling»
- HakkHakk er en lettlikt, tradisjonell familierett, som passer både til hverdags og som søndagsmat. Den passer godt med potetmos, menFortsett å lese «Hakk»
- Spagetti diablo med rekerSpagetti diablo er litt sterkere enn de fleste spagettiretter, men den smaker nydelig og du kan enkelt justere styrken vedFortsett å lese «Spagetti diablo med reker»
- Ukemeny 41Ukemeny for uke 41 ligger klar. Du kommer inn på oppskriftene ved å følge linkene, enten her, i overskriftene, eller vedFortsett å lese «Ukemeny 41»
- Varm sjokolade med kremVarm sjokolade med krem er kjempegodt på kalde høst- eller vinterkvelder. Du kan bruke den kokesjokoladen du liker best, forFortsett å lese «Varm sjokolade med krem»
- Lettvinn phởLettvinn phở (uttales FØ) smaker nesten like godt som den du bruker et døgn på å lage. For de mest Fortsett å lese «Lettvinn phở»
- Pasta med bacon og paprikaPasta med bacon og paprika er godt, billig og lettvint, så det er super hverdagsmat. Pasta med bacon og paprikaFortsett å lese «Pasta med bacon og paprika»
- MuhalabiaMuhalabia er en melkepudding fra Midtøsten med smak av rosevann og pistasjnøtter. Den blir best med mandelmelk, men du kanFortsett å lese «Muhalabia»
- Koofteh i tomatsaus med pilauKoofteh i tomatsaus med pilau er persiske kjøttboller med en nydelig saus og pilafris. Denne retten er en stor favorittFortsett å lese «Koofteh i tomatsaus med pilau»
- Flyvende JacobFlyvende Jacob er en svensk tradisjonsrett med et nokså merkelig navn. I 1976 fikk Ove Jacobsson sin egenkomponerte rett påFortsett å lese «Flyvende Jacob»
- Ukemeny 40Ukemeny for uke 40 ligger klar. Du kommer inn på oppskriftene ved å følge linkene, enten her, i overskriftene eller vedFortsett å lese «Ukemeny 40»
- G’vine Gin TonicG’vine Gin Tonic er kjempegodt og litt uvanlig GT, siden den skal ha bananskiver og kardemommekjerner. G’Vine Gin er lagetFortsett å lese «G’vine Gin Tonic»
- Porchetta med appelsinsausPorchetta er det italienske svaret på ribbe. Det er litt jobb med den, men resultatet er fantastisk. Jeg kjøper tynnribbeFortsett å lese «Porchetta med appelsinsaus»
- Syltet chiliSyltet chili er kjempegodt til for eksempel tex-/mexmat og diverse stekt og grillet mat. Siden vi har en stor chiliplanteFortsett å lese «Syltet chili»
- Reinsdyrhakk med potetlokk – sheperds pieReinsdyrhakk med potetlokk – sheperds pie er en super familierett, som passer både til hverdags og som søndagsmat. Pass påFortsett å lese «Reinsdyrhakk med potetlokk – sheperds pie»
- Tunfisk med pastidssaus og båtpoteterTunfisk med pastidssaus og båtpoteter er en nydelig rett, som gjerne kan serveres til gjester. Sausen kan lages i forkantFortsett å lese «Tunfisk med pastidssaus og båtpoteter»
- LandbrødLandbrød smaker godt til smørbrød av ulike slag, til tapas eller som tilbehør til supper og gryteretter. Denne oppskriften girFortsett å lese «Landbrød»
- Ukemeny 39Ukemeny 39 ligger klar. Ved å planlegge en meny for hele uken, kan du ukehandle og spare både tid ogFortsett å lese «Ukemeny 39»
- Fransk kyllingrullade med béarnaisesausFransk kyllingrullade med béarnaisesaus er saftig kylling, fylt med asparges og kokt skinke, og rullet inn i bacon. Det erFortsett å lese «Fransk kyllingrullade med béarnaisesaus»
- Fersk suppe med sur og søt saus med elgFersk suppe med sur og søt saus med elg er en perfekt rett, med lange tradisjoner i Norge, men daFortsett å lese «Fersk suppe med sur og søt saus med elg»
- Makaroniform med skinke – Mac and Cheese pieMakaroniform med skinke har en deilig ostesaus, som er lett å like for både små og store. I USA kallesFortsett å lese «Makaroniform med skinke – Mac and Cheese pie»
- Bucatini med tomatsaus og biffresterBucatini med tomatsaus og biffrester er deilig hverdagsmat, som passer godt om du har rester av biff. Du kan ogsåFortsett å lese «Bucatini med tomatsaus og biffrester»
- KöttfärslimpaKöttfärslimpa er den svenske kjøttpuddingen og smaker godt med fløtesaus, poteter og valgfrie grønnsaker. Restene smaker godt i tynne skiverFortsett å lese «Köttfärslimpa»
- Marokkansk kjegryteMarokkansk kjegryte lages av kjekjøtt fra bog eller lår. Den kan også lages med rester av kje eller lam, menFortsett å lese «Marokkansk kjegryte»
- Ukemeny 38Ukemeny 38 ligger klar. Du kommer inn på oppskriftene ved å følge linkene, enten i overskriftene eller ved å trykke påFortsett å lese «Ukemeny 38»
- Blåbær- og basilikumsmashBlåbær- og basilikumsmash er kjempegodt og aller best med Hendrick’s Gin. Om du ønsker en mindre sterk drink, kan duFortsett å lese «Blåbær- og basilikumsmash»
- Vietnamesisk kylling- og nudelbolleVietnamesisk kylling- og nudelbolle er en deilig rett, som er overraskende enkel å lage. Både sausen og marineringen kan gjøresFortsett å lese «Vietnamesisk kylling- og nudelbolle»
- Potetform med røkt ørret Potetform med røkt ørret er en enkel og smakfull hverdagsrett, for både liten og stor. Du kan ev. lage rettenFortsett å lese «Potetform med røkt ørret «
- Penneform med skinke og brokkoliniPenneform med skinke og brokkolini har en deilig ostesaus, som er lett å like for både små og store. OppskriftenFortsett å lese «Penneform med skinke og brokkolini»
- Grillet tunfisk med potet- og tomatsalatGrillet tunfisk med potet- og tomatsalat er et komplett måltid, selv om det kun er to elementer. Oppskriften er passeFortsett å lese «Grillet tunfisk med potet- og tomatsalat»
- Ciorba de PerisoareCiorba de Perisoare er en mettende og varmende kjøttbollesuppe fra Romania. Du kan velge om du vil lage den avFortsett å lese «Ciorba de Perisoare»
- Ukemeny 37Ukemeny 37 ligger klar. Du kommer inn på oppskriftene ved å følge linkene, enten i overskriftene eller ved å trykkeFortsett å lese «Ukemeny 37»
- Hendrick’s blåbær og basilikum collinsHendrick’s blåbær og basilikum collins er ekstra hyggelig å lage, når du har plukket blåbærene selv, men du kan jukseFortsett å lese «Hendrick’s blåbær og basilikum collins»
- Persisk kjelårPersisk kjelår er fantastisk godt i tillegg til at det ser lekker ut. Du får kjøpt kjelår på Meny, menFortsett å lese «Persisk kjelår»
- Amerikansk burgerAmerikansk burger er saftig og godt og passer til både liten og stor. Du kan lage burgerbrødene selv, eller kjøpeFortsett å lese «Amerikansk burger»
- Risotto med østerssoppRisotto med østerssopp er en risotto, med kremet konsistens og mye smak. Du kan lage den av kraft, hvis duFortsett å lese «Risotto med østerssopp»
- Gjeddekaker med potetknotter og fennikelsausGjeddekaker med potetknotter og fennikelsaus er tradisjonelle gjeddekaker, med spennende og velsmakende tilbehør. Gjedde er ikke den enkleste fisken åFortsett å lese «Gjeddekaker med potetknotter og fennikelsaus»
- Kantarellpai med bacon og purreKantarellpai med bacon og purre passer godt på koldtbordet eller til forrett, lunsj eller som litt kveldskos. Nå som kantarellenFortsett å lese «Kantarellpai med bacon og purre»
- Ukemeny 36Ukemeny 36 ligger klar. Du kommer inn på oppskriftene ved å følge linkene, enten i overskriftene eller ved å trykke påFortsett å lese «Ukemeny 36»
- Gin- og basilikumsmashGin- og basilikumsmash smaker kjempegodt og aller best med Hendrick’s Gin. Drinken kommer fra Hamburg og ble første gang lagetFortsett å lese «Gin- og basilikumsmash»
- Västerbottenpai med bacon, purre og løkVästerbottenpai med bacon, purre og løk er en svensk klassiker og kan varieres med f.eks. laks i stedet for bacon.Fortsett å lese «Västerbottenpai med bacon, purre og løk»
- Spagetti bologneseSpagetti bolognese er kanskje den italienske retten vi har spist lengst i Norge. Jeg fikk det servert av moren minFortsett å lese «Spagetti bolognese»
- KyllingsatayKyllingsatay er en virkelig koserett, som er en av favorittrettene til den yngste broren min. Oppskriften er passe til 4Fortsett å lese «Kyllingsatay»
- Boeuf bourguignonBoeuf bourguignon er nydelig fransk tradisjonsmat fra Burgund, med mye smak og mørt kjøtt, etter lang koketid i rødvin ogFortsett å lese «Boeuf bourguignon»
- Ukemeny 35Ukemeny 35 ligger klar. Du kommer inn på oppskriftene ved å følge linkene, enten i overskriftene eller ved å trykke påFortsett å lese «Ukemeny 35»
- SnowballSnowball er en frisk, men rund drink og en av mine favoritter. Du kan justere frisk- og rundhet ved åFortsett å lese «Snowball»
- Restaurant Nôrd på Nordic PearlRestaurant Nôrd på Nordic Pearl burde vært en fantastisk opplevelse. De serverer en 10-retters meny, som i utgangspunktet høres bådeFortsett å lese «Restaurant Nôrd på Nordic Pearl»
- Den internasjonale sexdagenDen internasjonale sexdagen er i dag. Dagen ble startet av et kanadisk hockeylag, i forbindelse med at de ble nevntFortsett å lese «Den internasjonale sexdagen»
- Ungarns uavhengighetsdagUngarns uavhengighetsdag feires 15. mars, 20. august og 23. oktober. Dagen i dag feires med fyrverkeri langs Donau og morsommeFortsett å lese «Ungarns uavhengighetsdag»
- Potetdagen i USAPotetdagen i USA markeres 19. august hvert år. At poteter har fått sin egen dag i USA, virker ikke annetFortsett å lese «Potetdagen i USA»
- Kalvefilet med provencalsk ratatouille og råstekte poteterKalvefilet med provencalsk ratatouille og råstekte poteter er en velsmakende rett, som gjerne kan serveres gjester. Provencalsk ratatouille er enFortsett å lese «Kalvefilet med provencalsk ratatouille og råstekte poteter»
- Ukemeny 34Ukemeny 34 ligger klar. Du kommer inn på oppskriftene ved å følge linkene, enten i overskriftene eller ved å trykkeFortsett å lese «Ukemeny 34»
- Indonesias nasjonaldagIndonesias nasjonaldag er 17. august og en stor begivenhet. I 1945 erklærte de seg uavhengige og flagget deres ble heistFortsett å lese «Indonesias nasjonaldag»
- Kiwi daiquiriKiwi daiquiri er en av spesialitetene til broren min og veldig godt. Sukker lake lages av 1 kg sukker ogFortsett å lese «Kiwi daiquiri»
- Sør-Koreas nasjonaldag 15. augustSør-Korea feirer frigjøringen fra Japan i 1945 i dag. Samme dag i 1948 ble regjeringen i Republikken Korea opprettet. MinFortsett å lese «Sør-Koreas nasjonaldag 15. august»
- Kyllingrulade fra ToscanaKyllingrulade fra Toscana er saftig kylling, fylt med asparges og prosciutto, som er en italiensk kokt skinke, og rullet innFortsett å lese «Kyllingrulade fra Toscana»
- Pyttipølse med aspargesPyttipølse med asparges lages av frisk asparges og de pølsene du har for hånden eller liker best. Vi lager detFortsett å lese «Pyttipølse med asparges»
- Ostesnurrer med skinkeOstesnurrer med skinke er deilig til frokost, lunsj, til kvelds eller som niste- eller turmat. De er supre å fryseFortsett å lese «Ostesnurrer med skinke»
- Pai med ratatouillePai med ratatouille er en deilig, fransk rett, som smaker kjempegodt både for liten og stor. Den er enkel åFortsett å lese «Pai med ratatouille»
- Ukemeny 33Ukemeny 33 ligger klar. Du kommer inn på oppskriftene ved å følge linkene, i overskriftene eller ved å trykke påFortsett å lese «Ukemeny 33»
- Aperitivo spritzAperitivo spritz er en frisk drink, laget med en ny ingrediens jeg nylig fant på polet. Den heter Aperitivo ogFortsett å lese «Aperitivo spritz»
- Thịt Kho Tộ med nudelsalatThịt Kho Tộ med nudelsalat er fantastisk godt. Smakene harmonerer perfekt og retten er heller ikke vanskelig å lage. ThịtFortsett å lese «Thịt Kho Tộ med nudelsalat»
- Laks med pastissaus og middelhavspotetsalatLaks med pastissaus og middelhavspotetsalat er en fin kombinasjon. Pastissausen har en mild smak av anis (lakris) og passer veldigFortsett å lese «Laks med pastissaus og middelhavspotetsalat»
- Pickles med eplesidereddikPickles med eplesidereddik er enda et forsøk på i finne den perfekte picklesoppskriften, lik den farmoren min lagde. Du kanFortsett å lese «Pickles med eplesidereddik»
- Million dollarkyllingMillion dollarkylling er en velsmakende rett, som ikke trenger saus utover det du legger på toppen av kyllingfiletene. Oppskriften erFortsett å lese «Million dollarkylling»
- Provencalsk ratatouilleProvencalsk ratatouille er en tradisjonell grønnsaksrett, som serveres både varm, lun og kald, som tilbehør til middagen, eller som enFortsett å lese «Provencalsk ratatouille»
- Ukemeny 32Ukemeny 32 ligger klar. Du kommer inn på oppskriftene ved å følge linkene, enten i overskriftene eller ved å trykkeFortsett å lese «Ukemeny 32»
- Woo wooWoo woo kommer fra New York, men har blitt en populær drink i Norge de siste årene og ikke utenFortsett å lese «Woo woo»
- Kalvefilet med blåskimmelsaus med cognac og syltet pepperKalvefilet med blåskimmelsaus med cognac smaker helt fantistisk og kan gjerne brukes som selskapsmat. Jeg har servert det med ovnspoteterFortsett å lese «Kalvefilet med blåskimmelsaus med cognac og syltet pepper»
- Svin med peanøttsaus og salatSvin med peanøttsaus og salat kan være både selskapsmat og hverdagsmat, avhengig av hvilken stykningsdel du velger. Til selskap kanFortsett å lese «Svin med peanøttsaus og salat»
- NudelsalatNudelsalat er kjempegodt og kan serveres både som selvstendig rett og som tilbehør til grillet og stekt mat. Du kanFortsett å lese «Nudelsalat»
- FingermatFingermat er deilig som tilbehør til et glass vin eller om du bare er litt småsulten. Du kan også servereFortsett å lese «Fingermat»
- Ukemeny 31Ukemeny 31 ligger klar. Du kommer inn på oppskriftene ved å følge linkene, enten i overskriftene eller ved å trykkeFortsett å lese «Ukemeny 31»
- Markle sparkleMarkle sparkle ble servert i Prins Harry og Meghan Markles bryllup. Om det er veldig varmt i været, serverer jegFortsett å lese «Markle sparkle»
- Thịt Kho Tộ – karamellsvinThịt Kho Tộ – karamellsvin er deilig karamellisert svinekjøtt, som kan brukes sammen med ris, nudler, salat eller som fyllFortsett å lese «Thịt Kho Tộ – karamellsvin»
- Laks med eplesaus og agurksalatLaks med eplesaus og agurksalat er godt og kan gjerne serveres til gjester. Både sausen og agurksalaten kan lages klarFortsett å lese «Laks med eplesaus og agurksalat»
- Saus til Bánh MìSaus til Bánh Mì er en viktig del av retten. Denne er helt nydelig og du gjør det sterkere ellerFortsett å lese «Saus til Bánh Mì»
- Bankelam med kantareller og båtpoteterBankelam med kantareller og båtpoteter er egentlig ikke en rett som finnes. Det vanlige er å lage bankekjøtt av storfe,Fortsett å lese «Bankelam med kantareller og båtpoteter»
- Bánh Mì – vietnamesisk baguetteBánh Mì – vietnamesisk baguette er kjempegodt. De nytes varme, rett fra ovnen, med ditt favorittbánh mì-fyll, rester fra middagenFortsett å lese «Bánh Mì – vietnamesisk baguette»
- Ukemeny 30Ukemeny 30 ligger klar. Du kommer inn på oppskriftene ved å følge linkene, enten i overskriftene eller ved å trykkeFortsett å lese «Ukemeny 30»
- Kokos- og ananasmartiniKokos- og ananasmartini er en deilig sommerdrinke, som kan minne litt om piña colada og den smaker ekstra godt iFortsett å lese «Kokos- og ananasmartini»
- Kylling NawabiKylling Nawabi tilberedes i en saus med løk, cashewnøtter og yoghurt. Tilberedningen er glatt (ingen hele krydder eller kjøttbein åFortsett å lese «Kylling Nawabi»
- NawabinanNawabinan er de indiske Muslimenes tradisjonsbrød med sprøtt innslag av nøtter/kjerner. Det er enkelt å lage nanbrød selv, og detFortsett å lese «Nawabinan»
- Pinnebrød med ostPinnebrød med ost er supert som tilbehør til tapas, supper, salat eller gryteretter. Du kan gjøre dem på den lettvinneFortsett å lese «Pinnebrød med ost»
- Dirty potatoes med spareribskjøttDirty potatoes med spareribskjøtt er en variant av dirty fries, hvor jeg har laget retten av båtpoteter i stedet forFortsett å lese «Dirty potatoes med spareribskjøtt»
- SarmaleSarmale er kålruletter fra Moldova og Romania og er dessuten Romanias nasjonalrett. Det er en typisk søndagsmiddag, siden den skalFortsett å lese «Sarmale»
- Ukemeny 29Ukemeny 29 ligger klar. Du kommer inn på oppskriftene ved å følge linkene, enten i overskriftene eller ved å trykkeFortsett å lese «Ukemeny 29»
- Tranebær sparkle markleTranebær sparkle markle er en deilig drink, som passer ekstra godt om sommeren. Bringebærene fungerer først som isbiter og nårFortsett å lese «Tranebær sparkle markle»
- Biffsalat med vaktelegg mango- karridressingBiffsalat med vaktelegg mango- karridressing er velsmakende sommermat, som passer både til lunsj og middag. Biffen og løken serveres varm,Fortsett å lese «Biffsalat med vaktelegg mango- karridressing»
- Blåskimmelsaus med cognac og syltet pepperBlåskimmelsaus med cognac og syltet pepper smaker nydelig til biff, kylling, svin, and, gås, kalkun, pasta og grillmat. Du fårFortsett å lese «Blåskimmelsaus med cognac og syltet pepper»
- FrokostmuffinsFrokostmuffins er godt, sunt og mettende. I tillegg er de supre å fryse ned og praktisk turmat. Oppskriften gir 12Fortsett å lese «Frokostmuffins»
- Torsk- og laksesuppe med rekerTorsk- og laksesuppe med reker smaker godt som forrett og lunsjrett eller som hovedrett, med litt godt brød til. HjemmelagetFortsett å lese «Torsk- og laksesuppe med reker»
- JordbærtiramisuJordbærtiramisu er vår nye favorittdessert, som er super å servere gjester, siden den kan lages nesten helt klar før gjesteneFortsett å lese «Jordbærtiramisu»
- Ukemeny 28Ukemeny 28 ligger klar. Du kommer inn på oppskriftene ved å følge linkene, enten her, i overskriftene eller ved åFortsett å lese «Ukemeny 28»
- RabarbrabelliniRabarbrabellini er en deilig variant av bellini, laget med hjemmelaget rabarbralikør. Om du ikke vil lage den selv, får duFortsett å lese «Rabarbrabellini»