Her kan du søke på forskjellige kategorier:
Følg bloggen min. Det er helt gratis:
Motta nye innlegg på e-post:
[jetpack_subscription_form subscribe_placeholder=»E-postadresse» show_subscribers_total=»false» button_on_newline=»true» submit_button_text=»Abonnér» custom_font_size=»16px» custom_border_radius=»0″ custom_border_weight=»1″ custom_padding=»15″ custom_spacing=»10″ submit_button_classes=»has-primary-border-color has-text-color has-background-color has-background has-primary-background-color» email_field_classes=»has-primary-border-color» show_only_email_and_button=»true» success_message=»Vellykket. En e-post ble akkurat sendt deg for å bekrefte ditt abonnement. Vennligst finn e-posten og klikk på Bekreft abonnement for å starte abonnementet.»]
Sjekk den spennende matkalenderen

Siste innlegg på mat og drikke:
- Gjeddekaker med potetknotter og fennikelsausGjeddekaker med potetknotter og fennikelsaus er tradisjonelle gjeddekaker, med spennende og velsmakende tilbehør. Gjedde er ikke den enkleste fisken åFortsett å lese «Gjeddekaker med potetknotter og fennikelsaus»
- Kantarellpai med bacon og purreKantarellpai med bacon og purre passer godt på koldtbordet eller til forrett, lunsj eller som litt kveldskos. Nå som kantarellenFortsett å lese «Kantarellpai med bacon og purre»
- Ukemeny 36Ukemeny 36 ligger klar. Du kommer inn på oppskriftene ved å følge linkene, enten i overskriftene eller ved å trykke påFortsett å lese «Ukemeny 36»
- Gin- og basilikumsmashGin- og basilikumsmash smaker kjempegodt og aller best med Hendrick’s Gin. Drinken kommer fra Hamburg og ble første gang lagetFortsett å lese «Gin- og basilikumsmash»
- Västerbottenpai med bacon, purre og løkVästerbottenpai med bacon, purre og løk er en svensk klassiker og kan varieres med f.eks. laks i stedet for bacon.Fortsett å lese «Västerbottenpai med bacon, purre og løk»
- Spagetti bologneseSpagetti bolognese er kanskje den italienske retten vi har spist lengst i Norge. Jeg fikk det servert av moren minFortsett å lese «Spagetti bolognese»
- KyllingsatayKyllingsatay er en virkelig koserett, som er en av favorittrettene til den yngste broren min. Oppskriften er passe til 4Fortsett å lese «Kyllingsatay»
- Boeuf bourguignonBoeuf bourguignon er nydelig fransk tradisjonsmat fra Burgund, med mye smak og mørt kjøtt, etter lang koketid i rødvin ogFortsett å lese «Boeuf bourguignon»
- Ukemeny 35Ukemeny 35 ligger klar. Du kommer inn på oppskriftene ved å følge linkene, enten i overskriftene eller ved å trykke påFortsett å lese «Ukemeny 35»
- SnowballSnowball er en frisk, men rund drink og en av mine favoritter. Du kan justere frisk- og rundhet ved åFortsett å lese «Snowball»
- Restaurant Nôrd på Nordic PearlRestaurant Nôrd på Nordic Pearl burde vært en fantastisk opplevelse. De serverer en 10-retters meny, som i utgangspunktet høres bådeFortsett å lese «Restaurant Nôrd på Nordic Pearl»
- Den internasjonale sexdagenDen internasjonale sexdagen er i dag. Dagen ble startet av et kanadisk hockeylag, i forbindelse med at de ble nevntFortsett å lese «Den internasjonale sexdagen»
- Ungarns uavhengighetsdagUngarns uavhengighetsdag feires 15. mars, 20. august og 23. oktober. Dagen i dag feires med fyrverkeri langs Donau og morsommeFortsett å lese «Ungarns uavhengighetsdag»
- Potetdagen i USAPotetdagen i USA markeres 19. august hvert år. At poteter har fått sin egen dag i USA, virker ikke annetFortsett å lese «Potetdagen i USA»
- Kalvefilet med provencalsk ratatouille og råstekte poteterKalvefilet med provencalsk ratatouille og råstekte poteter er en velsmakende rett, som gjerne kan serveres gjester. Provencalsk ratatouille er enFortsett å lese «Kalvefilet med provencalsk ratatouille og råstekte poteter»
- Ukemeny 34Ukemeny 34 ligger klar. Du kommer inn på oppskriftene ved å følge linkene, enten i overskriftene eller ved å trykkeFortsett å lese «Ukemeny 34»
- Indonesias nasjonaldagIndonesias nasjonaldag er 17. august og en stor begivenhet. I 1945 erklærte de seg uavhengige og flagget deres ble heistFortsett å lese «Indonesias nasjonaldag»
- Kiwi daiquiriKiwi daiquiri er en av spesialitetene til broren min og veldig godt. Sukker lake lages av 1 kg sukker ogFortsett å lese «Kiwi daiquiri»
- Sør-Koreas nasjonaldag 15. augustSør-Korea feirer frigjøringen fra Japan i 1945 i dag. Samme dag i 1948 ble regjeringen i Republikken Korea opprettet. MinFortsett å lese «Sør-Koreas nasjonaldag 15. august»
- Kyllingrulade fra ToscanaKyllingrulade fra Toscana er saftig kylling, fylt med asparges og prosciutto, som er en italiensk kokt skinke, og rullet innFortsett å lese «Kyllingrulade fra Toscana»
- Pyttipølse med aspargesPyttipølse med asparges lages av frisk asparges og de pølsene du har for hånden eller liker best. Vi lager detFortsett å lese «Pyttipølse med asparges»
- Ostesnurrer med skinkeOstesnurrer med skinke er deilig til frokost, lunsj, til kvelds eller som niste- eller turmat. De er supre å fryseFortsett å lese «Ostesnurrer med skinke»
- Pai med ratatouillePai med ratatouille er en deilig, fransk rett, som smaker kjempegodt både for liten og stor. Den er enkel åFortsett å lese «Pai med ratatouille»
- Ukemeny 33Ukemeny 33 ligger klar. Du kommer inn på oppskriftene ved å følge linkene, i overskriftene eller ved å trykke påFortsett å lese «Ukemeny 33»
- Aperitivo spritzAperitivo spritz er en frisk drink, laget med en ny ingrediens jeg nylig fant på polet. Den heter Aperitivo ogFortsett å lese «Aperitivo spritz»
- Thịt Kho Tộ med nudelsalatThịt Kho Tộ med nudelsalat er fantastisk godt. Smakene harmonerer perfekt og retten er heller ikke vanskelig å lage. ThịtFortsett å lese «Thịt Kho Tộ med nudelsalat»
- Laks med pastissaus og middelhavspotetsalatLaks med pastissaus og middelhavspotetsalat er en fin kombinasjon. Pastissausen har en mild smak av anis (lakris) og passer veldigFortsett å lese «Laks med pastissaus og middelhavspotetsalat»
- Pickles med eplesidereddikPickles med eplesidereddik er enda et forsøk på i finne den perfekte picklesoppskriften, lik den farmoren min lagde. Du kanFortsett å lese «Pickles med eplesidereddik»
- Million dollarkyllingMillion dollarkylling er en velsmakende rett, som ikke trenger saus utover det du legger på toppen av kyllingfiletene. Oppskriften erFortsett å lese «Million dollarkylling»
- Provencalsk ratatouilleProvencalsk ratatouille er en tradisjonell grønnsaksrett, som serveres både varm, lun og kald, som tilbehør til middagen, eller som enFortsett å lese «Provencalsk ratatouille»
- Ukemeny 32Ukemeny 32 ligger klar. Du kommer inn på oppskriftene ved å følge linkene, enten i overskriftene eller ved å trykkeFortsett å lese «Ukemeny 32»
- Woo wooWoo woo kommer fra New York, men har blitt en populær drink i Norge de siste årene og ikke utenFortsett å lese «Woo woo»
- Kalvefilet med blåskimmelsaus med cognac og syltet pepperKalvefilet med blåskimmelsaus med cognac smaker helt fantistisk og kan gjerne brukes som selskapsmat. Jeg har servert det med ovnspoteterFortsett å lese «Kalvefilet med blåskimmelsaus med cognac og syltet pepper»
- Svin med peanøttsaus og salatSvin med peanøttsaus og salat kan være både selskapsmat og hverdagsmat, avhengig av hvilken stykningsdel du velger. Til selskap kanFortsett å lese «Svin med peanøttsaus og salat»
- NudelsalatNudelsalat er kjempegodt og kan serveres både som selvstendig rett og som tilbehør til grillet og stekt mat. Du kanFortsett å lese «Nudelsalat»
- FingermatFingermat er deilig som tilbehør til et glass vin eller om du bare er litt småsulten. Du kan også servereFortsett å lese «Fingermat»
- Ukemeny 31Ukemeny 31 ligger klar. Du kommer inn på oppskriftene ved å følge linkene, enten i overskriftene eller ved å trykkeFortsett å lese «Ukemeny 31»
- Markle sparkleMarkle sparkle ble servert i Prins Harry og Meghan Markles bryllup. Om det er veldig varmt i været, serverer jegFortsett å lese «Markle sparkle»
- Thịt Kho Tộ – karamellsvinThịt Kho Tộ – karamellsvin er deilig karamellisert svinekjøtt, som kan brukes sammen med ris, nudler, salat eller som fyllFortsett å lese «Thịt Kho Tộ – karamellsvin»
- Laks med eplesaus og agurksalatLaks med eplesaus og agurksalat er godt og kan gjerne serveres til gjester. Både sausen og agurksalaten kan lages klarFortsett å lese «Laks med eplesaus og agurksalat»
- Saus til Bánh MìSaus til Bánh Mì er en viktig del av retten. Denne er helt nydelig og du gjør det sterkere ellerFortsett å lese «Saus til Bánh Mì»
- Bankelam med kantareller og båtpoteterBankelam med kantareller og båtpoteter er egentlig ikke en rett som finnes. Det vanlige er å lage bankekjøtt av storfe,Fortsett å lese «Bankelam med kantareller og båtpoteter»
- Bánh Mì – vietnamesisk baguetteBánh Mì – vietnamesisk baguette er kjempegodt. De nytes varme, rett fra ovnen, med ditt favorittbánh mì-fyll, rester fra middagenFortsett å lese «Bánh Mì – vietnamesisk baguette»
- Ukemeny 30Ukemeny 30 ligger klar. Du kommer inn på oppskriftene ved å følge linkene, enten i overskriftene eller ved å trykkeFortsett å lese «Ukemeny 30»
- Kokos- og ananasmartiniKokos- og ananasmartini er en deilig sommerdrinke, som kan minne litt om piña colada og den smaker ekstra godt iFortsett å lese «Kokos- og ananasmartini»
- Kylling NawabiKylling Nawabi tilberedes i en saus med løk, cashewnøtter og yoghurt. Tilberedningen er glatt (ingen hele krydder eller kjøttbein åFortsett å lese «Kylling Nawabi»
- NawabinanNawabinan er de indiske Muslimenes tradisjonsbrød med sprøtt innslag av nøtter/kjerner. Det er enkelt å lage nanbrød selv, og detFortsett å lese «Nawabinan»
- Pinnebrød med ostPinnebrød med ost er supert som tilbehør til tapas, supper, salat eller gryteretter. Du kan gjøre dem på den lettvinneFortsett å lese «Pinnebrød med ost»
- Dirty potatoes med spareribskjøttDirty potatoes med spareribskjøtt er en variant av dirty fries, hvor jeg har laget retten av båtpoteter i stedet forFortsett å lese «Dirty potatoes med spareribskjøtt»
- SarmaleSarmale er kålruletter fra Moldova og Romania og er dessuten Romanias nasjonalrett. Det er en typisk søndagsmiddag, siden den skalFortsett å lese «Sarmale»
- Ukemeny 29Ukemeny 29 ligger klar. Du kommer inn på oppskriftene ved å følge linkene, enten i overskriftene eller ved å trykkeFortsett å lese «Ukemeny 29»
- Tranebær sparkle markleTranebær sparkle markle er en deilig drink, som passer ekstra godt om sommeren. Bringebærene fungerer først som isbiter og nårFortsett å lese «Tranebær sparkle markle»
- Biffsalat med vaktelegg mango- karridressingBiffsalat med vaktelegg mango- karridressing er velsmakende sommermat, som passer både til lunsj og middag. Biffen og løken serveres varm,Fortsett å lese «Biffsalat med vaktelegg mango- karridressing»
- Blåskimmelsaus med cognac og syltet pepperBlåskimmelsaus med cognac og syltet pepper smaker nydelig til biff, kylling, svin, and, gås, kalkun, pasta og grillmat. Du fårFortsett å lese «Blåskimmelsaus med cognac og syltet pepper»
- FrokostmuffinsFrokostmuffins er godt, sunt og mettende. I tillegg er de supre å fryse ned og praktisk turmat. Oppskriften gir 12Fortsett å lese «Frokostmuffins»
- Torsk- og laksesuppe med rekerTorsk- og laksesuppe med reker smaker godt som forrett og lunsjrett eller som hovedrett, med litt godt brød til. HjemmelagetFortsett å lese «Torsk- og laksesuppe med reker»
- JordbærtiramisuJordbærtiramisu er vår nye favorittdessert, som er super å servere gjester, siden den kan lages nesten helt klar før gjesteneFortsett å lese «Jordbærtiramisu»
- Ukemeny 28Ukemeny 28 ligger klar. Du kommer inn på oppskriftene ved å følge linkene, enten her, i overskriftene eller ved åFortsett å lese «Ukemeny 28»
- RabarbrabelliniRabarbrabellini er en deilig variant av bellini, laget med hjemmelaget rabarbralikør. Om du ikke vil lage den selv, får duFortsett å lese «Rabarbrabellini»
- USAs nasjonaldagUSAs nasjonaldag feires i dag og maten deres er mye mer enn hamburger og chips. Få spennende mattips her. OmFortsett å lese «USAs nasjonaldag»
- KneippbrødKneippbrødet er oppkalt etter Sebastian Kneipp (1821-1897). Han var en tysk prest og professor, som oppfant kneippkuren, som var enFortsett å lese «Kneippbrød»
- Kremet polentaKremet polenta smaker godt som tilbehør til kjøtt, fisk og grønnsaker. Den kan også brukes som en selvstendig rett, toppetFortsett å lese «Kremet polenta»
- MadeiradagenMadeiradagen (Día de Madeira) markeres på Madeira, som tilhører Portugal denne dagen hvert år. Madeira har en nydelig sterkvin, somFortsett å lese «Madeiradagen»
- LimepikekyssLimepikekyss er både kjempegodt som godteri og supert tilbehør til kaker og desserter. Limesmaken nøytraliserer litt av det søte ogFortsett å lese «Limepikekyss»
- Ukemeny 27Ukemeny 27 ligger klar. Du kommer inn på oppskriftene ved å følge linkene, enten i overskriftene eller ved å trykkeFortsett å lese «Ukemeny 27»
- PasjonsdrømPasjonsdrøm er både fruktig og boblende og lett å like for de fleste. Den passer ekstra godt som velkomstdrink. 2Fortsett å lese «Pasjonsdrøm»
- Djiboutis uavhengighetsdagDjiboutis uavhengighetsdag feires 27. juni hvert år, som en markering av frigjøringen fra Frankrike i 1977. Dagen er en offentligFortsett å lese «Djiboutis uavhengighetsdag»
- Madagaskars uavhengighetsdagMadagaskars uavhengighetsdag feires 26. juni hvert år, som en markering av uavhengigheten fra Frankrike i 1960. Dagen er en offisiellFortsett å lese «Madagaskars uavhengighetsdag»
- Mosambiks nasjonaldagMosambiks nasjonaldag markerer uavhengigheten fra Portugal og har vært feiret siden 1975. Dagen feires stort i Maputo, med en flottFortsett å lese «Mosambiks nasjonaldag»
- Tortellinisuppe med grønnsaker og pestoTortellinisuppe med grønnsaker og pesto er ekstra godt, nå som de ferske, norske aspargesen har kommet. Den smaker aller best,Fortsett å lese «Tortellinisuppe med grønnsaker og pesto»
- Feire sankthansaften (midtsommer)Feire sankthansaften (midtsommer, jonsok) med rømmegrøt og spekemat, det er en fin tradisjon, som markerer sommersolverv, årets lengste dag. SelvFortsett å lese «Feire sankthansaften (midtsommer)»
- Ukemeny 26Ukemeny 26 ligger klar. Du kommer inn på oppskriftene ved å følge linkene, enten i overskriftene eller ved å trykkeFortsett å lese «Ukemeny 26»
- Den globale martinidagenDen globale martinidagen feires den tredje lørdagen i juni hvert år. Martini er lett gjenkjennelig, med sine spesielle glass. OmFortsett å lese «Den globale martinidagen»
- Lammespyd med gresk salat og tzatzikiLammespyd med gresk salat og tzatziki (cacık, tarator, таратор, cнежанка) vekker gode sydenminner hos flere enn meg, tenker jeg. GrillspydFortsett å lese «Lammespyd med gresk salat og tzatziki»
- FattehFatteh er en velsmakende rett som trolig kommer fra Egypt opprinnelig, men er vanlig over hele Midt-Østen. Ordet fatteh kommerFortsett å lese «Fatteh»
- Den internasjonale picknikdagenDen internasjonale picknikdagen er en hyggelig matdag og jeg anbefaler alle å be med noen de liker på picknik. DetFortsett å lese «Den internasjonale picknikdagen»
- Svinekoteletter med choronsaus og baconpoteterSvinekoteletter med choronsaus og baconpoteter er deilig søndagsmiddag. Jeg har servert den med Clotildepoteter og ertepuré, men du kan brukeFortsett å lese «Svinekoteletter med choronsaus og baconpoteter»
- Fish and chips eller fish’n chipsFish and chips eller fish ‘n chips er en populær rett som kommer fra Storbritannia, og er godt likt avFortsett å lese «Fish and chips eller fish’n chips»
- Ukemeny 25Ukemeny 25 ligger klar. Du kommer inn på oppskriftene ved å følge linkene, enten i overskriftene eller ved å trykkeFortsett å lese «Ukemeny 25»
- RabarbralikørRabarbralikør kan enkelt lages selv og i tillegg til at den blir en deilig likør til kaffen, kan den blandesFortsett å lese «Rabarbralikør»
- Larb mooLarb moo er en sunn og god rett, som er enkel å lage. Den spises i flere land i Sør-Øst-Asia,Fortsett å lese «Larb moo»
- Filippinenes uavhengighetsdagFilippinenes uavhengighetsdag er en feiring av uavhengigheten fra Spania. Dagen er en offisiell fridag og feires med flagg, danseopptredener, korsang,Fortsett å lese «Filippinenes uavhengighetsdag»
- MaiskolbedagenI dag kan du feire maiskolbedagen. Mais ble introdusert i Europa allerede i 1534. Mais er rik på vitaminer, fiberFortsett å lese «Maiskolbedagen»
- Omelett med ost og pragerskinkeOmelett med ost og pragerskinke er kjempegodt. Pragerkinke kommer som navnet tilsier fra Praha, der skinken er slakternes stolthet ogFortsett å lese «Omelett med ost og pragerskinke»
- Baguette med oliven og soltørket tomatBaguette med oliven og soltørket tomat smaker godt til supper, gryteretter, tapas og mye annet. Denne oppskriften gir ca. 4Fortsett å lese «Baguette med oliven og soltørket tomat»
- Ukemeny 24Ukemeny 24 ligger klar. Du kommer inn på oppskriftene ved å følge linkene, enten her, i overskriftene eller ved åFortsett å lese «Ukemeny 24»
- JordbærbelliniJordbærbellini eller rossini smaker ekstra godt med de ferske, norske jordbærene og er en variant av den italienske drinken bellini,Fortsett å lese «Jordbærbellini»
- Sveriges nasjonaldagSveriges nasjonaldag, tidligere svenska flaggans dag, feires i dag. Siden vi har øvd i årevis på å feire nasjonaldagen iFortsett å lese «Sveriges nasjonaldag»
- Danmarks grunnlovsdagDanmarks grunnlovsdag markerer innføringen av den første grunnloven i 1849. Det var kongens kone som ba Frederik VII om åFortsett å lese «Danmarks grunnlovsdag»
- Salt karamell macchiatotiramisuSalt karamell macchiatotiramisu er farlig godt. Den er enkel å servere til mange, siden kan gjøres nesten klar dagen iFortsett å lese «Salt karamell macchiatotiramisu»
- Arroz con coco med baconArroz con coco med bacon er en deilig, mild rett, som enten kan nytes alene, eller brukes som tilbehør tilFortsett å lese «Arroz con coco med bacon»
- Innbakt svinefilet med fløtegratinerte poteterInnbakt svinefilet med fløtegratinerte poteter er svinefilet pakket inn med blåskimmelost, cheddar og bacon. De fløtegratinerte potetene har også fåttFortsett å lese «Innbakt svinefilet med fløtegratinerte poteter»
- Ukemeny 23Ukemeny 23 ligger klar. Du kommer inn på oppskriftene ved å følge linkene, enten i overskriftene, eller ved å trykkeFortsett å lese «Ukemeny 23»
- RabarbraginRabarbragin er en frisk og god sommerdrink, og en av mine favoritter. Jeg bruker Hendrick’s gin, som er rund ogFortsett å lese «Rabarbragin»
- Marinert biff med nudelsalatMarinert biff med nudelsalat er smaksrik og mettende mat, som kan serveres til lunsj, forrett eller middag. Oppskriften er passeFortsett å lese «Marinert biff med nudelsalat»
- Fransk menyFransk meny kan varieres, nesten i det uendelige. Det franske kjøkken er kjent over hele verden og har vært enFortsett å lese «Fransk meny»
- Pølse- og makaronigratengPølse- og makaronigrateng eller pølse- og makaroniform er lett å like og enkelt å servere til mange. Denne oppskriften erFortsett å lese «Pølse- og makaronigrateng»
- RabarbrasirupRabarbrasirup smaker godt i flere slags drinker, både med og uten alkohol. Om du koker glasset du skal oppbevare denFortsett å lese «Rabarbrasirup»
- Ukemeny 22Ukemeny 22 ligger klar. Du kommer inn på oppskriftene ved å følge linkene, enten i overskriftene eller ved å trykkeFortsett å lese «Ukemeny 22»
- RabarbradaiquiriRabarbradaiquiri er en velsmakende drink med god smak av rabarbra, uten å være for sur. Du må lage en rabarbrasirupFortsett å lese «Rabarbradaiquiri»