HER FINNER DU BÅDE TRADISJONELLE OG MER SPENNENDE LUNSJFORSLAG
- 5-spice sliders5-spice sliders er en helt nydelig variant av svinefileten, som blir krydret med kinesisk 5-spicekrydder. Du får kjøpt krydderet i alleFortsett å lese «5-spice sliders»
- Abacate com tunaAbacate com tuna (avocado med tunfisk) er en velsmakende rett fra Guinea-Bissau. Den passer som forrett, lunsj eller en litenFortsett å lese «Abacate com tuna»
- AkevittsildAkevittsild er godt, selv om du ikke liker akevitt også og den er nok faren min sin favorittsild. Jeg trorFortsett å lese «Akevittsild»
- Arme riddereArme riddere kan brukes til frokost, lunsj, mellommåltid, en koserett på kvelden eller dessert, med is til. Det er enFortsett å lese «Arme riddere»
- BagelsBagels er deilig til frokost eller lunsj. De er fine å fryse og ta opp etter hvert som de skalFortsett å lese «Bagels»
- Baguette med karrikyllingBaguette med karrikylling er en deilig lunsjrett. Du kan enten kjøpe ferdige baguetter, eller lage dem selv. Jeg baker alltidFortsett å lese «Baguette med karrikylling»
- BaguettelunsjBaguettelunsj passer både som kos hjemme og som niste. Baguetter smaker aller best når du har laget dem selv, menFortsett å lese «Baguettelunsj»
- Baguettepizza – lettvint og godtBaguettepizza er en kjapp lunsj-, kvelds- eller middagsrett, som kan varieres i det uendelige og om nødvendig tilpasses hver enkeltFortsett å lese «Baguettepizza – lettvint og godt»
- Bakt potet – en lunsj eller kveldskos som lager seg selvBakt potet er en rett du kan lage så enkel eller komplisert du vil. Du kan fylle den med kryddersmørFortsett å lese «Bakt potet – en lunsj eller kveldskos som lager seg selv»
- Bakt potet med gravlaks og kald rømmesausBakt potet med gravlaks og rømmesaus er en favorittlunsj for meg om dagen. Disse bakepotetene går ekstra fort, for jegFortsett å lese «Bakt potet med gravlaks og kald rømmesaus»
- Bakt søtpotet med gresk kjøttdeigBakt søtpotet med gresk kjøttdeig er en lettvinn hverdagsrett. Den smaker aller best med lammekjøttdeig, men du kan også brukeFortsett å lese «Bakt søtpotet med gresk kjøttdeig»
- BasturmaBasturma også kalt pastirma, pastarma, pastourma, basdirma og basterma er et nydelig stykke speket kjøtt fra Armenia, Aserbajdsjan, Bulgaria, Egypt,Fortsett å lese «Basturma»
- Bentes gratinerte rekerettBentes gratinerte rekerett er en litt uvanlig, men veldig god forret, med en blanding av reker og spekeskinke. Den kanFortsett å lese «Bentes gratinerte rekerett»
- BiffsalatBiffsalat er super å lage om du har rester fra et biffmåltid. Oppskriften kan også brukes til andre kjøttslag, somFortsett å lese «Biffsalat»
- Biffsalat med krutongerBiffsalat med krutonger er fantastisk godt en av mine favorittsalater. Den er super å lage når du har rester etterFortsett å lese «Biffsalat med krutonger»
- Biffsalat med mango- og karridressingBiffsalat med mango- og karridressing er en av mine favorittsalater og om du ikke vil steke biff, kan du brukeFortsett å lese «Biffsalat med mango- og karridressing»
- Blåskjell i hvitvinBlåskjell i hvitvin er deilig sommermat. Jeg har vokst opp med blåskjell, men siden vi bodde i innlandet, var de hermetiske.Fortsett å lese «Blåskjell i hvitvin»
- Blåskjell med karri og deilig skalldyrsausBlåskjell med karri og deilig skalldyrsaus er en smakfull blåskjellvariant med pommes frites. Blåskjell: 2 kg ferske blåskjell 2 dlFortsett å lese «Blåskjell med karri og deilig skalldyrsaus»
- Blåskjell med smak av ØstenJeg er veldig glad i blåskjell og veldig glad i mat fra Sør-Øst-Asia, så å kombinere dette, synes jeg blirFortsett å lese «Blåskjell med smak av Østen»
- Blomkål- og squashsuppeBlomkål- og squashsuppe passer både som forrett og som en lunsjrett. Oppskriften er passe til 4 personer. 1/2 blomkål iFortsett å lese «Blomkål- og squashsuppe»
- Blomkålsalat med baconJeg har vært så heldig å få tak i blå blomkål. Om du ikke får tak i det, smaker denneFortsett å lese «Blomkålsalat med bacon»
- BlomkålsuppeBlomkålsuppe kan kjøpes i poser, men det er like enkelt å lage selv. Det smaker dessuten mye bedre. Dette oppskriftenFortsett å lese «Blomkålsuppe»
- Blomkålsuppe med kylling og sprøstekt baconBlomkålsuppe kan kjøpes i poser, men det er like enkelt å lage selv. Det smaker dessuten mye bedre. Denne oppskriftenFortsett å lese «Blomkålsuppe med kylling og sprøstekt bacon»
- Blomkålsuppe med parmesan og sprøstekt baconBlomkålsuppe med parmesan og sprøstekt bacon blir veldig godt, med den salte smaken fra både osten og baconet. 1 blomkålFortsett å lese «Blomkålsuppe med parmesan og sprøstekt bacon»
- Börek (banitsa) med lammekjøttdeigBörek (banitsa) med lammekjøttdeig ser kanskje godt ut, men bare vent til du smaker på den. Krydret lammefyll med pinjekjernerFortsett å lese «Börek (banitsa) med lammekjøttdeig»
- Brennsnute med vossakorvBrennsnute med vossakorv er en variasjon på den tradisjonsrike matretten fra Sunnmøre. Jeg synes den smaker ekstra godt en kaldFortsett å lese «Brennsnute med vossakorv»
- BriocheburgerbrødBriocheburgerbrød er saftige og luftige burgerbrød, som er supre som ferske, men også egner seg til frysing. Brioche er franskFortsett å lese «Briocheburgerbrød»
- Bruschetta – deilig smak av ItaliaBruschetta er en italiensk rett med sprøstekt brød, smurt med hvitløk og olivenolje. På brødet legges deilig tomatblanding, olivenolje ogFortsett å lese «Bruschetta – deilig smak av Italia»
- CabaretCabaret er en gammel, god matrett, som jeg lager av og til, enten til koldtbord, eller til julefrokosten. Den kanFortsett å lese «Cabaret»
- Cajunbiff eller kylling med salatCajunbiff eller kylling med salat er fra Louisiana i USA. Cajuner er etterkommere av utvist befolkning fra Nova Scotia ogFortsett å lese «Cajunbiff eller kylling med salat»
- Cajunstyle kyllingsuppeCajunstyle kyllingsuppe er en av mine favorittsupper. Cajun er en etnisk gruppe som lever i delstaten Louisiana i USA. Cajunmaten erFortsett å lese «Cajunstyle kyllingsuppe»
- CapreseCaprese er en salat med opprinnelse fra Capri i Italia. Den er enkel å lage og kan brukes som forrettFortsett å lese «Caprese»
- Caprese burrataBurrata er en italiensk bøffelost, som ligner på mozzarella, men med litt mykere kjerne. Du får bestilt den hos MenyFortsett å lese «Caprese burrata»
- CarpaccioCarpaccio er lettvint og godt og kan lages på mange måter, med basisen er rått kjøtt av god kvalitet. JegFortsett å lese «Carpaccio»
- CarpaccioCarpaccio er laget av rått kjøtt. Om du ikke liker rått kjøtt, eller ikke får tak i, kan du bruke roastbeef.Fortsett å lese «Carpaccio»
- Carpaccio av hvalCarpaccio av hval er en av mine favoritter og kan brukes til lunsj, forrett eller som en del av etFortsett å lese «Carpaccio av hval»
- Carpaccio av laksCarpaccio av laks smaker godt som forrett, til lunsj eller som en deilig, sval rett på varme sommerkvelder. 400 gFortsett å lese «Carpaccio av laks»
- Carpaccio fritt etter originalen fra VeneziaCarpaccio fritt etter originalen fra Venezia er en nydelig rett, som passer til både forrett, lunsj og som en lettFortsett å lese «Carpaccio fritt etter originalen fra Venezia»
- CevicheCeviche er en rett fra Argentina, der fisken blir “kokt” i syren fra lime. Den smaker deilig som en forrett,Fortsett å lese «Ceviche»
- CevicheCeviche er en rett fra Argentina, der fisken blir “kokt” i syren fra lime. Den smaker deilig som en forrett,Fortsett å lese «Ceviche»
- Ceviche av laksCeviche er en rett fra Sør- og Mellom-Amerika, der fisken blir «kokt» i syren fra lime. Den smaker deilig somFortsett å lese «Ceviche av laks»
- Ceviche av laks (Salma)Ceviche er en deilig rett, som egentlig er fra Peru, men som brukes i store deler Mellom- og Sør-Amerika. JegFortsett å lese «Ceviche av laks (Salma)»
- Couscoussalat med mango- og karridressingCouscoussalat med mango- og karridressing er en velsmakende rett fra Midt-Østen. Du får kjøpt hele granatepler i butikken, men duFortsett å lese «Couscoussalat med mango- og karridressing»
- Dansk platteDansk platte betyr veldig koselige minner for meg. Vi har vært på Café Sorgenfri i København mange ganger og derFortsett å lese «Dansk platte»
- Dansk smørrebrød med leverposteiDansk smørrebrød er rugbrød eller annet grovt brød som er smurt med smør og dekket med pålegg. Smørrebrød kalles gjerneFortsett å lese «Dansk smørrebrød med leverpostei»
- Dansk smørrebrød med roastbeefDansk smørrebrød med roastbeef er rugbrød eller annet grovt brød som er smurt med smør og dekket godsaker. Smørrebrød kallesFortsett å lese «Dansk smørrebrød med roastbeef»
- Egg- og baconsalat av vaktelegg, med sennepsvinagretteEgg- og baconsalat av vaktelegg, med sennepsvinagrette kan brukes til både forrett, hovedrett, kveldskos og til lunsj. Om du ikke harFortsett å lese «Egg- og baconsalat av vaktelegg, med sennepsvinagrette»
- Eggerøre – eggehakkEggerøre eller eggehakk tror jeg nesten ikke jeg kjenner noen som ikke liker. Det smaker godt, både til frokost, lunsj,Fortsett å lese «Eggerøre – eggehakk»
- ElgkarbonaderElgkarbonader smaker skikkelig godt. Siden elgkjøtt er så magert, kan de fort bli litt tørre, men denne oppskriften gir saftige, smakfulleFortsett å lese «Elgkarbonader»
- Ertesuppe av møljekraft og bayonneskinkeErtesuppe av møljekraft og bayonneskinke er fin å lage når man har rester etter jul. Du kan selvfølgelig bruke annenFortsett å lese «Ertesuppe av møljekraft og bayonneskinke»
- Ertesuppe som mormor lagde denErtesuppe som mormor lagde den, smaker ubeskrivelig godt. Ertesuppe er en deilig tradisjonsrett og kan brukes til både middag, lunsjFortsett å lese «Ertesuppe som mormor lagde den»
- Et lettvint italiensk spekefatEt lettvint italiensk spekefat er kjekt å sette frem om du får uventede gjester, eller det er litt for lengeFortsett å lese «Et lettvint italiensk spekefat»
- Fajitanachos med kyllingFajitanachos er en skikkelig koserett og denne varianten med kylling, er en av spesialitetene til sønnen min. 3 kyllingbryst iFortsett å lese «Fajitanachos med kylling»
- Ferske vårrullerFerske vårruller er en deilig, vietnamesiske rett, som vi gjør som en dugnad hos oss. Det er kjempehyggelig når alleFortsett å lese «Ferske vårruller»
- Fetaostbiffer med tzatzikiFetaostbiffer med tzatziki smaker godt med både ovnsbakte poteter som middag, og som lunsj i pitabrød. Denne oppskriften er passeFortsett å lese «Fetaostbiffer med tzatziki»
- Filippinsk salatDenne salaten er perfekt tilbehør til filippinske retter. 1/2 mango i terninger 1 paprika i terninger 2 vårløk i strimlerFortsett å lese «Filippinsk salat»
- Fish and chipsFish and chips er en veldig populær rett hos oss og jeg synes det er smart å lage den nårFortsett å lese «Fish and chips»
- Fiskesuppe med fiskepuddingFiskesuppe med fiskepudding er en ganske billig rett. Jeg synes ikke fiskepudding er så spennende, men den smaker godt i denneFortsett å lese «Fiskesuppe med fiskepudding»
- Fiskesuppe med selvfisket fangst på hyttaFiskesuppe med selvfisket fangst på hytta er noe av det beste jeg vet. Den smaker også fantastisk med fisk fraFortsett å lese «Fiskesuppe med selvfisket fangst på hytta»
- FlogeresFlogeres er supre som en liten lunsjrett, som tilbehør til suppe eller som en del av meze (det østlige ogFortsett å lese «Flogeres»
- FoccaciaFoccacia er et nydelig italiensk brød, som passer til både supper, gryteretter og tapas (eller antipasti som det heter i Italia).Fortsett å lese «Foccacia»
- Første juledag spiser vi lang julefrokostFørste juledag spiser vi lang julefrokost, med masse deilig mat og alle som kan krype og gå er invitert. JegFortsett å lese «Første juledag spiser vi lang julefrokost»
- FrokostomelettFrokostomelett i en eller annen variant hører ofte med til helgekosen hos oss. Jeg liker å kose meg med enFortsett å lese «Frokostomelett»
- Fylt brødFylt brød er deilig som lunsj, en kveldsrett eller som tilbehør til suppe eller tapas. 1 landbrød ev. loff 1Fortsett å lese «Fylt brød»
- GalettesGalettes er pannekaker laget av bokhvetemel. De brukes gjerne til frokost eller lunsj, med godt fyll i eller til dessert,Fortsett å lese «Galettes»
- GazpachoGazpacho er en deilig, kald suppe, som er perfekt å servere på varme sommerdager. I vår familie synes ca. halvpartenFortsett å lese «Gazpacho»
- Gratinert «bakepotet»Gratinert «bakepotet» er den perfekte oppskriften for deg som har lyst på bakepotet, men ikke har tid eller lyst tilFortsett å lese «Gratinert «bakepotet»»
- Gratinert bakepotetGratinert bakepotet er en deilig lunsj-, eller kveldsrett. Den blir et fullverdig måltid og smaker veldig godt. Det greier seg medFortsett å lese «Gratinert bakepotet»
- Gratinert hvitløksbrød med baconGratinert hvitløksbrød med bacon er en lettvint og billig kvelds- eller lunsjrett, som de fleste kan like. Du kan gjerneFortsett å lese «Gratinert hvitløksbrød med bacon»
- Gratinerte tortillachipsGratinerte tortillachips er enkelt å lage til mange, siden du brer tortillaene utover stekebrettet, legger fyllet oppa, ost på toppenFortsett å lese «Gratinerte tortillachips»
- Gresk salatGresk salat er kjent for alle som har vært i Hellas. Den serveres som tilbehør, både til lunsj og middagFortsett å lese «Gresk salat»
- Gresk, bakt potetGresk, bakt potet smaker aller best med lammekjøttdeig, men du kan også bruke vanlig kjøttdeig eller karbonade, om du ikkeFortsett å lese «Gresk, bakt potet»
- Grønn curry kyllingsuppeGrønn curry kyllingsuppe har en mild smak av kokos og passer godt som en lunsjrett. Du kan variere styrken vedFortsett å lese «Grønn curry kyllingsuppe»
- Grønn ertesuppeGrønn ertesuppe er en deilig tradisjonsrett og kan brukes til både middag, lunsj og nattmat. Jeg lager alltid en storFortsett å lese «Grønn ertesuppe»
- GrøntrandOppskriften på grøntrand har jeg funnet i den gamle kokeboka som moren min har fra husmorskolen. Den ble laget iFortsett å lese «Grøntrand»
- Grove og mye sunnere hamburgerbrødGrove og mye sunnere hamburgerbrød er et godt alternativ, dersom du ønsker et sunnere kosthold. Som med annen gjærbakst, erFortsett å lese «Grove og mye sunnere hamburgerbrød»
- GulasjsuppeMange tror at gulasj er fra Ungarn, men Østerrike har like sterke gulasjtradisjoner og her er en som det gårFortsett å lese «Gulasjsuppe»
- Guros fylte bakepoteterGuros fylte bakepoteter smaker godt alene, som en lett kveldsrett, lunsjrett eller som deilig tilbehør til kjøttretter, som for eksempelFortsett å lese «Guros fylte bakepoteter»
- HafalaabHafalaab er en tradisjonell suppe fra Liechtenstein Den består av kraft med dumplings laget av hvete- og maismel i tilleggFortsett å lese «Hafalaab»
- Har du kalkunrester? Prøv pasta med kalkunPasta med kalkun er super restemat. Det blir gjerne litt kalkunrester etter nyttårsaften og her er et forslag til haFortsett å lese «Har du kalkunrester? Prøv pasta med kalkun»
- Havregrøt med banan, rosiner og mandelflakHavregrøt med banan, rosiner og mandelflak er sunn mat, som smaker godt til frokost, men den kan spises til alleFortsett å lese «Havregrøt med banan, rosiner og mandelflak»
- Hjemmelagde karbonader med ertestuingHjemmelagde karbonader er så godt og så enkelt at det ikke finnes en eneste god grunn til å kjøpe ferdig.Fortsett å lese «Hjemmelagde karbonader med ertestuing»
- Hjemmelaget kebab i pita – sunnere og bedreHjemmelaget kebab i pita er sunnere og bedre og derfor lager jeg kebaben selv. Den store forskjellen fra den duFortsett å lese «Hjemmelaget kebab i pita – sunnere og bedre»
- HjerteskjellHjerteskjell er delikatessemat og selges levende på Meny. De kan tilberedes på mange måter og denne oppskriften er lettvinn ogFortsett å lese «Hjerteskjell»
- HjortebabHjortebab er en kebab med norske smaker og det smaker nydelig. Denne er med hjortekjøtt, men du kan bruke annetFortsett å lese «Hjortebab»
- Hjorteburger med deilig tilbehørHjorteburger er en delikatesse. Vi har akkurat fått tak i en halv hjort og har partert og malt etter besteFortsett å lese «Hjorteburger med deilig tilbehør»
- HjortesuppeHjortesuppe smaker deilig en mørk høstkveld eller en kald vinterdag. Jeg har brukt kraft jeg hadde i fryseren, men duFortsett å lese «Hjortesuppe»
- Hoagie rolls med biffHoagie rolls med biff er en deilig lunsj eller kveldsrett og jeg lager dem gjerne, hvis jeg har biffrester fraFortsett å lese «Hoagie rolls med biff»
- Hot cajunsuppe med kyllingHot cajunsuppe med kylling varmer godt, med sin cajunsmak og finhakket chili. Jeg har brukt syltet chili, men du kanFortsett å lese «Hot cajunsuppe med kylling»
- Hummersuppe med laks og rekerHummersuppe med laks og reker inneholder ikke hummer, men hummerfond, som du får kjøpt på Meny og andre velassorterte matbutikkerFortsett å lese «Hummersuppe med laks og reker»
- Hvit thaipizzaHvit thaipizza lages med en saus av creme fraiche. Det kan kanskje høres rart ut, men det smaker veldig godt.Fortsett å lese «Hvit thaipizza»
- Hvitløksreker fra HawaiiHvitløksreker fra Hawaii smaker som de du får kjøpt av foodtrucks på Hawaii, med saftige reker tilberedt i en deilig,Fortsett å lese «Hvitløksreker fra Hawaii»
- Indiske rekerIndiske reker er en helt nydelig forrett og den er enkel å lage. Denne oppskriften er passe til 4 personer.Fortsett å lese «Indiske reker»
- Japansk fiskesuppe med tofu og omelettDe fleste av oss forbinder Japan med sushi og ikke suppe. Jeg er ofte i Tollbugata i Drammen og besøkerFortsett å lese «Japansk fiskesuppe med tofu og omelett»
- Japansk ramensuppe med pankokyllingKraften: 3 kg kyllingvinger (eller om du vil bruke kyllingskrog i stedet, går det like fint) 4 mellomstore gulrøtter iFortsett å lese «Japansk ramensuppe med pankokylling»
- JuksesoddJuksesodd er en enkel hverdagsvariant av trøndersodd. Ekte sodd er festmat i Trøndelag og serveres tradisjonelt til alle livets store begivenheter.Fortsett å lese «Juksesodd»
- Kabaret eller aspikKabaret er en av barndommens festretter. Den sto alltid på koldtbordet og jeg synes den fortsatt smaker godt, med hjemmelagetFortsett å lese «Kabaret eller aspik»
- Karibisk rekecocktailDenne oppskriften er passe til 4 personer 1/2 finhakket paprika 2 finhakkede, røde chili 1 finhakket vårløk 1 mango iFortsett å lese «Karibisk rekecocktail»
- KarrisildKarrisild fås kjøpt i matbutikken, men den er ikke i nærheten så god som den du lager selv. Jeg vanner alltidFortsett å lese «Karrisild»
- Keema naan (kima nan)Keema naan (kima nan) smaker sååå godt. Det er nanbrød fylt med lammekjøttdeig. Om du ikke får tak i lam,Fortsett å lese «Keema naan (kima nan)»
- Kjempegode og luftige rundstykkerHjemmelagde rundstykker er veldig godt. Jeg baker alltid dobbel porsjon for å ha noen i fryseren til senere. Denne oppskriftenFortsett å lese «Kjempegode og luftige rundstykker»
- Kjötsúpa (islandsk kjøttsuppe)Kjötsúpa (islandsk kjøttsuppe) lages av saue- eller lammekjøtt i tillegg til rotgrønnsaker. Suppeurter kjøpes i alle dagligvarebutikker på Island, menFortsett å lese «Kjötsúpa (islandsk kjøttsuppe)»
- Kremet blomkålsuppe med baconKremet blomkålsuppe med bacon er en deilig hverdagsrett. Det er ingen grunn til å kjøpe posesuppe, når det er såFortsett å lese «Kremet blomkålsuppe med bacon»
- Kremet fiskesuppeKremet fiskesuppe smaker godt og passer både som lunsj, forrett, hovedrett og kveldskos. Denne er laget med laks, men duFortsett å lese «Kremet fiskesuppe»
- Kremet laksesuppeKremet laksesuppe smaker nydelig, både til lunsj, som forrett eller som hovedrett, med litt godt brød til. Det passer med bådeFortsett å lese «Kremet laksesuppe»
- Kremet pastasalatKremet pastasalat kan gjerne spises alene som en lunsjrett, men passer også godt som tilbehør til både grillmat og spekemat. OppskriftenFortsett å lese «Kremet pastasalat»
- Kremet soppsuppeSom sønnen min sier: Livet er for kort til å spise vond mat. Dette er virkelig en av de godeFortsett å lese «Kremet soppsuppe»
- KveitesuppeKveitesuppe blir kanskje ikke servert så ofte, men den smaker godt og om du ikke har tilgang til kveite, kanFortsett å lese «Kveitesuppe»
- Kveldskos med soppstuingKveldskos med soppstuing er en brødskive, ristet som en bruschetta, med en slags soppstuing på. Den passer også godt somFortsett å lese «Kveldskos med soppstuing»
- Kylling karaage i wrap med chilimajonesKylling karaage i wrap med chilimajones er en av spesialitetene til sønnen min og vi synes denne retten er heltFortsett å lese «Kylling karaage i wrap med chilimajones»
- Kylling med rød currysausKylling med rød currysaus er en av spesialitetene til sønnen min og når den skal serveres har vi alltid enFortsett å lese «Kylling med rød currysaus»
- KyllingciabattaKyllingciabatta er en velsmakende og lettlagd lunsjrett. Du kan bake ciabatta, men du får også kjøpt halvstekte, som smaker heltFortsett å lese «Kyllingciabatta»
- KyllingsalatKyllingsalat er deilig som pålegg, som en del av et koldtbord eller en til en dansk frokost. om du harFortsett å lese «Kyllingsalat»
- Kyllingsalat med karri og eksotisk fruktDenne salaten passer både til frokost, lunsj, eller som en liten kveldssnack. Den er god på brødskiva, i en baguettFortsett å lese «Kyllingsalat med karri og eksotisk frukt»
Se innlegg for å abonnere på nettstedets nyhetsbrev.
- Kyllingsalat med kiwibær, bønnespirer og reddikspirerKyllingsalat med kiwibær, bønnespirer og reddikspirer passer både som en lunsjrett, som tilbehør til annen mat og som en selvstendigFortsett å lese «Kyllingsalat med kiwibær, bønnespirer og reddikspirer»
- Kyllingsalat med krutongerKyllingsalat med krutonger er en mettende salat, med smak fra Middelhavslandene. 4 kyllingfileter 2 ts tzatzikikrydder Pepper Salaten: 1 glassFortsett å lese «Kyllingsalat med krutonger»
- Kyllingsandwich med båtpoteterKyllingsandwich med båtpoteter er super som en lunsj- eller kveldsrett. Start med båtpotetene. Risle litt olivenolje i en langpanne, delFortsett å lese «Kyllingsandwich med båtpoteter»
- Laks med hjemmelaget teryiakisausDenne retten smaker nydelig som en liten kveldsrett og kan fint også brukes som forrett. Om du vil ha denFortsett å lese «Laks med hjemmelaget teryiakisaus»
- Laks og nudler som i ØstenLaks og nudler som i Østen er en veldig sunn rett, som er enkel å lage til mange. Oppskriften erFortsett å lese «Laks og nudler som i Østen»
- LakseburgerLakseburger er sunt og godt og enkelt å lage selv. Jeg har servert dem med burgerbrød, aioli, båtpoteter og littFortsett å lese «Lakseburger»
- Lakseforrett med reker, rogn og pepperrotkremDenne laksen serveres rå, så jeg bruker alltid Salma, som smaker friskt og er vakumpakket. Jeg kjøper ferske reker, somFortsett å lese «Lakseforrett med reker, rogn og pepperrotkrem»
- Laksesandwich med sennepssaus og sylta grønnsakerLaksesandwich med sennepssaus og sylta grønnsaker er en av mine lunsjfavoritter. Vi serverer sandwichen med båtpoteter. Det er viktig åFortsett å lese «Laksesandwich med sennepssaus og sylta grønnsaker»
- LaksesuppeHjemmelaget fiskesuppe smaker mye bedre enn posesupper og det er slett ikke vanskelig eller spesielt tidkrevende. Denne oppskriften på laksesuppeFortsett å lese «Laksesuppe»
- Lam i tortillaLam i tortilla er en god og lettvint rett, som er grei å lage, om du skal bruke opp resten av lammelåret/steika.Fortsett å lese «Lam i tortilla»
- LammebollesuppeLammebollesuppe smaker godt en kald høst eller vinterkveld. Om du ikke får tak i lammekjøttdeig, kan du bruke annen kjøttdeigFortsett å lese «Lammebollesuppe»
- Lammeburger med smak av MiddelhavslandeneLammeburger med smak av Middelhavslandene er lettvinn og god hverdagsmat. Sausen kan gjerne lages kvelden i forveien og settes kaldtFortsett å lese «Lammeburger med smak av Middelhavslandene»
- Lettvinn kyllingsuppe med karriLettvinn kyllingsuppe med karri er både sunn og smaker godt. 1 ltr. god kyllingkraft 1 strimlet løk 4 kyllingfileter iFortsett å lese «Lettvinn kyllingsuppe med karri»
- Lettvinn pitalunsjDette er en lettvinn og veldig velsmakende lunsj- eller kveldsrett. Stek pitabrødet som det står på pakken (eller lag dineFortsett å lese «Lettvinn pitalunsj»
- Lettvint lakselunsj med tartarsausLettvin lakselunsj med tartarsaus er en god lunsj- eller middagsrett. Du kan gjøre den enklere eller legge mer jobb iFortsett å lese «Lettvint lakselunsj med tartarsaus»
- Leverpostei – patéLeverpostei – paté smaker ekstra godt når du har laget den selv. Denne oppskriften ligner litt på mammas leverpostei, menFortsett å lese «Leverpostei – paté»
- Libanesisk kylling i pitabrødLibanesisk kylling i pitabrød er en lettvinn hverdagsrett. Du kan gjerne legge kyllingen i marinade kvelden før den skal serveres,Fortsett å lese «Libanesisk kylling i pitabrød»
- Loffepizza – ostesmørbrød med kjøttsausLoffepizza – ostesmørbrød eller toast med kjøttsaus er perfekt om du har litt loff og noen rester. Den er ogsåFortsett å lese «Loffepizza – ostesmørbrød med kjøttsaus»
- Løksuppe med focaccia4 løk 3 sjalottløk 3 fedd hvitløk 3 dl tørr hvitvin 1 liter oksekraft 100 gram smør 100 gram gruyerFortsett å lese «Løksuppe med focaccia»
- Lun soppsalat med karamelliserte valnøtterLun soppsalat med karamelliserte valnøtter er nydelig til lunsj, eller som tilbehør til grillmat. Oppskriften er passe til 2 pers.Fortsett å lese «Lun soppsalat med karamelliserte valnøtter»
- Lun thaisalat med biffLun thaisalat med biff er veldig populært hos oss. Blandingen av salt, søtt og sterkt er helt fantastisk. Denne thaisalatenFortsett å lese «Lun thaisalat med biff»
- MachboosMachboos er opprinnelig fra Bahrain og der er den også nasjonalretten. Risretten kan minne om pilaffris og er utbredt overFortsett å lese «Machboos»
- Makrell i tomat – hjemmelagetNår vi har makrell igjen etter middagen, enten stekt eller grillet, lager jeg makrell i tomat og det er veldigFortsett å lese «Makrell i tomat – hjemmelaget»
- Mammas krabberisottoMammas krabberisotto er fantastisk godt og en fin avveksling fra krabbe naturell på en loffskive. Mammas krabberisotto kan brukes bådeFortsett å lese «Mammas krabberisotto»
- Mammas minestronesuppeMammas minestronesuppe (minestra) smaker mye bedre når du lager den selv, enn når du kjøper minestronesuppe i pose. I tilleggFortsett å lese «Mammas minestronesuppe»
- Marinert kyllingbryst i burgerbrødMarinert kyllingbryst i burgerbrød er en lettvinn og smakfull rett, som passer godt både til lunsj og middag. Denne oppskriftenFortsett å lese «Marinert kyllingbryst i burgerbrød»
- Måsegg til frokostMan kan vel ikke reise fra Lofoten, uten å ha spist måsegg? Vi kjøpte ett til hver og fant utFortsett å lese «Måsegg til frokost»
- MatmuffinsMatmuffins er deilige, saftige inni og sprø utenpå. og i tillegg metter de godt. 2 egg 150 g cottage cheeseFortsett å lese «Matmuffins»
- Minas gulrotsuppeMinas gulrotsuppe er nydelig til forrett eller som en lunsjrett, med litt brød til. Gulrøttene gjør suppen litt søtlig, så detFortsett å lese «Minas gulrotsuppe»
- Minas pokebowlTilbered risnudler etter anvisning på pakken og legg den i bunnen av bollen. Skrell og del opp grønnsaker og fruktFortsett å lese «Minas pokebowl»
Se innlegg for å abonnere på nettstedets nyhetsbrev.
- Monte Cristo SandwichMonte Cristo Sandwich er ostesmørbrød med skinke, dyppet i eggeblanding før steking. Monte Cristo Sandwichen ble opprinnelig servert i CaliforniaFortsett å lese «Monte Cristo Sandwich»
- MorrapyttPytt i panne er en fin rett, når du vil bruke opp matrester. Den pleier å bli servert med stektFortsett å lese «Morrapytt»
Se innlegg for å abonnere på nettstedets nyhetsbrev.
- Nudelsuppe med biffNudelsuppe med biff er varmende og godt på kalde høst- og vinterkvelder. Red chilisaus finnes i flere varianter i asiatiskeFortsett å lese «Nudelsuppe med biff»
- OberstinnesildOberstinnesild er spesialiteten til stefaren min. Den passer perfekt på frokostbordet til jul og er veldig populær i vår familie.Fortsett å lese «Oberstinnesild»
- Okonomiyaki – japansk pannekakeOkonomiyaki er en tykk og velsmakende japansk pannekake. Før jeg smakte den, syntes jeg at blandingen av råvarer var littFortsett å lese «Okonomiyaki – japansk pannekake»
- Oldebestas sild i det grønneOldebestas sild i det grønne er en gammel familieoppskrift og min absolutte yndlingssild. 8 spekesildfileter 2 dl majones 2 dlFortsett å lese «Oldebestas sild i det grønne»
- Omelett med pepper JackostPepper Jackost har kommet i butikken min. Jeg synes den har veldig god smak, med litt sting av jalapeno. OmelettFortsett å lese «Omelett med pepper Jackost»
- Omelett med ramsløkpølseOmelett med ramsløkpølse er godt til frokost, men passer også bra til lunsj, kveldsmat, eller som en del av etFortsett å lese «Omelett med ramsløkpølse»
- Omelett med spekeskinke, sopp og ostOmelett med spekeskinke, sopp og ost passer ekstra godt som en lunsjrett og denne oppskriften er passe til 2 personer.Fortsett å lese «Omelett med spekeskinke, sopp og ost»
Se innlegg for å abonnere på nettstedets nyhetsbrev.
- Omelett med tomater og olivenOmelett med tomater og oliven smaker godt til frokost, lunsj, som en kveldsrett eller som en del av et tapasbord.Fortsett å lese «Omelett med tomater og oliven»
- Ordførerens rekesuppeOrdførerens rekesuppe er spesialiteten til en tidligere ordfører i Kristiansand. Han bruker rekeskallene til å rekesmak til kraften. Det erFortsett å lese «Ordførerens rekesuppe»
- Ost med sprø nøttetoast og honning med rosmarin, valnøtter og tørka fruktVelsmakende oster kan både brukes som en mellomrett, dessert eller som en deilig koserett på kvelden. Her har jeg bruktFortsett å lese «Ost med sprø nøttetoast og honning med rosmarin, valnøtter og tørka frukt»
- ØstersØsters er levende når du kjøper den i butikken og når den er åpnet, er den klar til servering, såFortsett å lese «Østers»
- Østers med bringebærvinaigretteØsters med bringebærvinaigrette er enkelt å lage og smaker godt. Østers er levende når du kjøper den i butikken ogFortsett å lese «Østers med bringebærvinaigrette»
- Ostesmørbrød med blåskimmelost og syltet rødløkOstesmørbrød med blåskimmelost og syltet rødløk er en av mine favoritter når det gjelder ostesmørbrød. Du kan lage syltet rødløkFortsett å lese «Ostesmørbrød med blåskimmelost og syltet rødløk»
- Ostesmørbrød med chevre, spekeskinke og pæreOstesmørbrød med chevre, spekeskinke og pære er litt mer spennende enn de vanlige med gulost, en skinkebit og litt ketsjup. JegFortsett å lese «Ostesmørbrød med chevre, spekeskinke og pære»
- Ostesmørbrød med hamburgerrygg og BBQ-sausOstesmørbrød med hamburgerrygg og BBQ-saus eller toast er en enkel og god lunsj, kveldsrett eller lettvint middag i full fart.Fortsett å lese «Ostesmørbrød med hamburgerrygg og BBQ-saus»
- Ostesmørbrød med jordbærOstesmørbrød med jordbær eller toast med jordbær er en fantastisk sommerlunsj. Når de første norske jordbærene kommer, lager jeg megFortsett å lese «Ostesmørbrød med jordbær»
- Pad thai – thailandsk gatematPad thai er en rask og lettvint rett, som serveres som fastfood i Thailand. Jeg bruker vel ca 20 minutterFortsett å lese «Pad thai – thailandsk gatemat»
- Pankofish and chips med tartarsaus – eller fiskepinner, om du vilDenne retten er veldig populær hos oss og jeg synes det er smart å lage den om sommeren, når duFortsett å lese «Pankofish and chips med tartarsaus – eller fiskepinner, om du vil»
- Pasta carbonara med salamiPasta carbonara med salami smaker godt og er en personlig vri på carbonara. 2 eggeplommer 3 dl fløte 40 g revenFortsett å lese «Pasta carbonara med salami»
- Pasta med gorgonzolasausPasta med gorgonzolasaus smaker så godt. Om du ikke er glad i blåskimmelost, bør du prøve denne likevel. Osten blirFortsett å lese «Pasta med gorgonzolasaus»
- Pasta med hjerteskjell og krepsPasta med hjerteskjell og kreps er en variant av pasta vongole og smaker knallgodt. Oppskriften er til 4 personer. 1 kgFortsett å lese «Pasta med hjerteskjell og kreps»
- Pasta med italiensk salami og fløtesausPasta med italiensk salami og fløtesaus er en kjapp og lettlaget rett. Vi er veldig glade i italiensk mat ogFortsett å lese «Pasta med italiensk salami og fløtesaus»
- Pasta med knivskjellKnivskjell kan tilberedes på samme måte som blåskjell. Denne middelhavsinspirerte varianten er en favoritt her i huset. 1 kg knivskjellFortsett å lese «Pasta med knivskjell»
- Pasta med krepsehalerPasta med krepsehaler er er lettvinn og god mat, som passer fint i en hektisk hverdag. Om du ikke fårFortsett å lese «Pasta med krepsehaler»
- Pasta med kylling i tomatsausPasta med kylling i tomatsaus smaker godt og er enkel å lage, så det passer godt som en hverdagsrett. 2Fortsett å lese «Pasta med kylling i tomatsaus»
- Pasta med kylling og bacon i fløtesausPasta med kylling og bacon i fløtesaus er godt og i tillegg enkelt å lage. Jeg liker å bruke lårfiletFortsett å lese «Pasta med kylling og bacon i fløtesaus»
- Pasta med laks og spinatPasta med laks og spinat er lettvint og godt etter en dag på jobben og er passe til 4 personer. 1Fortsett å lese «Pasta med laks og spinat»
- Pasta med trøffel og fløtesausPasta med trøffel og fløtesaus er en lettvint og god middags- eller lunsjrett. Du får kjøp trøffel i små glassFortsett å lese «Pasta med trøffel og fløtesaus»
- Pastaputer med pancettasausPastaputer med pancettasaus er laget av deilige pastaputer, fylt med sopp og du får kjøpt dem ferdige. Om du ikkeFortsett å lese «Pastaputer med pancettasaus»
- Pastaputer med sitronsaus og trøflerPastaputer med ostesaus og trøfler er en favoritt hos oss. Du kan kjøpe ferdige pastaputer etter egen smak, eller duFortsett å lese «Pastaputer med sitronsaus og trøfler»
- Pastaskruer med indrefilet og blåskimmelsausOlje/smør 600 g ferdig stekt indre- eller ytrefilet delt i strimler 1 løk, finhakket 2 fedd hvitløk, finhakket 1/2 pakkeFortsett å lese «Pastaskruer med indrefilet og blåskimmelsaus»
- Peperoncino rosso med kylling og pestoPeperoncino rosso er en pasta med sting i. Vi synes det smaker godt, men du kan bruke annen pasta tilFortsett å lese «Peperoncino rosso med kylling og pesto»
- PepperrotsildPepperrotsild smaker friskt og godt og faller i smak hos de fleste. Om du aldri har lagd sild før, erFortsett å lese «Pepperrotsild»
- Pitabrød med pesto, mozzarella og skinkePitabrød med pesto, mozzarella og skinke er en lettvint og velsmakende lunsjrett eller om du er litt småsulten på kvelden. DuFortsett å lese «Pitabrød med pesto, mozzarella og skinke»
- PizzaPizza var noe de bare spiste i Italia, da jeg var liten. Jeg var i den eneste familien jeg vissteFortsett å lese «Pizza»
- Pizza – mange spennende varianterDa jeg var liten, var pizza for de fleste, noe de spiste i Italia. Jeg var i den eneste familienFortsett å lese «Pizza – mange spennende varianter»
- Pizza twistersPizza twisters er fint som turmat, til tapasbordet og ikke minst til barnebursdag. De kan serveres både varme og kaldeFortsett å lese «Pizza twisters»
- PizzabollerPizzaboller er veldig kjekk turmat, lunsj og passer godt i barnebursdag. De smaker godt både varme og kalde. Deigen: 550Fortsett å lese «Pizzaboller»
- PizzasnurrerPizzasnurrer er deilig til middag, kveldskosen, barnebursdag eller som turmat. De smaker godt både nystekte, oppvarmet, lunkne og kalde. Bunnen: Fortsett å lese «Pizzasnurrer»
- Poke bowl med kyllingPoke bowl er en rett som kommer fra Hawaii. Den serveres oftest med ris i bunnen og rå fisk iFortsett å lese «Poke bowl med kylling»
- Poke bowl med laks og superrisPoke bowl er opprinnelig fra Hawaii, men er i ferd med å spre seg over hele verden. Det er ikkeFortsett å lese «Poke bowl med laks og superris»
- PortvinssildPortvinssild er et velsmakende innslag til julefrokoster og er morsomt å lage. Jeg lager minst ett nytt slag sild hvertFortsett å lese «Portvinssild»
- Potet- og purresuppe med hvitløkssnurrerPotet- og purresuppe med hvitløkssnurrer er en mettende og god lunsjrett, som de aller fleste vil like. Potet- og purresuppe:Fortsett å lese «Potet- og purresuppe med hvitløkssnurrer»
- Potetomelett eller tortillaPotetomelett eller tortilla kan spises som selvstendig rett, til f.eks. lunsj, eller du kan servere den til tapas. 2 løkFortsett å lese «Potetomelett eller tortilla»
- PotetvaflerPotetvafler er lettvint og mettende. Prøv dem til lunsj eller kveldsmat. 4 egg 4 dl melk 3 dl hvetemel 1Fortsett å lese «Potetvafler»
- Pulled hjortenakkePulled hjortenakke er norsk tradisjonskjøtt brukt som fast food. Om du er så heldig å få tak i en hjortenakke,Fortsett å lese «Pulled hjortenakke»
- PyttikalkunPyttikalkun er velsmakende restemat. Når jeg har stekt en helt kalkun, blir det alltid rester de kan brukes til mange slagsFortsett å lese «Pyttikalkun»
- Ramensuppe med biffRamensuppe med biff er knallgodt og er en av mine favorittsupper. Den er også enkel å lage. Oppskriften er passe tilFortsett å lese «Ramensuppe med biff»
- Ravioli med ricotta, sopp og baconRavioli eller pastaputer kan fylles med det du ønsker. Ravioli med sopp og bacon er en av mine favoritter. OppskriftenFortsett å lese «Ravioli med ricotta, sopp og bacon»
- Ravioli med soppfyll og salviesmørRavioli med soppfyll og salviesmør tar litt tid å lage, men den smaker sååå nydelig. Du finner oppskrift på pasta HER.Fortsett å lese «Ravioli med soppfyll og salviesmør»
- Red curry fiskesuppeRed curry fiskesuppe kommer fra Sørøst-Asia. Om du ønsker den sterkere, kan du tilsette chili. Denne oppskriften er passe tilFortsett å lese «Red curry fiskesuppe»
- Rekecocktail med smak av ØstenRekecocktail med smak av Østen smaker aller best med ferske reker, men du kan selvfølgelig også bruke frosne. 1 mangoFortsett å lese «Rekecocktail med smak av Østen»
- Rekecocktail med sting og avokadokremRekecocktail med sting og avokadokrem er en super forrett og en av mine favoritter. Om du synes den blir littFortsett å lese «Rekecocktail med sting og avokadokrem»
- RekerisottoRekerisotto er en mettende rett som passer til både lunsj, middag og som kveldskos. Riktig tilberedt risotto skal være kremaktigFortsett å lese «Rekerisotto»
- Restemat «pytt i panne»Jeg liker ikke å kaste mat. Det har heller aldri vært noe problem heller, siden jeg har hatt to storspisteFortsett å lese «Restemat «pytt i panne»»
- Rislapper400 g risgrøt eller kokt ris etter middagen 4 egg 5 ss sukker 0,5 ts kardemomme 1 dl hvetemel 1/4Fortsett å lese «Rislapper»
- RisonisalatRisonisalat passer til både kjøtt og fiskeretter, er super til grillmat og kan brukes som forrett eller lunsjrett, med godtFortsett å lese «Risonisalat»
- RisottoJeg husker risotto som noe tørt og trist fra kjøkkenskolen i barndommen, men risotto laget på riktig måte, smaker nydelig.Fortsett å lese «Risotto»
- Roastbiffbaguette med aromasoppRoastbiffbaguette med aromasopp er en deilig lunsj- eller kveldsrett. Om du vil legge ekstra mye kjærlighet i det, kan duFortsett å lese «Roastbiffbaguette med aromasopp»
- RoastbiffsalatRoastbiffsalat er godt, sunt og mettende. Den passer godt, både som en lunsjrett og som en middagsrett, med godt brødFortsett å lese «Roastbiffsalat»
- Rødkålsalat fra KoreaRødkålsalat fra Korea smaker godt alene til f.eks. lunsj, sammen med godt brød, eller som forrett. Rødkålsalat passer også somFortsett å lese «Rødkålsalat fra Korea»
- RomanescosuppeRomanescosuppe er en mellomting mellom blomkål- og brokkolisuppe og passer fint til forrett eller lunsj. Du får kjøpt romanesco påFortsett å lese «Romanescosuppe»
- Rømmegrøt – hjemmelaget selvfølgeligRømmegrøt – hjemmelaget selvfølgelig, og det er ingen grunn til å kjøpe ferdig, når den er så enkel å lageFortsett å lese «Rømmegrøt – hjemmelaget selvfølgelig»
- Rösti (røsti)Rösti (røsti) er opprinnelig fra Sveits, men spises i flere av de nærliggende landene også. I tillegg har retten flyttetFortsett å lese «Rösti (røsti)»
- Saftig og sprøtt valnøttbrødValnøttbrød smaker veldig godt. Denne oppskriften gir et saftig brød med knasende sprø skorpe. Jeg bruker det som tilbehør til f.eks. supper ogFortsett å lese «Saftig og sprøtt valnøttbrød»
- Salat med appelsin og karridressingSalat med appelsin og karridressing er en deilig rett fra Midtøsten. Den kan brukes til lunsj, som forrett eller somFortsett å lese «Salat med appelsin og karridressing»
- Salat med bær og sprøstekt parmaskinkeSalat med bær smaker alltid godt, synes jeg. Denne varianten med bær er litt utenom det vanlige og smaker ekstraFortsett å lese «Salat med bær og sprøstekt parmaskinke»
- Salat med biff og baconSalat med biff og bacon er perfekt, om du har rester etter biffmiddagen. Jeg liker å legge salat på fatFortsett å lese «Salat med biff og bacon»
- Salat med couscous og biffstrimlerSalat med couscous og biffstrimler er supert om du har rester etter en biffmiddag. Om du ikke har biffrester, kan duFortsett å lese «Salat med couscous og biffstrimler»
- Salat med kylling og peanøttsausSalat med kylling og peanøttsaus er en lun og smaksrik salat, der kyllingen fremdeles er varm, når du serverer. 4Fortsett å lese «Salat med kylling og peanøttsaus»
- Salat med mandelflak og sesamfrøSalat med mandelflak og sesamfrø er en frisk salat fra Sør-øst Asia og passer til både kjøtt- og fiskeretter. 1/2Fortsett å lese «Salat med mandelflak og sesamfrø»
- Salat med nøtter og mangodressingSalat med nøtter og mangodressing smaker godt både alene og som tilbehør til kjøtt- og fiskeretter. Salaten: 1/2 hode isbergsalatFortsett å lese «Salat med nøtter og mangodressing»
- Salat med spiselige blomsterSalat med spiselige blomster Er ikke bare lekkert, det smaker godt også. Hver vår ber jeg om hjelp på hagesenteret,Fortsett å lese «Salat med spiselige blomster»
- Saltet lammelårSaltet lammelår er en tradisjon fra Sørlandet og etter at moren min flyttet til Kristiansand for mange år siden, bleFortsett å lese «Saltet lammelår»
- SellerirotsuppeSellerirotsuppe er nydelig som forrett eller til lunsj, sammen med godt brød. Blandingen av eple og bacon, ser lekkert ut,Fortsett å lese «Sellerirotsuppe»
- Sennepssild med grønne eplerSennepssild kan serveres som godt pålegg til julefrokosten, til koldtbord eller til sildebord. Om du ikke har funnet din yndlingssildFortsett å lese «Sennepssild med grønne epler»
- ShakshoukaShakshouka (shakshuka, shakshoka, schakschuka) serveres til frokost i Tunisia, Algerie, Egypt, Libya, Marokko, Iran, Jordan, Saudi Arabia, Palestina og Israel.Fortsett å lese «Shakshouka»
- Siste dag av ferien og spekemat til middagI dag skal vi ha spekemat til middag og jeg lager potetsalaten min. Poteter, kokt og delt i terninger 1Fortsett å lese «Siste dag av ferien og spekemat til middag»
- SkagenrøreSkagenrøre eller skagensalat smaker frisk og god og kan brukes som en deilig forrett, som lunsj i en baguett ellerFortsett å lese «Skagenrøre»
Se innlegg for å abonnere på nettstedets nyhetsbrev.
- SkalldyrsalatSkalldyrsalat passer godt som en lekker forrett, og som frokost eller lunsj på godt brød. Du kan selvfølgelig bruke ferskeFortsett å lese «Skalldyrsalat»
- SmazhenkaSmazhenka er en blanding av pai og pizza, som spises i deler av Øst-Europa. Jeg har fylt med løk, grillaFortsett å lese «Smazhenka»
- SmørgåstårtaSmørgåstårta smaker godt og er enkelt å lage, dersom du ikke har store ambisjoner for utseendet. Start med å lageFortsett å lese «Smørgåstårta»
- SolbærsildSolbærsild er noe helt nytt for meg, men jeg er veldig glad i solbær og regnet med at det måtteFortsett å lese «Solbærsild»
- Šopska salatŠopska salat er en nydelig salat, som serveres i Bulgaria, Tyrkia, Kaukasus, Russland og Balkan. De bruker en geitost somFortsett å lese «Šopska salat»
- Søtpotetsuppe med smak av ThailandSøtpotetsuppe med smak av Thailand smaker veldig godt og kan gjøres så sterk du vil, med å tilsette mer chili. 2Fortsett å lese «Søtpotetsuppe med smak av Thailand»
- Spagetti carbonaraSpagetti carbonara er en videreutvikling av en gammel rett fra Lazio i Italia. Den er rask og lettvinn å lageFortsett å lese «Spagetti carbonara»
- Spagetti vongoleSpagetti vongole er noe av det beste jeg vet og jeg spiser den alltid når vi er i Italia. Meny harFortsett å lese «Spagetti vongole»
- Spansk potetomelett eller tortillaSpansk potetomelett eller tortilla er perfekt som en av rettene, når du skal servere tapas, eller som en lunsj- ellerFortsett å lese «Spansk potetomelett eller tortilla»
- Spekefat med middelhavssmakerSpekefat med middelhavssmaker er kjekt å sette frem om du får uventede gjester, eller det er litt for lenge tilFortsett å lese «Spekefat med middelhavssmaker»
- Spicy, tomatisert laksesuppeSpicy, tomatisert laksesuppe fiskesuppen varmer godt en sen høst eller vinterkveld. Du kan gjøre den sterkere eller mildere ved åFortsett å lese «Spicy, tomatisert laksesuppe»
- SquashsuppeSquashsuppe smaker kjempegodt og er heller ikke så vanlig å få servert. Denne oppskriften er egentlig mammas og er passeFortsett å lese «Squashsuppe»
- Steam buns – Gua bao med oksekjøttSteam buns – Gua bao med oksekjøtt er en av favorittrettene mine for tiden. Du kan lage steam buns selv,Fortsett å lese «Steam buns – Gua bao med oksekjøtt»
- Steam buns med laksSteam buns med laks er en nydelig rett med harmoniske smaker. Om du ønsker den sterkere, kan du tilsette chiliflak.Fortsett å lese «Steam buns med laks»
- StjerneskudStjerneskud er et nydelig dansk smørrebrød med en deilig saus, panert rødspette, kokt rødspette, røkelaks, reker, rogn, asparges, salat, sitronFortsett å lese «Stjerneskud»
- SursildSursild er kjent og kjært på mange norske frokostbord. Du kan kjøpe ferdig, men det er morsomt å lage sildFortsett å lese «Sursild»
- Syltet laksSyltet laks er det nyeste tilskuddet til julefrokosten vår og er veldig populært. Syltet laks kan også brukes som forrett.Fortsett å lese «Syltet laks»
- TabascosildTabascosild er morsomt, raskt og enkelt å lage. Det eneste som tar tid er ventingen, men denne tiden kan brukes tilFortsett å lese «Tabascosild»
- TacosildTacosild er lett å like og kan være barn og unges vei inn i sildens vidunderlige verden. 1 glass tomatsildFortsett å lese «Tacosild»
- TacosmørbrødTacosmørbrød er perfekt når du har tacorester. Du får brukt både kjøttsausen, salsaen, osten og guacamole eller rømmen. Om duFortsett å lese «Tacosmørbrød»
- Tagliata Di ManzoTagliata Di Manzo høres flott ut, men det betyr skivet biff. Denne biffsalaten er en deilig lunsj- eller kveldsrett ellerFortsett å lese «Tagliata Di Manzo»
- Tagliatelle med kyllingfilet og hjemmelaget pestoPasta med pesto er en italiensk klassiker. Her har jeg tilberedt den med kyllingfilet og rødløk. Pesto: 150 g ferskFortsett å lese «Tagliatelle med kyllingfilet og hjemmelaget pesto»
- Tapas – spanske småretterTapas kan varieres nesten i det uendelige. Det behøver ikke å være så mye jobb heller, det bestemmer du selv.Fortsett å lese «Tapas – spanske småretter»
- Tarte flambéeTarte flambée er en spesialitet fra Alsace, i Frankrike, men den spises mye i flere av nabolandene også. Den erFortsett å lese «Tarte flambée»
- TartifletteTartiflette er en fransk rett med mye og kraftig ostesmak. Den smaker godt til lunsj, med en liten salat til,Fortsett å lese «Tartiflette»
- TerteskjellTerteskjell er en av oppskriftene som dukker opp når jeg blar i den gamle, håndskrevne kokeboka mi. Terteskjell var enFortsett å lese «Terteskjell»
- ThaifiskegryteThaifiskegryte både smaker god og er sunt. Jeg har brukt steinbit, laks og argentinske villreker, men du kan bruke andreFortsett å lese «Thaifiskegryte»
- ThaifiskesuppeThaifiskesuppe passer til både lunsj, forrett og som en deilig liten kveldsrett. Denne deilige fiskesuppa er toppet med reker. Det smakerFortsett å lese «Thaifiskesuppe»
- ThaifiskesuppeThaifiskesuppe har en mild smak av kokos og kan gjøres sterkere eller mildere, ved å justere chilimengden. 1 finhakket løkFortsett å lese «Thaifiskesuppe»
- Thailandsk kyllingsuppeThailandsk kyllingsuppe er en deilig og varmende rett, som passer godt nå på høsten. Om det frister med litt kokossmak, kanFortsett å lese «Thailandsk kyllingsuppe»
- Thaisalat med biffstrimlerThaimat er en nydelig kombinasjon av søtt, sterkt og syrlig, som jeg synes er helt fantastisk. Her har jeg lagdFortsett å lese «Thaisalat med biffstrimler»
- Thaisalat med mango og kyllingThaisalat med mango og kylling er en lett og god lunsj- eller middagsrett. Salaten passer også godt til andre typer kjøttFortsett å lese «Thaisalat med mango og kylling»
- ThaisildThaisild er en av de nyere sildevariantene på frokostbordet i jula, hos oss. Det høres kanskje merkelig ut å blandeFortsett å lese «Thaisild»
- Thaiwraps med kyllingThaiwraps med kylling er en velsmakende rett for hele familien. Tortillalefser kan brukes til mer enn taco og denne rettenFortsett å lese «Thaiwraps med kylling»
- TiropitakiaTiropitakia er små paier fylt med fetaost og urter passer til lunsj, forrett, kveldskos eller som en del av mezeFortsett å lese «Tiropitakia»
- Toast – ostesmørbrødToast – ostesmørbrød har vært tradisjon i England siden Victoriatiden, men spises i en eller annen variant i store delerFortsett å lese «Toast – ostesmørbrød»
- Tom kah gaiTom kha gai er en smakfull kyllingsuppe fra Thailand. De lager den med en hel kylling og med galangal. DenneFortsett å lese «Tom kah gai»
- TomatbruschettaTomatbruschetta er en italiensk rett med sprøstekt brød, smurt med hvitløk og olivenolje. På brødet legges deilig tomatblanding, olivenolje ogFortsett å lese «Tomatbruschetta»
- Tomatisert fiskesuppeTomatisert fiskesuppe smaker godt, både som en lunsjrett, kveldsrett og som forrett til en middag. Denne varianten er ganske såFortsett å lese «Tomatisert fiskesuppe»
- Tomatsuppe med baconTomatsuppe med bacon smaker ekstra godt når dagene er kalde, men passer hele året, som lunsj, forrett eller kveldskos. 1Fortsett å lese «Tomatsuppe med bacon»
Se innlegg for å abonnere på nettstedets nyhetsbrev.
- Tomatsuppe med eggTomatsuppe med egg er en klassiker, som mange har vokst opp med. Tomatsuppe spises over store deler av verden, menFortsett å lese «Tomatsuppe med egg»
- Trøffelpasta med kylling, tomater, parmesan og basilikumDenne retten er enkel og full av smak. Oppskriften er passe til 4 personer. 1 pk. trøffelpasta (fås bl.a. påFortsett å lese «Trøffelpasta med kylling, tomater, parmesan og basilikum»
- Tunfisk på japansk vis600 g fersk tunfisk Salt og pepper 30 g hvite sesamfrø 30 g svarte sesamfrø Krydre tunfisken med salt ogFortsett å lese «Tunfisk på japansk vis»
- Tunfisk som i NiceTunfisk kan varieres i nesten det uendelige og denne varianten er inspirert fra Nice i Frankrike. Tunfisk stekes som biff,Fortsett å lese «Tunfisk som i Nice»
- TunfisktatakiTunfisktataki er en av mine yndlingsretter. Om du er en av dem som synes sushi er i overkant rått, kanFortsett å lese «Tunfisktataki»
- Tuvas lapperTuvas lapper er nydelige, spesielt når de er nystekte og fortsatt varme. Hun steker dem på takke, men om duFortsett å lese «Tuvas lapper»
- Tyrkisk pastasalatTyrkisk pastasalat er en deilig lunsj- eller kveldsrett. Den kan også brukes som en del av en meze (småretter fraFortsett å lese «Tyrkisk pastasalat»
- VelkomstmatVelkomstmat er en liten anretning man kan servere, når man trenger litt smått å tygge på når man får gjester.Fortsett å lese «Velkomstmat»
- Vietnamesisk salat med nuoc namdressingVietnamesisk salat med nuoc namdressing er frisk og sprø. Det vietnamesiske kjøkken byr på mange smaker og her får duFortsett å lese «Vietnamesisk salat med nuoc namdressing»
- Vitello tonnatoVitello tonnato er en deilig, italiensk rett, som kan brukes til lunsj, forrett eller til et antipastimåltid. Jeg legger den på et fat,Fortsett å lese «Vitello tonnato»
- Vitello tonnatoVitello tonnato er en fantastisk italiensk rett som vanligvis brukes til lunsj, som forrett eller som en liten godbit påFortsett å lese «Vitello tonnato»
- Vitello tonnato – en kjapp juksevariantVitello tonnato – en kjapp juksevariant blir laget av roastbiff i stedet for kalvekjøtt, men den smaker neste like godt.Fortsett å lese «Vitello tonnato – en kjapp juksevariant»
- WaldorfsalatWaldorfsalat smaker nydelig til kalkun og kylling. Det passer også godt til mange slags kjøttpålegg. 4 røde epler, skrelt ogFortsett å lese «Waldorfsalat»
- Welsh Rabbit eller welsh rarebitWelsh Rabbit eller welsh rarebit er en walisisk rett fra 1700-tallet. Det var mye fattigdom og derfor måtte de væreFortsett å lese «Welsh Rabbit eller welsh rarebit»