Her kan du søke på forskjellige kategorier:
Følg bloggen min. Det er helt gratis:
Motta nye innlegg på e-post:
[jetpack_subscription_form subscribe_placeholder=»E-postadresse» show_subscribers_total=»false» button_on_newline=»true» submit_button_text=»Abonnér» custom_font_size=»16px» custom_border_radius=»0″ custom_border_weight=»1″ custom_padding=»15″ custom_spacing=»10″ submit_button_classes=»has-primary-border-color has-text-color has-background-color has-background has-primary-background-color» email_field_classes=»has-primary-border-color» show_only_email_and_button=»true» success_message=»Vellykket. En e-post ble akkurat sendt deg for å bekrefte ditt abonnement. Vennligst finn e-posten og klikk på Bekreft abonnement for å starte abonnementet.»]
Sjekk den spennende matkalenderen

Siste innlegg på mat og drikke:
- SherrysildSherrysild har en mild tomatsmak, i tillegg til den deilige smaken av sherry. Sherrysild passer spesielt godt på frokostbordet tilFortsett å lese «Sherrysild»
- Pasta med biff og gremolataPasta med biff og gremolata er knallgodt. Gremolataen er kald og røres inn i retten ved servering, så den blirFortsett å lese «Pasta med biff og gremolata»
- Alt i en form med fisk og grønnsakerAlt i en form med fisk og grønnsaker er en lettvinn og god hverdagsrett, som passer til både liten ogFortsett å lese «Alt i en form med fisk og grønnsaker»
- Ukemeny 51Ukemeny 51 ligger klar. Du kommer inn på oppskriftene ved å følge linkene, enten i overskriftene eller ved å trykkeFortsett å lese «Ukemeny 51»
- Julekos for voksneJulekos for voksne er en martini med kremet sjokoladesmak. Den kan minne om en milkshake med sjokoladesmak og kan gjerneFortsett å lese «Julekos for voksne»
- JulekransekakeJulekransekake er en julepyntet kransekake. Jeg har pyntet den med spiselig kakepynt med julemotiver fra cacas, men du kan joFortsett å lese «Julekransekake»
- MedisterkakerMedisterkaker hører julen til, sammen med ribbe, medisterpølser og sossiser. Jeg lager alltid medisterkakene til søndagsmiddag i god tid førFortsett å lese «Medisterkaker»
- Laks med dillstuede poteter og agurksalatLaks med dillstuede poteter og agurksalat er en tradisjonsrik rett og smaker nydelig. Du kan selvfølgelig lage denne retten medFortsett å lese «Laks med dillstuede poteter og agurksalat»
- Kalkunbryst med fløtesaus og rødvinskokte pærerKalkunbryst med fløtesaus og rødvinskokt pære er en velsmakende selskapsrett, som er enkel å servere til mange. Det smaker godtFortsett å lese «Kalkunbryst med fløtesaus og rødvinskokte pærer»
- MadeiragryteMadeiragryte har kraftig, rund og god smak og kjøttet blir fantastisk mørt, etter flere timer i ovnen. 1 kg høyryggFortsett å lese «Madeiragryte»
- Ukemeny 50Ukemeny 51 ligger klar. Du kommer inn på oppskriftene ved å følge linkene, enten i overskriftene, eller ved å trykkeFortsett å lese «Ukemeny 50»
- Blåbær og agurk Moscow MuleBlåbær og agurk Moscow Mule er friskt og godt og en av favorittdrinkene hjemme hos oss. Den er en deiligFortsett å lese «Blåbær og agurk Moscow Mule»
- Lammeskanker på spanskLammeskanker på spansk er en velsmakende rett med en kraftig saus og grønnsakene er også med i ovnen. Lammeskank erFortsett å lese «Lammeskanker på spansk»
- Ostekake fra BaskerlandOstekake fra Baskerland smaker godt og skal se litt rustikk ut. Den kan serveres alene, eller med friske bær til,Fortsett å lese «Ostekake fra Baskerland»
- Gambas pil pilGambas pil pil er en spansk rett som passer til forrett, eller som en del av et tapasmåltid. Den erFortsett å lese «Gambas pil pil»
- Biff med gremolata og bakt tomatBiff med gremolata og bakt tomat er godt og mettende. Gremolata er en italiensk blanding av bl.a. finhakkede urter, somFortsett å lese «Biff med gremolata og bakt tomat»
- Burger med thaivriBurger med thaivri er en favoritt her i huset. Med hjemmelagde burgerbrød, smaker det ekstra godt. Hamburgere: 400 g karbonadedeig 200Fortsett å lese «Burger med thaivri»
- Ukemeny 49Ukemeny 49 ligger klar. Du kommer inn på oppskriftene ved å følge linkene, enten i overskriftene eller ved å trykkeFortsett å lese «Ukemeny 49»
- Pornstar martiniPornstar martini krever litt forberedelser, men fy flate, så godt det er. Jeg har alltid vaniljevodka stående og pasjonsfruktpuréen lagerFortsett å lese «Pornstar martini»
- Bang bang-kyllingBang bang-kylling finnes i mange varianter, men denne er rask og enkel å lage og med en deilig, kremet sausFortsett å lese «Bang bang-kylling»
- Hvit pizza med røykelaks og rognJeg er veldig glad i mat fra havet og selv om du kanskje synes det virker merkelig med fisk ogFortsett å lese «Hvit pizza med røykelaks og rogn»
- KarrikyllingKarrikylling er inspirert av smakene i Sør-Øst Asia og er ganske kjapt å lage. Jeg liker å bruke lårfilet, menFortsett å lese «Karrikylling»
- SjokoladeterrinSjokoladeterrin kan minne om sjokoladepudding. Den er mektig, så en liten bit er nok per person. 200 g kokesjokolade 1Fortsett å lese «Sjokoladeterrin»
- PastagratengPastagrateng er en rett som er enkel å lage og som faller i smak hos både liten og stor. Denne oppskriftenFortsett å lese «Pastagrateng»
- Ukemeny 48Ukemeny 48 ligger klar. Du kommer inn på oppskriftene ved å følge linkene, enten i overskriftene eller ved å trykkeFortsett å lese «Ukemeny 48»
- Mediterranian MuleMediterranian Mule er en variant av Moscow Mule, inspirert av middelhavslandene. Du får både fikenlikør og limoncello på polet, ellerFortsett å lese «Mediterranian Mule»
- Tacopizza – texmexpizzaTacopizza eller texmexpizza kan gjøres så sterk eller svak du ønsker og du kan også variere tilbehøret. Jeg synes denFortsett å lese «Tacopizza – texmexpizza»
- RockefellerøstersRockefellerøsters ble første gang laget på Antoines restaurant i New Orleans i 1889, av Jules Alciatore fordi de ikke fikkFortsett å lese «Rockefellerøsters»
- MusakhanMusakhan er en nydelig, palestinsk kyllingrett og regnet som deres nasjonalrett. Den er enkel å lage og kan gjerne erstatteFortsett å lese «Musakhan»
- PitkaPitka er et luftig og velsmakende brød fra Bulgaria. Det bakes alltid til jul, men passer å bruke hele året,Fortsett å lese «Pitka»
- Romania: Vinsmaking i BucureștiRomania: Vinsmaking i București er variert og spennende. Vi har vært på tre forskjellige og de er virkelig ulike, menFortsett å lese «Romania: Vinsmaking i București»
- Ukemeny 47Ukemeny 47 ligger klar. Du kommer inn på oppskriftene ved å følge linkene, enten i overskriftene eller ved å trykkeFortsett å lese «Ukemeny 47»
- Buble tea – bobleteBuble tea ble først laget i Taiwan, men har etter hvert blitt populært over hele verden. Boblene er tapiokakuler, duFortsett å lese «Buble tea – boblete»
- BaharatBaharat er en krydderblanding som brukes mye i Midt-Østen, Tyrkia og Nord-Afrika. Den kan brukes som rub til lam, fisk,Fortsett å lese «Baharat»
- Libanesisk tunfisk med ris og salatLibanesisk tunfisk med ris og salat er laget med fersk tunfiskbiff og den spesielle libanesiske risen, som er laget avFortsett å lese «Libanesisk tunfisk med ris og salat»
- Egyptisk ris med kyllingEgyptisk ris med kylling er en skikkelig koserett, som passer for både små og store. Alle justerer retten etter egenFortsett å lese «Egyptisk ris med kylling»
- Vongole med smak av ØstenVongole med smak av Østen er nydelig og kan enten brukes som suppe, gjerne med godt brød til eller somFortsett å lese «Vongole med smak av Østen»
- Torsk med soya- og hoisinsausTorsk med soya- og hoisinsaus er en lettvinn og velsmakende hverdagsrett. Du kan gjerne erstatte torsken med andre fiskeslag, omFortsett å lese «Torsk med soya- og hoisinsaus»
- Ukemeny 46Ukemeny 46 ligger klar. Du kommer inn på oppskriftene ved å følge linkene, enten her, i overskriftene, eller ved åFortsett å lese «Ukemeny 46»
- PastitioPastitio er en frisk drink med lakrissmak og en av mine favoritter. 30 ml Pastis (ev. annet anisbrennevin, som f.eks.Fortsett å lese «Pastitio»
- Lacme SabineLacme Sabine er en palestinsk rett, som passer for både liten og stor. Den er lettvinn å lage, siden altFortsett å lese «Lacme Sabine»
- Utasundsaus – sirupssausUtasundsaus – sirupssaus er en perfekt saus til pinnekjøtt. Siden den både er syrlig og søtlig, kompletterer den det feteFortsett å lese «Utasundsaus – sirupssaus»
- Fisketagine med safran og mandelflakFisketagine med safran og mandelflak er en nydelig fiskerett, som tuniserne og marokkanerne lager i tagine, som er en enFortsett å lese «Fisketagine med safran og mandelflak»
- Hafechabis – Hafenkabis – Häfeli-Chabis – Chabis und SchaffleischHafechabis – Hafenkabis – Häfeli-Chabis – Chabis und Schaffleisch er den Sveitsiske fårikålen. Sveits har, som kjent, 4 offisielle språkFortsett å lese «Hafechabis – Hafenkabis – Häfeli-Chabis – Chabis und Schaffleisch»
- Eplekake med DumleEplekake med Dumle er deilig, både som dessert og på kakebordet. Kaken består av tre forskjellige elementer, som legges lagvis,Fortsett å lese «Eplekake med Dumle»
- Ukemeny 45Ukemeny – uke 45 ligger klar. Du kommer inn på oppskriftene ved å følge linkene, enten her, i overskriftene ellerFortsett å lese «Ukemeny 45»
- Irish coffeeIrish coffee er en klassiker og selv om den er en varm drink, bruker mange den som dessert og detFortsett å lese «Irish coffee»
- Poronkeitto – reinsdyrsuppePoronkeitto er velsmakende, tradisjonell suppe, som serveres med skiver av kjøttet på toppen. 1 kg reinsdyrkjøtt, gjerne forpart 4 lFortsett å lese «Poronkeitto – reinsdyrsuppe»
- Börek (banitsa) med lammekjøttdeigBörek (banitsa) med lammekjøttdeig ser kanskje godt ut, men bare vent til du smaker på den. Krydret lammefyll med pinjekjernerFortsett å lese «Börek (banitsa) med lammekjøttdeig»
- Kylling kabsaKylling kabsa er nasjonalretten til Yemen, men spises i de fleste landene i nærheten. Kabsa kan lages med andre typerFortsett å lese «Kylling kabsa»
- SkolebrødSkolebrød var en av mine barndomsfavoritter. Jeg spiste alltid rundt kanten først og sparte det gule til slutt. Jeg gjørFortsett å lese «Skolebrød»
- Lettvinn thaiform med kyllingLettvinn thaiform er en velsmakende kyllingrett og når den først står i ovnen, gjør den seg nesten selv. Du måFortsett å lese «Lettvinn thaiform med kylling»
- Ukemeny 44Ukemeny – uke 44 ligger klar. Du kommer inn på oppskriftene ved å følge linkene, enten her, i overskriftene ellerFortsett å lese «Ukemeny 44»
- Spiced planter’s punchSpiced planter’s punch er en velbalansert drink fra siste del av 1800-tallet på Jamaica. Du kan gjøre den mer ellerFortsett å lese «Spiced planter’s punch»
- Brennende kjærlighet – et gufs fra 80-talletBrennende kjærlighet er en rett fra 80-tallet, som jeg nesten hadde glemt. Jeg satt og kikket i gamle kokebøker ogFortsett å lese «Brennende kjærlighet – et gufs fra 80-tallet»
- Libanesisk risLibanesisk ris er et mer spennende tilbehør til middagen enn vanlig kokt ris. Libanesisk ris passer selvfølgelig til libanesisk mat,Fortsett å lese «Libanesisk ris»
- QuesilloQuesillo er Colombias, Venezuelas og den Dominikanske republikkens lekre og velsmakende svar på karamellpudding. Den blir fyldig og smaksrik ogFortsett å lese «Quesillo»
- Ukemeny 43Ukemeny for uke 43 ligger klar. Du kommer inn på oppskriftene ved å følge linkene, enten her, i overskriftene ellerFortsett å lese «Ukemeny 43»
- Fransk martiniFransk martini er friskt, godt og enkelt og raskt å lage. Sam mange andre cocktails, er også denne fra NewFortsett å lese «Fransk martini»
- Pai med skinke og blåskimmelostPai med skinke og blåskimmelost er en nydelig lunsj-, eller middagsrett. Oppskriften er passe til 4 personer. Om du ikkeFortsett å lese «Pai med skinke og blåskimmelost»
- Mast-o-khiarMast-o-khiar er det iranske svaret på tzatziki. Den inneholder mynte og agurk, og passer til både kjøtt og fiskeretter. 5Fortsett å lese «Mast-o-khiar»
- Bánh mì med Thịt Kho TộBánh mì med Thịt Kho Tộ 2,5 dl vann, lunkent om du har dårlig tid 1 pakke tørrgjær 2 tsFortsett å lese «Bánh mì med Thịt Kho Tộ»
- Kjöttbullar i gräddsåsKjöttbullar med gräddsås eller kjøttboller i fløtesaus er en svensk klassiker og deres uoffisielle nasjonalrett. Du går kjøpt på Ikea,Fortsett å lese «Kjöttbullar i gräddsås»
- BiffsmørbrødBiffsmørbrød er supert når du har rester av indre- eller ytrefilet, eller etter en biffmiddag. Oppskriften er på ett biffsmørbrød,Fortsett å lese «Biffsmørbrød»
- Ukemeny 42Ukemeny for uke 42 ligger klar. Du kommer inn på oppskriftene ved å følge linkene, enten her, i overskriftene, ellerFortsett å lese «Ukemeny 42»
- HverdagsbrødHverdagsbrød smaker godt og er lettvint å bake. Det tar lang tid, men mesteparten av tiden skal brøddeigen kose seg.Fortsett å lese «Hverdagsbrød»
- Risotto med østerssopp fra egen avlingRisotto med østerssopp fra egen avling er ekstra morsomt å lage. Vi har kjøpt et dyrkesett gjennom Soppbutikken og detFortsett å lese «Risotto med østerssopp fra egen avling»
- HakkHakk er en lettlikt, tradisjonell familierett, som passer både til hverdags og som søndagsmat. Den passer godt med potetmos, menFortsett å lese «Hakk»
- Spagetti diablo med rekerSpagetti diablo er litt sterkere enn de fleste spagettiretter, men den smaker nydelig og du kan enkelt justere styrken vedFortsett å lese «Spagetti diablo med reker»
- Ukemeny 41Ukemeny for uke 41 ligger klar. Du kommer inn på oppskriftene ved å følge linkene, enten her, i overskriftene, eller vedFortsett å lese «Ukemeny 41»
- Varm sjokolade med kremVarm sjokolade med krem er kjempegodt på kalde høst- eller vinterkvelder. Du kan bruke den kokesjokoladen du liker best, forFortsett å lese «Varm sjokolade med krem»
- Lettvinn phởLettvinn phở (uttales FØ) smaker nesten like godt som den du bruker et døgn på å lage. For de mest Fortsett å lese «Lettvinn phở»
- Pasta med bacon og paprikaPasta med bacon og paprika er godt, billig og lettvint, så det er super hverdagsmat. Pasta med bacon og paprikaFortsett å lese «Pasta med bacon og paprika»
- MuhalabiaMuhalabia er en melkepudding fra Midtøsten med smak av rosevann og pistasjnøtter. Den blir best med mandelmelk, men du kanFortsett å lese «Muhalabia»
- Koofteh i tomatsaus med pilauKoofteh i tomatsaus med pilau er persiske kjøttboller med en nydelig saus og pilafris. Denne retten er en stor favorittFortsett å lese «Koofteh i tomatsaus med pilau»
- Flyvende JacobFlyvende Jacob er en svensk tradisjonsrett med et nokså merkelig navn. I 1976 fikk Ove Jacobsson sin egenkomponerte rett påFortsett å lese «Flyvende Jacob»
- Ukemeny 40Ukemeny for uke 40 ligger klar. Du kommer inn på oppskriftene ved å følge linkene, enten her, i overskriftene eller vedFortsett å lese «Ukemeny 40»
- G’vine Gin TonicG’vine Gin Tonic er kjempegodt og litt uvanlig GT, siden den skal ha bananskiver og kardemommekjerner. G’Vine Gin er lagetFortsett å lese «G’vine Gin Tonic»
- Porchetta med appelsinsausPorchetta er det italienske svaret på ribbe. Det er litt jobb med den, men resultatet er fantastisk. Jeg kjøper tynnribbeFortsett å lese «Porchetta med appelsinsaus»
- Syltet chiliSyltet chili er kjempegodt til for eksempel tex-/mexmat og diverse stekt og grillet mat. Siden vi har en stor chiliplanteFortsett å lese «Syltet chili»
- Reinsdyrhakk med potetlokk – sheperds pieReinsdyrhakk med potetlokk – sheperds pie er en super familierett, som passer både til hverdags og som søndagsmat. Pass påFortsett å lese «Reinsdyrhakk med potetlokk – sheperds pie»
- Tunfisk med pastidssaus og båtpoteterTunfisk med pastidssaus og båtpoteter er en nydelig rett, som gjerne kan serveres til gjester. Sausen kan lages i forkantFortsett å lese «Tunfisk med pastidssaus og båtpoteter»
- LandbrødLandbrød smaker godt til smørbrød av ulike slag, til tapas eller som tilbehør til supper og gryteretter. Denne oppskriften girFortsett å lese «Landbrød»
- Ukemeny 39Ukemeny 39 ligger klar. Ved å planlegge en meny for hele uken, kan du ukehandle og spare både tid ogFortsett å lese «Ukemeny 39»
- Fransk kyllingrullade med béarnaisesausFransk kyllingrullade med béarnaisesaus er saftig kylling, fylt med asparges og kokt skinke, og rullet inn i bacon. Det erFortsett å lese «Fransk kyllingrullade med béarnaisesaus»
- Fersk suppe med sur og søt saus med elgFersk suppe med sur og søt saus med elg er en perfekt rett, med lange tradisjoner i Norge, men daFortsett å lese «Fersk suppe med sur og søt saus med elg»
- Makaroniform med skinke – Mac and Cheese pieMakaroniform med skinke har en deilig ostesaus, som er lett å like for både små og store. I USA kallesFortsett å lese «Makaroniform med skinke – Mac and Cheese pie»
- Bucatini med tomatsaus og biffresterBucatini med tomatsaus og biffrester er deilig hverdagsmat, som passer godt om du har rester av biff. Du kan ogsåFortsett å lese «Bucatini med tomatsaus og biffrester»
- KöttfärslimpaKöttfärslimpa er den svenske kjøttpuddingen og smaker godt med fløtesaus, poteter og valgfrie grønnsaker. Restene smaker godt i tynne skiverFortsett å lese «Köttfärslimpa»
- Marokkansk kjegryteMarokkansk kjegryte lages av kjekjøtt fra bog eller lår. Den kan også lages med rester av kje eller lam, menFortsett å lese «Marokkansk kjegryte»
- Ukemeny 38Ukemeny 38 ligger klar. Du kommer inn på oppskriftene ved å følge linkene, enten i overskriftene eller ved å trykke påFortsett å lese «Ukemeny 38»
- Blåbær- og basilikumsmashBlåbær- og basilikumsmash er kjempegodt og aller best med Hendrick’s Gin. Om du ønsker en mindre sterk drink, kan duFortsett å lese «Blåbær- og basilikumsmash»
- Vietnamesisk kylling- og nudelbolleVietnamesisk kylling- og nudelbolle er en deilig rett, som er overraskende enkel å lage. Både sausen og marineringen kan gjøresFortsett å lese «Vietnamesisk kylling- og nudelbolle»
- Potetform med røkt ørret Potetform med røkt ørret er en enkel og smakfull hverdagsrett, for både liten og stor. Du kan ev. lage rettenFortsett å lese «Potetform med røkt ørret «
- Penneform med skinke og brokkoliniPenneform med skinke og brokkolini har en deilig ostesaus, som er lett å like for både små og store. OppskriftenFortsett å lese «Penneform med skinke og brokkolini»
- Grillet tunfisk med potet- og tomatsalatGrillet tunfisk med potet- og tomatsalat er et komplett måltid, selv om det kun er to elementer. Oppskriften er passeFortsett å lese «Grillet tunfisk med potet- og tomatsalat»
- Ciorba de PerisoareCiorba de Perisoare er en mettende og varmende kjøttbollesuppe fra Romania. Du kan velge om du vil lage den avFortsett å lese «Ciorba de Perisoare»
- Ukemeny 37Ukemeny 37 ligger klar. Du kommer inn på oppskriftene ved å følge linkene, enten i overskriftene eller ved å trykkeFortsett å lese «Ukemeny 37»
- Hendrick’s blåbær og basilikum collinsHendrick’s blåbær og basilikum collins er ekstra hyggelig å lage, når du har plukket blåbærene selv, men du kan jukseFortsett å lese «Hendrick’s blåbær og basilikum collins»
- Persisk kjelårPersisk kjelår er fantastisk godt i tillegg til at det ser lekker ut. Du får kjøpt kjelår på Meny, menFortsett å lese «Persisk kjelår»












































































































