Bruschetta

Bruschetta er en italiensk rett med sprøstekt brød, smurt med hvitløk og olivenolje. På brødet legges deilig tomatblanding, olivenolje og balsamico. Det er lett å lage og smaker nydelig.

1 landbrød i skiver

Hvitløk

1pk. minitomater delt i 4

1/2 slangeagurk i terninger

1 finhakket rødløk

1 paprika i terninger

Litt finhakket basilikum

Mozzarellaputer

Spekeskinke

God olivenolje

Tyktflytende balsamico

Bruschetta
Bruschetta

Landbrødet pensles med olivenolje og smøres med hvitløk fra fedd på begge sider. Legges dem i varm panne til de er gylne og sprø på begge sider.

Bland tomater, slangeagurk, rødløk, paprika og basilikum og legg på toppen. Jeg serverer det med mozzarella, spekeskinke, god olivenolje og en tyktflytende balsamico.

Bruschetta - deilig smak av Italia
Bruschetta

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Spekemat med hjemmelagd potetsalat

Spekemat med hjemmelagd potetsalat er deilig sommermat. I dag skal vi ha spekemat til middag og jeg lager salat, med ingredienser fra egen hage, eggerøre og potetsalaten min. Jeg lager alltid potetsalaten selv. Det er ikke mye jobb og det smaker mye bedre enn ferdigkjøpt. Potetsalat: 1 boks rømme 1 pose majones 4 ss agurkmiks 2 finstrimla vårløk 1 kg kokte poteter i terninger salt og pepper Bland rømme, majones, agurkmiks og vårløk. Smak til med salt og pepper. Tilsett potenene, de kan gjerne være varme. Eggerøre: I tillegg lager jeg eggerøre og  Jeg lager også en salat av ingredienser fra hagen i tillegg til ingredienser fra kjølerommet. 6 store egg 6 ss kremfløte 2 ss smør Salt Nykvernet sort pepper Gressløk, finklippet Visp eggene sammen med kremfløte, gressløk, salt og nykvernet pepper. Smelt smøret i stekepannen og hell i eggerøren. La den stivne på svak varme mens du rører forsiktig mot bunnen av pannen. Eggerøren skal være fløyelsmyk på konsistens, så ta den av før den setter seg helt. Legg spekematen på fat. Jeg har brukt rødvinspølse, morr, fårepølse, to forskjellige langtidsmodnede spekeskinker og tørrsaltet speket biff. Jeg skjærer opp en halv melon også, for vi synes det er godt med det litt søtlige ved siden av den salte spekematen. Server spekematen med flatbrød, salat, eggerøre og potetsalat.
Spekemat med hjemmelagd potetsalat
Spekemat med hjemmelagd potetsalat
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din HER. Nyhetsbrevet er helt gratis. Du kan også følge bloggen på Facebook.

Hvitløk- og pestobakt laks med den deilige fiskesausen til mamma

Hvitløk- og pestobakt laks med den deilige fiskesausen til mamma er mammas ide, og jeg har med god samvittighet har stjålet den.

Laksefileten:

1 glass pesto

4 cm hvitløk fra tube

Salt

Legg laksen i en smurt, ildfast form, bland ingrediensene sammen og smør dem utover fisken. Sett formen i ovnen på 200 grader i 25-30 minutter.

Serveres med poteter, smørdampede grønnsaker, som du finner oppskrift på HER.

og mammas fantastiske fiskesaus, som du finner oppskrift på HER.

 

Hvitløk- og pestobakt laks med den deilige fiskesausen til mamma
Hvitløk- og pestobakt laks med den deilige fiskesausen til mamma

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din HER. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

 

Nanbrød med hvitløk og koriander

Nanbrød med hvitløk og koriander er en god variant av nanbrød, som nesten obligatorisk tilbehør til indisk, iransk, afghanistansk eller pakistansk mat. Denne oppskriften gir 8 fantastiske nanbrød med en nydelig smak av hvitløk og koriander. Deigen er smidig og suveren å jobbe med.

600 g mel

1 ts salt

2 ts sukker

2 dl melk

1/2 pakke gjær

3 dl yoghurt

4 ss olivenolje

4 fedd hvitløk, finhakket

2 ss tørkede korianderblader

Elt alt, bortsett fra hvitløken og korianderen, godt sammen og tilsett mer mel om nødvendig.

La deigen heve i 1 time, eller mer, før du deler deigen i 8 like deler, form dem til boller og la dem heve i 1 time under et klede.

Utbaking:

Trykk bollene ut til oval fasong, legg på hvitløk og koriander og brett den ene delen over den andre. Trykk ut i oval fasong igjen, gjerne ganske tynne. Legg dem på stekebrett med bakepapir og la dem heve i 30 minutter til.

Sett ovnen på full varme, hos meg er det 300 grader og la nanbrødene steke litt høyt oppe i ovnen i 6 – 8 minutter. De skal få litt farge men pass på at ikke de svir seg, for dette går fort.

Når de er ferdige smører du dem med ghee eller smør og serverer.

Et lite tips er å steke noen av brødene halvveis og legge dem i fryseren. Når du skal bruke dem, tar du dem opp av fryseren, de tiner raskt, og steker dem ferdig, før du smører dem med ghee (eller smør).

 

Du finner flere spennende og velsmakende nanbrød herså hvorfor ikke doble porsjonen med deig, lage flere varianter og fryse ned to og to, så du har til mange middager.


Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Hjemmelaget rekesalat med sting

Hjemmelaget rekesalat med sting er ikke komplisert, det smaker godt og du kan fylle på med akkurat så mye reker du har lyst på.

1 boks reker i lake eller aller helst ferske reker

1 pose majones

1 ss chiliketsjup

Om du bruker ferske reker, rens dem for skall. Om du bruker lakereker, skyll dem godt og tørk godt av dem. Bland alt i en bolle og la det trekke i kjøleskapet i min. 30 min. Du kan gjerne tilsette litt finhakket dill.

Hjemmelaget rekesalat
Hjemmelaget rekesalat med sting

Du finner flere oppskrifter med reker her.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din HER. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Gresk salat med biff

Gresk salat med biff er en super måte å få brukt opp potet- og kjøttrester på. Den har ingen nøyaktige mål, men blir til mens man tømmer kjølerommet for rester.

Kokte eller bakte poteter i skiver

Bønnemiks

Salat

Agurk i skiver

Minitomater, delt i 2 eller 4

Paprika i strimler

Fetaost, gjerne marinert

Kjøttrester, jeg har brukt biff, men du kan gjerne bruke både kylling, svin, lam og geit også.

Oliven i skiver

Som dressing passer det med tzatzikikrydder blanda med yoghurt eller olje og vann.

Gresk salat med biff
Gresk salat med biff

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din HER. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Kanel i svingen – kanelboller

Kanel i svingen – kanelboller er veldig godt. Jeg lager alltid dobbel porsjon, steker det jeg ikke skal bruke noen minutter kortere og putter i fryseren. Når jeg skal bruke de frosne, tiner jeg dem og steker dem ferdig, så de smaker nylagde.

7 dl lunken melk

140 g smeltet smør

100 g gjær

2 sammenpiskede egg

160 g sukker

2 ts kardemomme

2 ts salt

1,2 kg mel

1/2 ts bakepulver

Alt eltes sammen og heves lenge, gjerne et par timer.

Fyll:

100 g smør – romtemperert

1 dl sukker

3 ss kanel

Kanel i svingen - kanelboller
Kanel i svingen – kanelboller

Del deigen i to deler. Kjevle hver del til en rektangulær leiv. Smør på smøret, dryss over sukker og kanel. Rull sammen og skjær i skiver, som legges på brett, kledd med bakepapir. La dem heve under klede i 1 time til. Stekes på 200 grader til de er gylne og fine (ca. 10 – 12 minutter). Pensle med sammenpisket egg og dryss på perlesukker.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din HER. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Piña Colada

Piña Colada er min favorittdrink når jeg er i syden. Den smaker deilig av ananas og kokos og kan gjerne erstatte en dessert. Opphavet var bartenderen på Hotel Caribe Hilton på Puerto Rico, Ricardo Garcia, som serverte den allerede i 1954.

4 cl Bacardi hvit rom

2 cl ananasjuice

2 cl kokosmelk

1/2 lime, kun saften

Knust is

Ananas til pynt

Hell knust is, ananasjuice, rom, kokosmelk og lime i en blender og kjør i ca. 20 sekunder.

Hell Piña Colada i et avkjølt glass og pynt med en ananasskive. Jeg har tilsatt frosne ananasterninger, for å holde drinken god og kald i sommervarmen.

 

Kyllingsalat med kiwibær, bønnespirer og reddikspirer

Kyllingsalat med kiwibær, bønnespirer og reddikspirer passer både som en lunsjrett, som tilbehør til annen mat og som en selvstendig middagsrett. Denne salaten med kylling er deilig og mettende og den ser ekstra lekker ut, når den egges på fat, i stedet for i en bolle..

Legg strimlet salat nederst. Gjerne flere slag i blanding. Legg på strimlet vårløk, ferske bønnespirer, strimlet paprika, kiwibær (fås på Meny) og småtomater delt i fire.

1 kyllingfilet per person, strimles, krydres med salt, pepper og estragon og stekes i litt olje. Sil av oljen og legg kyllingen utover salaten. Topp med reddikspirer. Serveres med en god dressing og et godt brød til. For eksempel valnøttbrød, som du finner oppskrift på her.

Kyllingsalat med kiwibær, bønnespirer og reddikspirer
Kyllingsalat med kiwibær, bønnespirer og reddikspirer

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din HER. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Grillet kveite med spennende tilbehør

Kveite er en fantastisk fisk. En kveitekotelett passer perfekt til personer som ikke kan fordra bein, siden beinet ligger midt i koteletten og er lett å fjerne. Denne varianten får ligge i saltlake og kose seg, før den legges på grillen. Tilbehøret smaker så godt, at du ikke kommer til å savne saus til.

Lag saltlake av:

1/2 ltr. vann

40 g salt

1 laurbærblad

Rør sammen til saltet er oppløst og legg kveiteskivene i saltlaken i 15 minutter.

Ta opp kveita av saltlaken og tørk den godt. Smør kveita med olivenolje og hvitløk fra tube. Dryss på Santa Marias Seafood & Fishkrydder og grill kveita i 2-3 minutter på hver side.

Server kveita med trøffel- og baconpotetmos, som du finner oppskrift på HER.

og smørdampede grønnsaker, som du finner oppskrift på HER.

Pynt med dill og limebåter.

Grillet kveite med spennende tilbehør
Grillet kveite med spennende tilbehør

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din HER. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.