Baconsurret kylling med balsamico- og eplesaus

Baconsurret kylling med balsamico- og eplesaus er en lettlikt rett. Om du skal lage den til mange, kan du gange opp oppskriften og bruke langpanna. Oppskriften er passe til 4 pers.

Kyllingformen:

8 baconskiver

700 g kyllinglårfilet, ev. kyllingbrystfilet, delt i to

2 epler i båter

1 pk sopp i skiver

500 g småpoteter, delt i to

2 rødløk i båter

Salt og pepper

Litt frisk timian

Litt olivenolje

1 bunt bladpersille

2 ss pinjekjerner, ristet

100 g revet parmesan

Hell litt olje i en ildfast form, legg i løk, sopp og poteter og krydre med litt salt og pepper. Sett dem i ovnen på 250 grader i 20 min, til potetene er nesten møre.

Del kyllingfiletene i to på tvers, krydre dem med salt og pepper og surr en baconskive rundt hver av dem. Stek dem på begge sider i en stekepanne, til baconet er gyllent.

Senk temperaturen i ovnen til 200 grader, legg i kylling og epler. Dryss over timianblader, salt og pepper og stek videre i 15 – 20 min, til kyllingen er gjennomstekt. Løft ut kyllingen, rør inn persille, pinjekjerner og parmesan og legg kyllingen på toppen igjen.

Balsamicosaus:

1 dl hvitvin

1 dl god balsamico

Honning, fra 2 ss og oppover, etter hvor syrlig sausen er

1 ss kyllingfond

3 ss smør

Salt og pepper

Kok vin og balsamico til halv mengde, før du tilsetter fond og smaker til med honning, salt og pepper. Pisk inn smøret og server. Det er viktig at ikke sausen koker etter du har tilsatt smør.

 

Du finner mange spennende og varierte kyllingoppskrifter her.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

Bær med vaniljekesam og eggelikør

Bær med vaniljekesam og eggelikør smaker friskt og god og enklere dessert enn dette, kan det nesten ikke bli. Kesam eller kvarg, som det også kalles, er en ferskost, som spises i mange land.

Frukt og bær etter eget ønske.

Vaniljekesam

Eggelikør

Vask og rens bærene. Vask eller skrell og del frukten i terninger. Fordel det i porsjonsformer. Legg på 1-2 spiseskjeer kesam i hver skål. Hell over 2-3 ss likør i hver skål og servér.

Bær med vaniljekesam og eggelikør
Bær med vaniljekesam og eggelikør

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Hjortekarbonader med potetsalat

Hjortekarbonader med potetsalat smaker skikkelig godt. Siden hjortekjøtt er så magert, kan de fort bli litt tørre, men denne oppskriften gir saftige, smakfulle kaker og den hjemmelagde potetsalaten er knallgod og mye bedre enn ferdigkjøpt.

1 kg malt hjortekjøtt

2 ss potetmel

1 ss salt

2 ts pepper

1,5 dl fløte

1 ts muskat

2 ts timian

0,5 dl Farris

Elt alt godt sammen, form dem og stek dem i smør, som vanlige karbonader, men pass på at de ikke steker for lenge, så de blir tørre.

Server med stekt løk, erter og potetsalat, som du finner oppskrift på her.

 

Hjortekarbonader med potetsalat
Hjortekarbonader med potetsalat

 

Du finger mange spennende oppskrifter på velsmakende viltretter her.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

 

 

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Vodka passion

Vodka passion er en frisk, velsmakende drink, som ikke krever mange ingredienser og som er lett å lage.

4 cl vodka

Pasjonsfruktjuice

Hell vodka i et glass med isbiter og fyll opp med juice

Pynt med limeskive og mynteblader

 

Du finner mange spennende drinker, både med og uten alkohol her.

Vodka passion
Vodka passion

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Pasta med biff og tomat

Pasta med biff og tomat er raskt å lage i tillegg til at det er velsmakende og sunt. Denne oppskriften kan også lages med andre typer mørt kjøtt og er passe til 4 personer.

1 løk

2 hvitløksfedd

200 g biff av god kvalitet (om gjestene er veldig sultne, kan du doble mengden)

1 knust, tørket chili

6 ss olivenolje

1 dl hvitvin

1 ts oksefond

10 minitomater, delt i to

Salt og pepper

500 g spagetti

1 potte basilikum

Parmesan

Finhakk løk, hvitløksfedd og chili og fres det i olivenolje. Tilsett hvitvin, fond og tomater og la det koke i noen minutter, til tomatene går litt i stykker. Krydre biffen med salt og pepper og brun den et par minutter på hver side i smør. La den hvile i noen minutter, før du deler den i tynne skiver og rører den inn i tomatblandingen. Rør inn basilikum rett før servering.

Kok pasta etter anvisning på pakken, hell av vannet og bland den med sausen i en stor bolle og sett hele bollen på bordet, så gjestene kan forsyne seg selv. Pynt med basilikumblader og server med parmesan, som gjestene kan rive over selv. Sett frem salt og pepper også.

Pasta med biff og tomat
Pasta med biff og tomat

 

Du finner mange spennende pastaretter her.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

 

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Kylling og bok choy i teriyakisaus

Kylling og bok choy i teriyakisaus er en nydelig, japansk rett, som er rask å lage. Alt deles opp og gjøres klart, før stekingen starter. Oppskriften er passe til 4 personer.

Teriyakisaus:

2 ss riseddik

2 dl soyasaus

1 dl flytende honning

2 ss revet, fersk ingefær

4 fedd finhakket hvitløk

2 ss sesamolje

4 ss kaldt vann

2 ss maizennamel

Rør sammen ingefær, hvitløk, riseddik, soyasaus, honning og sesamolje og sett til side, mens du starter på resten av retten.

4 kyllingbryst i strimler

1 pk shitakesopp i terninger (eller aromasopp)

1 rødløk i strimler

2 bok choy i skiver

1 rød paprika i strimler

2 vårløk i strimler

2 ss sesamfrø

Brun sopp, kylling og rødløk i litt sesamolje blandet med rapsolje i en varm stekepanne til kyllingen er gyllen.

Hell over sausen og rør det godt sammen.

La retten koke i 5 minutter. Tilsett bok choy og paprika og kok i 2 minutter til.

Serveres med ris eller nudler, som lages etter anvisning på pakken.

Kylling og bok choy i teriyakisaus
Kylling og bok choy i teriyakisaus

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

 

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Gratinert kyllingrett

Gratinert kyllingrett er en knallgod og lettlaget kveldsrett. Denne retten har jeg laget som lørdagskos i sikkert 30 år og den er fortsatt like populær hos oss.

2 strimlede løk

Smør til steking

1 pk skivet sjampinjong

700 g strimlet kyllingfilet

Pepper, grillkrydder og paprikakrydder

3 paprika, gjerne flere farger

1 stor boks fløte

2 dl soyasaus.

1 pk reven ost

Stek løken i smør. Hell den over i ildfast form med høye kanter. Stek sjampinjong i det samme smøret og hell den over i den samme formen. Stek kyllingfilet i samme smør. Krydre godt med pepper, grillkrydder og paprikakrydder. Hell kyllingen og smøret over i formen. Skjær paprika i terninger og legg den over kyllingen. Hell på fløte, så det dekker, før du tilsetter soyasaus. Legg på godt med reven ost og stek i ovnen på 180 grader i ca 45 minutter.

Gratinert kyllingrett serveres med ris og gjerne en god salat.

 

Gratinert kyllingrett
Gratinert kyllingrett

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

 

Pastaskruer med indrefilet og blåskimmelsaus

Pastaskruer med indrefilet og blåskimmelsaus er super restemat etter en middag med helstekt indrefiler. Du kan også bruke ytrefilet, entrecôte eller annen biff.

Olje/smør

600 g ferdig stekt indre- eller ytrefilet delt i strimler

1 løk, finhakket

2 fedd hvitløk, finhakket

1/2 pakke sjampinjong i skiver

1 ss kyllingfond

4 dl fløte

100 g blåskimmelost

Revet parmesan

Litt urter til pynt, f.eks. timian, basilikum eller oregano.

Nykvernet pepper

Pastaskruer, kokt etter anvisning på pakken.

Fres løk, hvitløk og sjampinjong i en blanding av olje og smør. Tilsett fond, fløte, og blåskimmelost. La det koke til det tykner. Smak til med salt og pepper. Bland inn kjøttet og pasta etter eget ønske. Dryss over reven parmesan,nykvernet pepper og litt urter.

Pastaskruer med indrefilet og blåskimmelsaus
Pastaskruer med indrefilet og blåskimmelsaus

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Ost med honning med valnøtter og tørket frukt og sprø nøttetoast

Ost med honning med valnøtter og tørket frukt og sprø nøttetoast er en nydelig rett, som gjerne kan brukes i stedet for en vanlig dessert, eller som en mellomrett før desserten. Det passer også godt som et lite, koselig kveldsmåltid.

Her har jeg brukt oster fra Eiker gårdsysteri, men du kan velge dine favoritter. Om du bruker dette som en mellomrett, holder det med en bitteliten smak av hver ost.
Nøttetoasten har jeg kjøpt på Meny. Jeg har også brukt 1/4 fersk fiken til hver og hjemmelaget honning med rosmarin, valnøtter og tørka frukt. 

Honningglassert frukt og valnøtter

Honning med rosmarin, valnøtter og tørket frukt:

4 tørkede aprikoser

2 fiken

4 dadler

1 dl flytende honning

1 dl grovhakkede valnøtter

2 rosmarinblader

Del aprikos, fiken og dadler i små terninger. Varm honningen i en kjele på lav temperatur sammen med frukten. Trekk kjelen til side og bland inn valnøtter og rosmarinblader. Hell blandingen over på et glass. Det  smaker best om du lar det stå til neste dag, men det kan også spises med en gang, om du ikke har tid til å vente.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Kransekakestenger

Kransekakestenger smaker godt og er populært på kakebordet.

500 g mandler

500 g melis

4 eggehviter (må tilpasses)

Skåld halvparten av mandlene (Kok opp vann, legg i mandlene og la dem ligge et par minutter, så blir skallet enkelt å fjerne). La dem tørke til neste dag.

Mal både de skåldede og de uskåldede mandlene. Bland med melis og elt inn eggehvitene til en jevn deig. Den skal være passe fuktig og enkel å kna, så tilpass mengden eggehviter. Pakk deigen i aluminiumsfolie og sett den i ovnen i 1 time på 100 grader. Sett deigen kaldt til neste dag.

Kransekakestenger
Kransekakestenger

Kjør deigen igjennom kverna til kjøkkenmaskinen med kakeforstykke eller rull fingertykke lengder og legg på bakepapir på et stekebrett.  Stek midt i ovnen ved 200 grader i ca. 10 min, til stengene er lett gylne. Avkjøles raskt og legges i fryseren, så de blir seige.

Sjokoladepynt:

2 plater kokesjokolade

Finhakket pistasj, diverse strøssel, knuste polkagriser

Smelt sjokoladen over vannbad, dypp stengene i sjokoladen og dryss på ønsket strøssel.

Glasur:

200 g melis

1 – 2 eggehviter

Bittelitt eddik

Bland alt til jevn glasur (tilpass mengden eggehviter, så glasuren får passe tykk konsistens). Fyll glasuren i dobbel brødpose. Klipp et bittelite hull i et hjørne av posen og pynt hver stang. Om du ønsker kan du også tilsette konditorfarge.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.