HER FINNER DU BÅDE TRADISJONELLE OG MER SPENNENDE LUNSJFORSLAG
- 5-spice sliders5-spice sliders er en helt nydelig variant av svinefileten, som blir krydret med kinesisk 5-spicekrydder. Du får kjøpt krydderet i alleFortsett å lese “5-spice sliders”
- Abacate com tunaAbacate com tuna (avocado med tunfisk) er en velsmakende rett fra Guinea-Bissau. Den passer som forrett, lunsj eller en litenFortsett å lese “Abacate com tuna”
- AkevittsildAkevittsild er godt, selv om du ikke liker akevitt også og den er nok faren min sin favorittsild. Jeg trorFortsett å lese “Akevittsild”
- Arme riddereArme riddere kan brukes til frokost, lunsj, mellommåltid, en koserett på kvelden eller dessert, med is til. Det er enFortsett å lese “Arme riddere”
- BagelsBagels er deilig til frokost eller lunsj. De er fine å fryse og ta opp etter hvert som de skalFortsett å lese “Bagels”
- Baguette med karrikyllingBaguette med karrikylling er en deilig lunsjrett. Du kan enten kjøpe ferdige baguetter, eller lage dem selv. Jeg baker alltidFortsett å lese “Baguette med karrikylling”
- BaguettelunsjBaguettelunsj passer både som kos hjemme og som niste. Baguetter smaker aller best når du har laget dem selv, menFortsett å lese “Baguettelunsj”
- Baguettepizza – lettvint og godtBaguettepizza er en kjapp lunsj-, kvelds- eller middagsrett, som kan varieres i det uendelige og om nødvendig tilpasses hver enkeltFortsett å lese “Baguettepizza – lettvint og godt”
- Bakt potet – en lunsj eller kveldskos som lager seg selvBakt potet er en rett du kan lage så enkel eller komplisert du vil. Du kan fylle den med kryddersmørFortsett å lese “Bakt potet – en lunsj eller kveldskos som lager seg selv”
- Bakt potet med gravlaks og kald rømmesausBakt potet med gravlaks og rømmesaus er en favorittlunsj for meg om dagen. Disse bakepotetene går ekstra fort, for jegFortsett å lese “Bakt potet med gravlaks og kald rømmesaus”
- Bakt søtpotet med gresk kjøttdeigBakt søtpotet med gresk kjøttdeig er en lettvinn hverdagsrett. Den smaker aller best med lammekjøttdeig, men du kan også brukeFortsett å lese “Bakt søtpotet med gresk kjøttdeig”
- BasturmaBasturma også kalt pastirma, pastarma, pastourma, basdirma og basterma er et nydelig stykke speket kjøtt fra Armenia, Aserbajdsjan, Bulgaria, Egypt,Fortsett å lese “Basturma”
- Bentes gratinerte rekerettBentes gratinerte rekerett er en litt uvanlig, men veldig god forret, med en blanding av reker og spekeskinke. Den kanFortsett å lese “Bentes gratinerte rekerett”
- BiffsalatBiffsalat er super å lage om du har rester fra et biffmåltid. Oppskriften kan også brukes til andre kjøttslag, somFortsett å lese “Biffsalat”
- Biffsalat med krutongerBiffsalat med krutonger er fantastisk godt en av mine favorittsalater. Den er super å lage når du har rester etterFortsett å lese “Biffsalat med krutonger”
- Biffsalat med mango- og karridressingBiffsalat med mango- og karridressing er en av mine favorittsalater og om du ikke vil steke biff, kan du brukeFortsett å lese “Biffsalat med mango- og karridressing”
- Blåskjell garam masalaBlåskjell garam masala er nydelige blåskjell, inspirert av smakene i India, Pakistan, Sri Lanka og Bangladesh. Oppskriften er passe tilFortsett å lese “Blåskjell garam masala”
- Blåskjell i hvitvinBlåskjell i hvitvin er deilig sommermat. Jeg har vokst opp med blåskjell, men siden vi bodde i innlandet, var de hermetiske.Fortsett å lese “Blåskjell i hvitvin”
- Blåskjell med karri og deilig skalldyrsausBlåskjell med karri og deilig skalldyrsaus er en smakfull blåskjellvariant med pommes frites. Blåskjell: 2 kg ferske blåskjell 2 dlFortsett å lese “Blåskjell med karri og deilig skalldyrsaus”
- Blåskjell med smak av ØstenJeg er veldig glad i blåskjell og veldig glad i mat fra Sør-Øst-Asia, så å kombinere dette, synes jeg blirFortsett å lese “Blåskjell med smak av Østen”
- Blomkål- og squashsuppeBlomkål- og squashsuppe passer både som forrett og som en lunsjrett. Oppskriften er passe til 4 personer. 1/2 blomkål iFortsett å lese “Blomkål- og squashsuppe”
- Blomkålsalat med baconJeg har vært så heldig å få tak i blå blomkål. Om du ikke får tak i det, smaker denneFortsett å lese “Blomkålsalat med bacon”
- BlomkålsuppeBlomkålsuppe kan kjøpes i poser, men det er like enkelt å lage selv. Det smaker dessuten mye bedre. Dette oppskriftenFortsett å lese “Blomkålsuppe”
- Blomkålsuppe med kylling og sprøstekt baconBlomkålsuppe kan kjøpes i poser, men det er like enkelt å lage selv. Det smaker dessuten mye bedre. Denne oppskriftenFortsett å lese “Blomkålsuppe med kylling og sprøstekt bacon”
- Blomkålsuppe med parmesan og sprøstekt baconBlomkålsuppe med parmesan og sprøstekt bacon blir veldig godt, med den salte smaken fra både osten og baconet. 1 blomkålFortsett å lese “Blomkålsuppe med parmesan og sprøstekt bacon”
- Börek (banitsa) med lammekjøttdeigBörek (banitsa) med lammekjøttdeig ser kanskje godt ut, men bare vent til du smaker på den. Krydret lammefyll med pinjekjernerFortsett å lese “Börek (banitsa) med lammekjøttdeig”
- Brennsnute med vossakorvBrennsnute med vossakorv er en variasjon på den tradisjonsrike matretten fra Sunnmøre. Jeg synes den smaker ekstra godt en kaldFortsett å lese “Brennsnute med vossakorv”
- BriocheburgerbrødBriocheburgerbrød er saftige og luftige burgerbrød, som er supre som ferske, men også egner seg til frysing. Brioche er franskFortsett å lese “Briocheburgerbrød”
- BruschettaBruschetta er en italiensk rett med sprøstekt brød, smurt med hvitløk og olivenolje. På brødet legges deilig tomatblanding, olivenolje ogFortsett å lese “Bruschetta”
- CabaretCabaret er en gammel, god matrett, som jeg lager av og til, enten til koldtbord, eller til julefrokosten. Den kanFortsett å lese “Cabaret”
- Cacio e pepeCacio e pepe betyr ost og pepper og er en rask og enkel pastarett for alle som er glade iFortsett å lese “Cacio e pepe”
- CæsarsalatCæsarsalat er ikke oppkalt etter Julius Cæsar, men ble utviklet av italieneren Cesare Cardini i Mexico i 1924. Den sloFortsett å lese “Cæsarsalat”
- Cajunbiff eller kylling med salatCajunbiff eller kylling med salat er fra Louisiana i USA. Cajuner er etterkommere av utvist befolkning fra Nova Scotia ogFortsett å lese “Cajunbiff eller kylling med salat”
- Cajunstyle kyllingsuppeCajunstyle kyllingsuppe er en av mine favorittsupper. Cajun er en etnisk gruppe som lever i delstaten Louisiana i USA. Cajunmaten erFortsett å lese “Cajunstyle kyllingsuppe”
- CapreseCaprese er en salat med opprinnelse fra Capri i Italia. Den er enkel å lage og kan brukes som forrettFortsett å lese “Caprese”
- Caprese burrataCaprese burrata er en nydelig forrett eller lunsjrett, som de fleste liker veldig godt. Burrata er en italiensk bøffelost, somFortsett å lese “Caprese burrata”
- CarpaccioCarpaccio er lettvint og godt og kan lages på mange måter, med basisen er rått kjøtt av god kvalitet. JegFortsett å lese “Carpaccio”
- CarpaccioCarpaccio er laget av rått kjøtt. Om du ikke liker rått kjøtt, eller ikke får tak i, kan du bruke roastbeef.Fortsett å lese “Carpaccio”
- Carpaccio av hvalCarpaccio av hval er en av mine favoritter og kan brukes til lunsj, forrett eller som en del av etFortsett å lese “Carpaccio av hval”
- Carpaccio av laksCarpaccio av laks smaker godt som forrett, til lunsj eller som en deilig, sval rett på varme sommerkvelder. 400 gFortsett å lese “Carpaccio av laks”
- Carpaccio fritt etter originalen fra VeneziaCarpaccio fritt etter originalen fra Venezia er en nydelig rett, som passer til både forrett, lunsj og som en lettFortsett å lese “Carpaccio fritt etter originalen fra Venezia”
- CevicheCeviche er en rett fra Argentina, der fisken blir “kokt” i syren fra lime. Den smaker deilig som en forrett,Fortsett å lese “Ceviche”
- CevicheCeviche er en rett fra Argentina, der fisken blir “kokt” i syren fra lime. Den smaker deilig som en forrett,Fortsett å lese “Ceviche”
- Ceviche av laksCeviche er en rett fra Sør- og Mellom-Amerika, der fisken blir “kokt” i syren fra lime. Den smaker deilig somFortsett å lese “Ceviche av laks”
- Ceviche av laks (Salma)Ceviche er en deilig rett, som egentlig er fra Peru, men som brukes i store deler Mellom- og Sør-Amerika. JegFortsett å lese “Ceviche av laks (Salma)”
- Couscoussalat med mango- og karridressingCouscoussalat med mango- og karridressing er en velsmakende rett fra Midt-Østen. Du får kjøpt hele granatepler i butikken, men duFortsett å lese “Couscoussalat med mango- og karridressing”
- Dansk platteDansk platte betyr veldig koselige minner for meg. Vi har vært på Café Sorgenfri i København mange ganger og derFortsett å lese “Dansk platte”
- Dansk smørrebrød med leverposteiDansk smørrebrød er rugbrød eller annet grovt brød som er smurt med smør og dekket med pålegg. Smørrebrød kalles gjerneFortsett å lese “Dansk smørrebrød med leverpostei”
- Dansk smørrebrød med roastbeefDansk smørrebrød med roastbeef er rugbrød eller annet grovt brød som er smurt med smør og dekket godsaker. Smørrebrød kallesFortsett å lese “Dansk smørrebrød med roastbeef”
- Den svenske nasjonaldagenDen svenske nasjonaldagen, tidligere svenska flaggans dag markeres i dag. Dagen er feiret siden 1982, ble saluttdag i 1996 ogFortsett å lese “Den svenske nasjonaldagen”
- Egg- og baconsalat av vaktelegg, med sennepsvinagretteEgg- og baconsalat av vaktelegg, med sennepsvinagrette kan brukes til både forrett, hovedrett, kveldskos og til lunsj. Om du ikke harFortsett å lese “Egg- og baconsalat av vaktelegg, med sennepsvinagrette”
- Eggerøre – eggehakkEggerøre eller eggehakk tror jeg nesten ikke jeg kjenner noen som ikke liker. Det smaker godt, både til frokost, lunsj,Fortsett å lese “Eggerøre – eggehakk”
- ElgkarbonaderElgkarbonader smaker skikkelig godt. Siden elgkjøtt er så magert, kan de fort bli litt tørre, men denne oppskriften gir saftige, smakfulleFortsett å lese “Elgkarbonader”
- Ertesuppe av møljekraft og bayonneskinkeErtesuppe av møljekraft og bayonneskinke er fin å lage når man har rester etter jul. Du kan selvfølgelig bruke annenFortsett å lese “Ertesuppe av møljekraft og bayonneskinke”
- Ertesuppe som mormor lagde denErtesuppe som mormor lagde den, smaker ubeskrivelig godt. Ertesuppe er en deilig tradisjonsrett og kan brukes til både middag, lunsjFortsett å lese “Ertesuppe som mormor lagde den”
- Et lettvint italiensk spekefatEt lettvint italiensk spekefat er kjekt å sette frem om du får uventede gjester, eller det er litt for lengeFortsett å lese “Et lettvint italiensk spekefat”
- Fajitanachos med kyllingFajitanachos er en skikkelig koserett og denne varianten med kylling, er en av spesialitetene til sønnen min. 3 kyllingbryst iFortsett å lese “Fajitanachos med kylling”
- Ferske vårrullerFerske vårruller er en deilig, vietnamesiske rett, som vi gjør som en dugnad hos oss. Det er kjempehyggelig når alleFortsett å lese “Ferske vårruller”
- Fetaostbiffer med tzatzikiFetaostbiffer med tzatziki smaker godt med både ovnsbakte poteter som middag, og som lunsj i pitabrød. Denne oppskriften er passeFortsett å lese “Fetaostbiffer med tzatziki”
- Filippinsk salatFilippinsk salat er selvfølgelig perfekt tilbehør til filippinske retter, men den passer også godt til grillmat og stekte kjøttretter. 1/2Fortsett å lese “Filippinsk salat”
- Fish and chipsFish and chips er en veldig populær rett hos oss og jeg synes det er smart å lage den nårFortsett å lese “Fish and chips”
- Fiskesuppe av blåskjellkraftFiskesuppe av blåskjellkraft er en en rett, inspirert av maten i Bangladesh, India, Pakistan og Sri Lanka. Du kan gjøreFortsett å lese “Fiskesuppe av blåskjellkraft”
- Fiskesuppe med fiskepuddingFiskesuppe med fiskepudding er en ganske billig rett. Jeg synes ikke fiskepudding er så spennende, men den smaker godt i denneFortsett å lese “Fiskesuppe med fiskepudding”
- Fiskesuppe med selvfisket fangst på hyttaFiskesuppe med selvfisket fangst på hytta er noe av det beste jeg vet. Den smaker også fantastisk med fisk fraFortsett å lese “Fiskesuppe med selvfisket fangst på hytta”
- FlogeresFlogeres er supre som en liten lunsjrett, som tilbehør til suppe eller som en del av meze (det østlige ogFortsett å lese “Flogeres”
- FoccaciaFoccacia er et nydelig italiensk brød, som passer til både supper, gryteretter og tapas (eller antipasti som det heter i Italia).Fortsett å lese “Foccacia”
- Første juledag spiser vi lang julefrokostFørste juledag spiser vi lang julefrokost, med masse deilig mat og alle som kan krype og gå er invitert. JegFortsett å lese “Første juledag spiser vi lang julefrokost”
- FrokostomelettFrokostomelett i en eller annen variant hører ofte med til helgekosen hos oss. Jeg liker å kose meg med enFortsett å lese “Frokostomelett”
- Fylt brødFylt brød er deilig som lunsj, en kveldsrett eller som tilbehør til suppe eller tapas. 1 landbrød ev. loff 1Fortsett å lese “Fylt brød”
- Fylt loffFylt loff ser lekkert ut og smaker godt. Den passer godt til lunsj og er velegnet som turmat. De kanFortsett å lese “Fylt loff”
- GalettesGalettes er pannekaker laget av bokhvetemel. De brukes gjerne til frokost eller lunsj, med godt fyll i eller til dessert,Fortsett å lese “Galettes”
- GazpachoGazpacho er en deilig, kald suppe, som er perfekt å servere på varme sommerdager. I vår familie synes ca. halvpartenFortsett å lese “Gazpacho”
- Gratinert “bakepotet”Gratinert “bakepotet” er den perfekte oppskriften for deg som har lyst på bakepotet, men ikke har tid eller lyst tilFortsett å lese “Gratinert “bakepotet””
- Gratinert bakepotetGratinert bakepotet er en deilig lunsj-, eller kveldsrett. Den blir et fullverdig måltid og smaker veldig godt. Det greier seg medFortsett å lese “Gratinert bakepotet”
- Gratinert hvitløksbrød med baconGratinert hvitløksbrød med bacon er en lettvint og billig kvelds- eller lunsjrett, som de fleste kan like. Du kan gjerneFortsett å lese “Gratinert hvitløksbrød med bacon”
- Gratinerte krepsehalerGratinerte krepsehaler er en nydelig forrett eller lunsjrett. Om du kjøper f.eks. Jacobs, eller en annen ferdig hollandaisesaus, er detFortsett å lese “Gratinerte krepsehaler”
- Gratinerte tortillachipsGratinerte tortillachips er enkelt å lage til mange, siden du brer tortillaene utover stekebrettet, legger fyllet oppa, ost på toppenFortsett å lese “Gratinerte tortillachips”
- Gresk salatGresk salat er kjent for alle som har vært i Hellas. Den serveres som tilbehør, både til lunsj og middagFortsett å lese “Gresk salat”
- Gresk salat med biffGresk salat med biff er en super måte å få brukt opp potet- og kjøttrester på. Den har ingen nøyaktigeFortsett å lese “Gresk salat med biff”
- Gresk, bakt potetGresk, bakt potet smaker aller best med lammekjøttdeig, men du kan også bruke vanlig kjøttdeig eller karbonade, om du ikkeFortsett å lese “Gresk, bakt potet”
- Grønn curry kyllingsuppeGrønn curry kyllingsuppe har en mild smak av kokos og passer godt som en lunsjrett. Du kan variere styrken vedFortsett å lese “Grønn curry kyllingsuppe”
- Grønn ertesuppeGrønn ertesuppe er en deilig tradisjonsrett og kan brukes til både middag, lunsj og nattmat. Jeg lager alltid en storFortsett å lese “Grønn ertesuppe”
- GrøntrandOppskriften på grøntrand har jeg funnet i den gamle kokeboka som moren min har fra husmorskolen. Den ble laget iFortsett å lese “Grøntrand”
- Grove og mye sunnere hamburgerbrødGrove og mye sunnere hamburgerbrød er et godt alternativ, dersom du ønsker et sunnere kosthold. Som med annen gjærbakst, erFortsett å lese “Grove og mye sunnere hamburgerbrød”
- GulasjsuppeGulasjsuppe er en deilig rett som spises over store deler av Europa og Nord-Amerika. Mange tror at gulasj er fraFortsett å lese “Gulasjsuppe”
- Guros fylte bakepoteterGuros fylte bakepoteter smaker godt alene, som en lett kveldsrett, lunsjrett eller som deilig tilbehør til kjøttretter, som for eksempelFortsett å lese “Guros fylte bakepoteter”
- HafalaabHafalaab er en tradisjonell suppe fra Liechtenstein Den består av kraft med dumplings laget av hvete- og maismel i tilleggFortsett å lese “Hafalaab”
- Har du kalkunrester? Prøv pasta med kalkunPasta med kalkun er super restemat. Det blir gjerne litt kalkunrester etter nyttårsaften og her er et forslag til haFortsett å lese “Har du kalkunrester? Prøv pasta med kalkun”
- HariraHarira er en velsmakende og mettende suppe som opprinnelig kommer fra berbernes mattradisjoner, og som lages i Algerie og MarokkoFortsett å lese “Harira”
- Havregrøt med banan, rosiner og mandelflakHavregrøt med banan, rosiner og mandelflak er sunn mat, som smaker godt til frokost, men den kan spises til alleFortsett å lese “Havregrøt med banan, rosiner og mandelflak”
- Hjemmelagde karbonader med ertestuingHjemmelagde karbonader er så godt og så enkelt at det ikke finnes en eneste god grunn til å kjøpe ferdig.Fortsett å lese “Hjemmelagde karbonader med ertestuing”
- Hjemmelaget kebab i pita – sunnere og bedreHjemmelaget kebab i pita er sunnere og bedre og derfor lager jeg kebaben selv. Den store forskjellen fra den duFortsett å lese “Hjemmelaget kebab i pita – sunnere og bedre”
- HjerteskjellHjerteskjell er delikatessemat og selges levende på Meny. De kan tilberedes på mange måter og denne oppskriften er lettvinn ogFortsett å lese “Hjerteskjell”
- HjortebabHjortebab er en kebab med norske smaker og det smaker nydelig. Denne er med hjortekjøtt, men du kan bruke annetFortsett å lese “Hjortebab”
- Hjorteburger med deilig tilbehørHjorteburger er en delikatesse. Vi har akkurat fått tak i en halv hjort og har partert og malt etter besteFortsett å lese “Hjorteburger med deilig tilbehør”
- HjortesuppeHjortesuppe smaker deilig en mørk høstkveld eller en kald vinterdag. Jeg har brukt kraft jeg hadde i fryseren, men duFortsett å lese “Hjortesuppe”
- Hoagie rolls med biffHoagie rolls med biff er en deilig lunsj eller kveldsrett og jeg lager dem gjerne, hvis jeg har biffrester fraFortsett å lese “Hoagie rolls med biff”
- Hot cajunsuppe med kyllingHot cajunsuppe med kylling varmer godt, med sin cajunsmak og finhakket chili. Jeg har brukt syltet chili, men du kanFortsett å lese “Hot cajunsuppe med kylling”
- Hummersuppe med laks og rekerHummersuppe med laks og reker inneholder ikke hummer, men hummerfond, som du får kjøpt på Meny og andre velassorterte matbutikkerFortsett å lese “Hummersuppe med laks og reker”
- Hvit thaipizzaHvit thaipizza lages med en saus av creme fraiche. Det kan kanskje høres rart ut, men det smaker veldig godt.Fortsett å lese “Hvit thaipizza”
- Hvite pizzasnurrerHvite pizzasnurrer er deilig til middag, kveldskosen, barnebursdag eller som turmat. Den hvite pizzasausen er veldig lettvinn å lage, sidenFortsett å lese “Hvite pizzasnurrer”
- Hvitløksreker fra HawaiiHvitløksreker fra Hawaii smaker som de du får kjøpt av foodtrucks på Hawaii, med saftige reker tilberedt i en deilig,Fortsett å lese “Hvitløksreker fra Hawaii”
- Indiske rekerIndiske reker er en helt nydelig forrett og den er enkel å lage. Denne oppskriften er passe til 4 personer.Fortsett å lese “Indiske reker”
- Italiensk forrett med argentinske villreker eller scampiItaliensk forrett med argentinske villreker eller scampi er enkel og rask å lage og smaker veldig godt. Den kan ogsåFortsett å lese “Italiensk forrett med argentinske villreker eller scampi”
- Japansk fiskesuppe med tofu og omelettDe fleste av oss forbinder Japan med sushi og ikke suppe. Jeg er ofte i Tollbugata i Drammen og besøkerFortsett å lese “Japansk fiskesuppe med tofu og omelett”
- Japansk ramensuppe med pankokyllingJapansk ramensuppe med pankokylling tar litt tid å lage, men er en fantastisk nydelig rett. Kraften: 3 kg kyllingvinger (ellerFortsett å lese “Japansk ramensuppe med pankokylling”
- JuksesoddJuksesodd er en enkel hverdagsvariant av trøndersodd. Ekte sodd er festmat i Trøndelag og serveres tradisjonelt til alle livets store begivenheter.Fortsett å lese “Juksesodd”
- Kabaret eller aspikKabaret er en av barndommens festretter. Den sto alltid på koldtbordet og jeg synes den fortsatt smaker godt, med hjemmelagetFortsett å lese “Kabaret eller aspik”
- KarrisildKarrisild fås kjøpt i matbutikken, men den er ikke i nærheten så god som den du lager selv. Jeg vanner alltidFortsett å lese “Karrisild”
- Keema naan (kima nan)Keema naan (kima nan) smaker sååå godt. Det er nanbrød fylt med lammekjøttdeig. Om du ikke får tak i lam,Fortsett å lese “Keema naan (kima nan)”
- Kjempegode og luftige rundstykkerHjemmelagde rundstykker er veldig godt. Jeg baker alltid dobbel porsjon for å ha noen i fryseren til senere. Denne oppskriftenFortsett å lese “Kjempegode og luftige rundstykker”
- Kjötsúpa (islandsk kjøttsuppe)Kjötsúpa (islandsk kjøttsuppe) lages av saue- eller lammekjøtt i tillegg til rotgrønnsaker. Suppeurter kjøpes i alle dagligvarebutikker på Island, menFortsett å lese “Kjötsúpa (islandsk kjøttsuppe)”
- Kremet blomkålsuppe med baconKremet blomkålsuppe med bacon er en deilig hverdagsrett. Det er ingen grunn til å kjøpe posesuppe, når det er såFortsett å lese “Kremet blomkålsuppe med bacon”
- Kremet fiskesuppeKremet fiskesuppe smaker godt og passer både som lunsj, forrett, hovedrett og kveldskos. Denne er laget med laks, men duFortsett å lese “Kremet fiskesuppe”
- Kremet laksesuppeKremet laksesuppe smaker nydelig, både til lunsj, som forrett eller som hovedrett, med litt godt brød til. Det passer med bådeFortsett å lese “Kremet laksesuppe”
- Kremet pastasalatKremet pastasalat kan gjerne spises alene som en lunsjrett, men passer også godt som tilbehør til både grillmat og spekemat. OppskriftenFortsett å lese “Kremet pastasalat”
- KveitesuppeKveitesuppe blir kanskje ikke servert så ofte, men den smaker godt og om du ikke har tilgang til kveite, kanFortsett å lese “Kveitesuppe”
- Kveldskos med soppstuingKveldskos med soppstuing er en brødskive, ristet som en bruschetta, med en slags soppstuing på. Den passer også godt somFortsett å lese “Kveldskos med soppstuing”
- Kylling karaage i wrap med chilimajonesKylling karaage i wrap med chilimajones er en av spesialitetene til sønnen min og vi synes denne retten er heltFortsett å lese “Kylling karaage i wrap med chilimajones”
- Kylling med rød currysausKylling med rød currysaus er en av spesialitetene til sønnen min og når den skal serveres har vi alltid enFortsett å lese “Kylling med rød currysaus”
- KyllingciabattaKyllingciabatta er en velsmakende og lettlagd lunsjrett. Du kan bake ciabatta, men du får også kjøpt halvstekte, som smaker heltFortsett å lese “Kyllingciabatta”
- KyllingsalatKyllingsalat er deilig som pålegg, som en del av et koldtbord eller en til en dansk frokost. om du harFortsett å lese “Kyllingsalat”
- Kyllingsalat med karri og eksotisk fruktKyllingsalat med karri og eksotisk frukt passer både til frokost, lunsj, eller som en liten kveldssnack. Den er god påFortsett å lese “Kyllingsalat med karri og eksotisk frukt”
- Kyllingsalat med kiwibær, bønnespirer og reddikspirerKyllingsalat med kiwibær, bønnespirer og reddikspirer passer både som en lunsjrett, som tilbehør til annen mat og som en selvstendigFortsett å lese “Kyllingsalat med kiwibær, bønnespirer og reddikspirer”
- Kyllingsalat med krutongerKyllingsalat med krutonger er en mettende salat, med smak fra Middelhavslandene. 4 kyllingfileter 2 ts tzatzikikrydder Pepper Salaten: 1 glassFortsett å lese “Kyllingsalat med krutonger”
- Kyllingsandwich med båtpoteterKyllingsandwich med båtpoteter er super som en lunsj- eller kveldsrett. Start med båtpotetene. Risle litt olivenolje i en langpanne, delFortsett å lese “Kyllingsandwich med båtpoteter”
- Laks og nudler som i ØstenLaks og nudler som i Østen er en veldig sunn rett, som er enkel å lage til mange. Oppskriften erFortsett å lese “Laks og nudler som i Østen”
- LakseburgerLakseburger er sunt og godt og enkelt å lage selv. Jeg har servert dem med burgerbrød, aioli, båtpoteter og littFortsett å lese “Lakseburger”
- Lakseforrett med reker, rogn og pepperrotkremLakseforrett med reker, rogn og pepperrotkrem er en velsmakende forrett. Laksen serveres rå, så jeg bruker alltid Salma, som smakerFortsett å lese “Lakseforrett med reker, rogn og pepperrotkrem”
- Laksesandwich med sennepssaus og sylta grønnsakerLaksesandwich med sennepssaus og sylta grønnsaker er en av mine lunsjfavoritter. Vi serverer sandwichen med båtpoteter. Det er viktig åFortsett å lese “Laksesandwich med sennepssaus og sylta grønnsaker”
- LaksesuppeHjemmelaget fiskesuppe smaker mye bedre enn posesupper og det er slett ikke vanskelig eller spesielt tidkrevende. Denne oppskriften på laksesuppeFortsett å lese “Laksesuppe”
- Lam i tortillaLam i tortilla er en god og lettvint rett, som er grei å lage, om du skal bruke opp resten av lammelåret/steika.Fortsett å lese “Lam i tortilla”
- LammebollesuppeLammebollesuppe smaker godt en kald høst eller vinterkveld. Om du ikke får tak i lammekjøttdeig, kan du bruke annen kjøttdeigFortsett å lese “Lammebollesuppe”
- Lammeburger med smak av MiddelhavslandeneLammeburger med smak av Middelhavslandene er lettvinn og god hverdagsmat. Sausen kan gjerne lages kvelden i forveien og settes kaldtFortsett å lese “Lammeburger med smak av Middelhavslandene”
- Lettvinn kyllingsuppe med karriLettvinn kyllingsuppe med karri er både sunn og smaker godt. 1 ltr. god kyllingkraft 1 strimlet løk 4 kyllingfileter iFortsett å lese “Lettvinn kyllingsuppe med karri”
- Lettvinn pitalunsjDette er en lettvinn og veldig velsmakende lunsj- eller kveldsrett. Stek pitabrødet som det står på pakken (eller lag dineFortsett å lese “Lettvinn pitalunsj”
- Lettvint lakselunsj med tartarsausLettvin lakselunsj med tartarsaus er en god lunsj- eller middagsrett. Du kan gjøre den enklere eller legge mer jobb iFortsett å lese “Lettvint lakselunsj med tartarsaus”
- Leverpostei – patéLeverpostei – paté smaker ekstra godt når du har laget den selv. Denne oppskriften ligner litt på mammas leverpostei, menFortsett å lese “Leverpostei – paté”
- Libanesisk kylling i pitabrødLibanesisk kylling i pitabrød er en lettvinn hverdagsrett. Du kan gjerne legge kyllingen i marinade kvelden før den skal serveres,Fortsett å lese “Libanesisk kylling i pitabrød”
- Loffepizza – ostesmørbrød med kjøttsausLoffepizza – ostesmørbrød eller toast med kjøttsaus er perfekt om du har litt loff og noen rester. Den er ogsåFortsett å lese “Loffepizza – ostesmørbrød med kjøttsaus”
- Løksuppe med focacciaLøksuppe med focaccia smaker godt. Du kan velge om du vi gratinere suppen eller ikke og focaccia kan du entenFortsett å lese “Løksuppe med focaccia”
- Lun soppsalat med karamelliserte valnøtterLun soppsalat med karamelliserte valnøtter er nydelig til lunsj, eller som tilbehør til grillmat. Oppskriften er passe til 2 pers.Fortsett å lese “Lun soppsalat med karamelliserte valnøtter”
- Lun thaisalat med biffLun thaisalat med biff er veldig populært hos oss. Blandingen av salt, søtt og sterkt er helt fantastisk. Denne thaisalatenFortsett å lese “Lun thaisalat med biff”
- MachboosMachboos er opprinnelig fra Bahrain og der er den også nasjonalretten. Risretten kan minne om pilaffris og er utbredt overFortsett å lese “Machboos”
- Makrell i tomat – hjemmelagetNår vi har makrell igjen etter middagen, enten stekt eller grillet, lager jeg makrell i tomat og det er veldigFortsett å lese “Makrell i tomat – hjemmelaget”
- Mammas krabberisottoMammas krabberisotto er fantastisk godt og en fin avveksling fra krabbe naturell på en loffskive. Mammas krabberisotto kan brukes bådeFortsett å lese “Mammas krabberisotto”
- Mammas minestronesuppeMammas minestronesuppe (minestra) smaker mye bedre når du lager den selv, enn når du kjøper minestronesuppe i pose. I tilleggFortsett å lese “Mammas minestronesuppe”
- Marinert kyllingbryst i burgerbrødMarinert kyllingbryst i burgerbrød er en lettvinn og smakfull rett, som passer godt både til lunsj og middag. Denne oppskriftenFortsett å lese “Marinert kyllingbryst i burgerbrød”
- Måsegg til frokostMåsegg til frokost er en nord-norsk delikatesse og man kan vel ikke reise fra Lofoten, uten å ha spist måsegg?Fortsett å lese “Måsegg til frokost”
- MatmuffinsMatmuffins er deilige, saftige inni og sprø utenpå. og i tillegg metter de godt. 2 egg 150 g cottage cheeseFortsett å lese “Matmuffins”
- Minas gulrotsuppeMinas gulrotsuppe er nydelig til forrett eller som en lunsjrett, med litt brød til. Gulrøttene gjør suppen litt søtlig, så detFortsett å lese “Minas gulrotsuppe”
- Minas pokebowlMinas pokebowl er en nydelig og sunn rett, som passer til lunsj eller kveldskos. Sausen: 1 dl soyasaus 2 ssFortsett å lese “Minas pokebowl”
- Monte Cristo SandwichMonte Cristo Sandwich er ostesmørbrød med skinke, dyppet i eggeblanding før steking. Monte Cristo Sandwichen ble opprinnelig servert i CaliforniaFortsett å lese “Monte Cristo Sandwich”
- MorrapyttMorrapytt er en variant av pytt i panne og en fin rett når du vil bruke opp matrester. Pytt iFortsett å lese “Morrapytt”
- Nudelsuppe med biffNudelsuppe med biff er varmende og godt på kalde høst- og vinterkvelder. Red chilisaus finnes i flere varianter i asiatiskeFortsett å lese “Nudelsuppe med biff”
- OberstinnesildOberstinnesild er spesialiteten til stefaren min. Den passer perfekt på frokostbordet til jul og er veldig populær i vår familie.Fortsett å lese “Oberstinnesild”
- Okonomiyaki – japansk pannekakeOkonomiyaki er en tykk og velsmakende japansk pannekake. Før jeg smakte den, syntes jeg at blandingen av råvarer var littFortsett å lese “Okonomiyaki – japansk pannekake”
- Oldebestas sild i det grønneOldebestas sild i det grønne er en gammel familieoppskrift og min absolutte yndlingssild. 8 spekesildfileter 2 dl majones 2 dlFortsett å lese “Oldebestas sild i det grønne”
- Omelett med pepper JackostPepper Jackost har kommet i butikken min. Jeg synes den har veldig god smak, med litt sting av jalapeno. OmelettFortsett å lese “Omelett med pepper Jackost”
- Omelett med ramsløkpølseOmelett med ramsløkpølse er godt til frokost, men passer også bra til lunsj, kveldsmat, eller som en del av etFortsett å lese “Omelett med ramsløkpølse”
- Omelett med spekeskinke, sopp og ostOmelett med spekeskinke, sopp og ost passer ekstra godt som en lunsjrett og denne oppskriften er passe til 2 personer.Fortsett å lese “Omelett med spekeskinke, sopp og ost”
Se innlegg for å abonnere på nettstedets nyhetsbrev.
- Omelett med tomater og olivenOmelett med tomater og oliven smaker godt til frokost, lunsj, som en kveldsrett eller som en del av et tapasbord.Fortsett å lese “Omelett med tomater og oliven”
- Ordførerens rekesuppeOrdførerens rekesuppe er spesialiteten til en tidligere ordfører i Kristiansand. Han bruker rekeskallene til å rekesmak til kraften. Det erFortsett å lese “Ordførerens rekesuppe”
- Ost med honning med valnøtter og tørket frukt og sprø nøttetoastOst med honning med valnøtter og tørket frukt og sprø nøttetoast er en nydelig rett, som gjerne kan brukes iFortsett å lese “Ost med honning med valnøtter og tørket frukt og sprø nøttetoast”
- ØstersØsters er levende når du kjøper den i butikken og når den er åpnet, er den klar til servering, såFortsett å lese “Østers”
- Østers med bringebærvinaigretteØsters med bringebærvinaigrette er enkelt å lage og smaker godt. Østers er levende når du kjøper den i butikken ogFortsett å lese “Østers med bringebærvinaigrette”
- Ostesmørbrød med blåskimmelost og syltet rødløkOstesmørbrød med blåskimmelost og syltet rødløk er en av mine favoritter når det gjelder ostesmørbrød. Du kan lage syltet rødløkFortsett å lese “Ostesmørbrød med blåskimmelost og syltet rødløk”
- Ostesmørbrød med chevre, spekeskinke og pæreOstesmørbrød med chevre, spekeskinke og pære er litt mer spennende enn de vanlige med gulost, en skinkebit og litt ketsjup. JegFortsett å lese “Ostesmørbrød med chevre, spekeskinke og pære”
- Ostesmørbrød med hamburgerrygg og BBQ-sausOstesmørbrød med hamburgerrygg og BBQ-saus eller toast er en enkel og god lunsj, kveldsrett eller lettvint middag i full fart.Fortsett å lese “Ostesmørbrød med hamburgerrygg og BBQ-saus”
- Ostesmørbrød med jordbærOstesmørbrød med jordbær eller toast med jordbær er en fantastisk sommerlunsj. Når de første norske jordbærene kommer, lager jeg megFortsett å lese “Ostesmørbrød med jordbær”
- Pad thai – thailandsk gatematPad thai er en rask og lettvint rett, som serveres som fastfood i Thailand. Jeg bruker vel ca 20 minutterFortsett å lese “Pad thai – thailandsk gatemat”
- Pankofish and chips med tartarsaus – eller fiskepinner, om du vilDenne retten er veldig populær hos oss og jeg synes det er smart å lage den om sommeren, når duFortsett å lese “Pankofish and chips med tartarsaus – eller fiskepinner, om du vil”
- Pasta carbonara med salamiPasta carbonara med salami smaker godt og er en personlig vri på carbonara. 2 eggeplommer 3 dl fløte 40 g revenFortsett å lese “Pasta carbonara med salami”
- Pasta med baconPasta med bacon og tomat er raskt å lage i tillegg til at det er velsmakende. Denne oppskriften kan ogsåFortsett å lese “Pasta med bacon”
- Pasta med gorgonzolasausPasta med gorgonzolasaus smaker så godt. Om du ikke er glad i blåskimmelost, bør du prøve denne likevel. Osten blirFortsett å lese “Pasta med gorgonzolasaus”
- Pasta med hjerteskjell og krepsPasta med hjerteskjell og kreps er en variant av pasta vongole og smaker knallgodt. Oppskriften er til 4 personer. 1 kgFortsett å lese “Pasta med hjerteskjell og kreps”
- Pasta med italiensk salami og fløtesausPasta med italiensk salami og fløtesaus er en kjapp og lettlaget rett. Vi er veldig glade i italiensk mat ogFortsett å lese “Pasta med italiensk salami og fløtesaus”
- Pasta med krepsehalerPasta med krepsehaler er er lettvinn og god mat, som passer fint i en hektisk hverdag. Om du ikke fårFortsett å lese “Pasta med krepsehaler”
- Pasta med kylling i tomatsausPasta med kylling i tomatsaus smaker godt og er enkel å lage, så det passer godt som en hverdagsrett. 2Fortsett å lese “Pasta med kylling i tomatsaus”
- Pasta med kylling og bacon i fløtesausPasta med kylling og bacon i fløtesaus er godt og i tillegg enkelt å lage. Jeg liker å bruke lårfiletFortsett å lese “Pasta med kylling og bacon i fløtesaus”
- Pasta med laks og spinatPasta med laks og spinat er lettvint og godt etter en dag på jobben og er passe til 4 personer. 1Fortsett å lese “Pasta med laks og spinat”
- Pasta med trøffel og fløtesausPasta med trøffel og fløtesaus er en lettvint og god middags- eller lunsjrett. Du får kjøp trøffel i små glassFortsett å lese “Pasta med trøffel og fløtesaus”
- Pastaputer med pancettasausPastaputer med pancettasaus er laget av deilige pastaputer, fylt med sopp og du får kjøpt dem ferdige. Om du ikkeFortsett å lese “Pastaputer med pancettasaus”
- Pastaputer med sitronsaus og trøflerPastaputer med ostesaus og trøfler er en favoritt hos oss. Du kan kjøpe ferdige pastaputer etter egen smak, eller duFortsett å lese “Pastaputer med sitronsaus og trøfler”
- Pastaskruer med indrefilet og blåskimmelsausPastaskruer med indrefilet og blåskimmelsaus er super restemat etter en middag med helstekt indrefiler. Du kan også bruke ytrefilet, entrecôteFortsett å lese “Pastaskruer med indrefilet og blåskimmelsaus”
- Peperoncino rosso med kylling og pestoPeperoncino rosso er en pasta med sting i. Vi synes det smaker godt, men du kan bruke annen pasta tilFortsett å lese “Peperoncino rosso med kylling og pesto”
- PepperrotsildPepperrotsild smaker friskt og godt og faller i smak hos de fleste. Om du aldri har lagd sild før, erFortsett å lese “Pepperrotsild”
- Pitabrød med pesto, mozzarella og skinkePitabrød med pesto, mozzarella og skinke er en lettvint og velsmakende lunsjrett eller om du er litt småsulten på kvelden. DuFortsett å lese “Pitabrød med pesto, mozzarella og skinke”
- PizzaPizza var noe de bare spiste i Italia, da jeg var liten. Jeg var i den eneste familien jeg vissteFortsett å lese “Pizza”
- Pizza – mange spennende varianterDa jeg var liten, var pizza for de fleste, noe de spiste i Italia. Jeg var i den eneste familienFortsett å lese “Pizza – mange spennende varianter”
- Pizza twistersPizza twisters er fint som turmat, til tapasbordet og ikke minst til barnebursdag. De kan serveres både varme og kaldeFortsett å lese “Pizza twisters”
- PizzabollerPizzaboller er veldig kjekk turmat, lunsj og passer godt i barnebursdag. De smaker godt både varme og kalde. Deigen: 550Fortsett å lese “Pizzaboller”
- PizzasnurrerPizzasnurrer er deilig til middag, kveldskosen, barnebursdag eller som turmat. De smaker godt både nystekte, oppvarmet, lunkne og kalde. Bunnen: Fortsett å lese “Pizzasnurrer”
- Poke bowl med kyllingPoke bowl er en rett som kommer fra Hawaii. Den serveres oftest med ris i bunnen og rå fisk iFortsett å lese “Poke bowl med kylling”
- Poke bowl med laks og chilimajonesPoke bowl med laks og chilimajones er velsmakende kosemat fra Hawaii. Poke er det hawaiiske ordet for å skjære ellerFortsett å lese “Poke bowl med laks og chilimajones”
- Poke bowl med laks og superrisPoke bowl er opprinnelig fra Hawaii, men er i ferd med å spre seg over hele verden. Det er ikkeFortsett å lese “Poke bowl med laks og superris”
- Poronkeitto – reinsdyrsuppePoronkeitto er velsmakende, tradisjonell suppe, som serveres med skiver av kjøttet på toppen. 1 kg reinsdyrkjøtt, gjerne forpart 4 lFortsett å lese “Poronkeitto – reinsdyrsuppe”
- PortvinssildPortvinssild er et velsmakende innslag til julefrokoster og er morsomt å lage. Jeg lager minst ett nytt slag sild hvertFortsett å lese “Portvinssild”
- Potet- og purresuppe med hvitløkssnurrerPotet- og purresuppe med hvitløkssnurrer er en mettende og god lunsjrett, som de aller fleste vil like. Potet- og purresuppe:Fortsett å lese “Potet- og purresuppe med hvitløkssnurrer”
- Potetomelett eller tortillaPotetomelett eller tortilla kan spises som selvstendig rett, til f.eks. lunsj, eller du kan servere den til tapas. 2 løkFortsett å lese “Potetomelett eller tortilla”
- PotetvaflerPotetvafler er lettvint og mettende. Prøv dem til lunsj eller kveldsmat. 4 egg 4 dl melk 3 dl hvetemel 1Fortsett å lese “Potetvafler”
- Pulled hjortenakkePulled hjortenakke er norsk tradisjonskjøtt brukt som fast food. Om du er så heldig å få tak i en hjortenakke,Fortsett å lese “Pulled hjortenakke”
- PyttikalkunPyttikalkun er velsmakende restemat. Når jeg har stekt en helt kalkun, blir det alltid rester de kan brukes til mange slagsFortsett å lese “Pyttikalkun”
- Ramensuppe med biffRamensuppe med biff er knallgodt og er en av mine favorittsupper. Den er også enkel å lage. Oppskriften er passe tilFortsett å lese “Ramensuppe med biff”
- Ravioli med ricotta, sopp og baconRavioli eller pastaputer kan fylles med det du ønsker. Ravioli med sopp og bacon er en av mine favoritter. OppskriftenFortsett å lese “Ravioli med ricotta, sopp og bacon”
- Ravioli med soppfyll og salviesmørRavioli med soppfyll og salviesmør tar litt tid å lage, men den smaker sååå nydelig. Du finner oppskrift på pasta HER.Fortsett å lese “Ravioli med soppfyll og salviesmør”
- Red curry fiskesuppeRed curry fiskesuppe kommer fra Sørøst-Asia. Om du ønsker den sterkere, kan du tilsette chili. Denne oppskriften er passe tilFortsett å lese “Red curry fiskesuppe”
- Rekecocktail med smak av ØstenRekecocktail med smak av Østen smaker aller best med ferske reker, men du kan selvfølgelig også bruke frosne. 1 mangoFortsett å lese “Rekecocktail med smak av Østen”
- Rekecocktail med sting og avokadokremRekecocktail med sting og avokadokrem er en super forrett og en av mine favoritter. Om du synes den blir littFortsett å lese “Rekecocktail med sting og avokadokrem”
- RekerisottoRekerisotto er en mettende rett som passer til både lunsj, middag og som kveldskos. Riktig tilberedt risotto skal være kremaktigFortsett å lese “Rekerisotto”
- Restemat “pytt i panne”Jeg liker ikke å kaste mat. Det har heller aldri vært noe problem heller, siden jeg har hatt to storspisteFortsett å lese “Restemat “pytt i panne””
- RislapperRislapper er smart å lage, når du har rester av risgrøt eller kokt ris etter middagen og det smaker godtFortsett å lese “Rislapper”
- RisonisalatRisonisalat passer til både kjøtt og fiskeretter, er super til grillmat og kan brukes som forrett eller lunsjrett, med godtFortsett å lese “Risonisalat”
- RisottoJeg husker risotto som noe tørt og trist fra kjøkkenskolen i barndommen, men risotto laget på riktig måte, smaker nydelig.Fortsett å lese “Risotto”
- Roastbiffbaguette med aromasoppRoastbiffbaguette med aromasopp er en deilig lunsj- eller kveldsrett. Om du vil legge ekstra mye kjærlighet i det, kan duFortsett å lese “Roastbiffbaguette med aromasopp”
- RoastbiffsalatRoastbiffsalat er godt, sunt og mettende. Den passer godt, både som en lunsjrett og som en middagsrett, med godt brødFortsett å lese “Roastbiffsalat”
- Rødkålsalat fra KoreaRødkålsalat fra Korea smaker godt alene til f.eks. lunsj, sammen med godt brød, eller som forrett. Rødkålsalat passer også somFortsett å lese “Rødkålsalat fra Korea”
- RomanescosuppeRomanescosuppe er en mellomting mellom blomkål- og brokkolisuppe og passer fint til forrett eller lunsj. Du får kjøpt romanesco påFortsett å lese “Romanescosuppe”
- Rømmegrøt – hjemmelaget selvfølgeligRømmegrøt – hjemmelaget selvfølgelig, og det er ingen grunn til å kjøpe ferdig, når den er så enkel å lageFortsett å lese “Rømmegrøt – hjemmelaget selvfølgelig”
- Rösti (røsti)Rösti (røsti) er opprinnelig fra Sveits, men spises i flere av de nærliggende landene også. I tillegg har retten flyttetFortsett å lese “Rösti (røsti)”
- Saftig og sprøtt valnøttbrødValnøttbrød smaker veldig godt. Denne oppskriften gir et saftig brød med knasende sprø skorpe. Jeg bruker det som tilbehør til f.eks. supper ogFortsett å lese “Saftig og sprøtt valnøttbrød”
- Salat med appelsin og karridressingSalat med appelsin og karridressing er en deilig rett fra Midtøsten. Den kan brukes til lunsj, som forrett eller somFortsett å lese “Salat med appelsin og karridressing”
- Salat med bær og sprøstekt parmaskinkeSalat med bær smaker alltid godt, synes jeg. Denne varianten med bær er litt utenom det vanlige og smaker ekstraFortsett å lese “Salat med bær og sprøstekt parmaskinke”
- Salat med biff og baconSalat med biff og bacon er perfekt, om du har rester etter biffmiddagen. Jeg liker å legge salat på fatFortsett å lese “Salat med biff og bacon”
- Salat med couscous og biffstrimlerSalat med couscous og biffstrimler er supert om du har rester etter en biffmiddag. Om du ikke har biffrester, kan duFortsett å lese “Salat med couscous og biffstrimler”
- Salat med kylling og peanøttsausSalat med kylling og peanøttsaus er en lun og smaksrik salat, der kyllingen fremdeles er varm, når du serverer. 4Fortsett å lese “Salat med kylling og peanøttsaus”
- Salat med mandelflak og sesamfrøSalat med mandelflak og sesamfrø er en frisk salat fra Sør-øst Asia og passer til både kjøtt- og fiskeretter. 1/2Fortsett å lese “Salat med mandelflak og sesamfrø”
- Salat med nøtter og mangodressingSalat med nøtter og mangodressing smaker godt både alene og som tilbehør til kjøtt- og fiskeretter. Salaten: 1/2 hode isbergsalatFortsett å lese “Salat med nøtter og mangodressing”
- Salat med spiselige blomsterSalat med spiselige blomster Er ikke bare lekkert, det smaker godt også. Hver vår ber jeg om hjelp på hagesenteret,Fortsett å lese “Salat med spiselige blomster”
- Saltet lammelårSaltet lammelår er en tradisjon fra Sørlandet og etter at moren min flyttet til Kristiansand for mange år siden, bleFortsett å lese “Saltet lammelår”
- SellerirotsuppeSellerirotsuppe er nydelig som forrett eller til lunsj, sammen med godt brød. Blandingen av eple og bacon, ser lekkert ut,Fortsett å lese “Sellerirotsuppe”
- Sennepssild med grønne eplerSennepssild kan serveres som godt pålegg til julefrokosten, til koldtbord eller til sildebord. Om du ikke har funnet din yndlingssildFortsett å lese “Sennepssild med grønne epler”
- ShakshoukaShakshouka (shakshuka, shakshoka, schakschuka) serveres til frokost i Tunisia, Algerie, Egypt, Libya, Marokko, Iran, Jordan, Saudi Arabia, Palestina og Israel.Fortsett å lese “Shakshouka”
- Siste dag av ferien og spekemat til middagI dag skal vi ha spekemat til middag og jeg lager potetsalaten min. Poteter, kokt og delt i terninger 1Fortsett å lese “Siste dag av ferien og spekemat til middag”
- SkagenrøreSkagenrøre eller skagensalat smaker frisk og god og kan brukes som en deilig forrett, som lunsj i en baguett ellerFortsett å lese “Skagenrøre”
Se innlegg for å abonnere på nettstedets nyhetsbrev.
- SkalldyrsalatSkalldyrsalat passer godt som en lekker forrett, og som frokost eller lunsj på godt brød. Du kan selvfølgelig bruke ferskeFortsett å lese “Skalldyrsalat”
- SmazhenkaSmazhenka er en blanding av pai og pizza, som spises i deler av Øst-Europa. Jeg har fylt med løk, grillaFortsett å lese “Smazhenka”
- SmørgåstårtaSmørgåstårta smaker godt og er enkelt å lage, dersom du ikke har store ambisjoner for utseendet. Start med å lageFortsett å lese “Smørgåstårta”
- SolbærsildSolbærsild er noe helt nytt for meg, men jeg er veldig glad i solbær og regnet med at det måtteFortsett å lese “Solbærsild”
- SoppomelettSoppomelett er mettende og perfekt i disse sopptider, men kan selvfølgelig lages med sopp fra butikken hele året. Selv omFortsett å lese “Soppomelett”
- Šopska salatŠopska salat er en nydelig salat, som serveres i Bulgaria, Tyrkia, Kaukasus, Russland og Balkan. De bruker en geitost somFortsett å lese “Šopska salat”
- Søtpotetsuppe med smak av ThailandSøtpotetsuppe med smak av Thailand smaker veldig godt og kan gjøres så sterk du vil, med å tilsette mer chili. 2Fortsett å lese “Søtpotetsuppe med smak av Thailand”
- Spagetti carbonaraSpagetti carbonara er en videreutvikling av en gammel rett fra Lazio i Italia. Den er rask og lettvinn å lageFortsett å lese “Spagetti carbonara”
- Spagetti vongoleSpagetti vongole er noe av det beste jeg vet og jeg spiser den alltid når vi er i Italia. Meny harFortsett å lese “Spagetti vongole”
- Spansk potetomelett eller tortillaSpansk potetomelett eller tortilla er perfekt som en av rettene, når du skal servere tapas, eller som en lunsj- ellerFortsett å lese “Spansk potetomelett eller tortilla”
- Spekefat med middelhavssmakerSpekefat med middelhavssmaker er kjekt å sette frem om du får uventede gjester, eller det er litt for lenge tilFortsett å lese “Spekefat med middelhavssmaker”
- Spicy, tomatisert laksesuppeSpicy, tomatisert laksesuppe fiskesuppen varmer godt en sen høst eller vinterkveld. Du kan gjøre den sterkere eller mildere ved åFortsett å lese “Spicy, tomatisert laksesuppe”
- SquashsuppeSquashsuppe smaker kjempegodt og er heller ikke så vanlig å få servert. Denne oppskriften er egentlig mammas og er passeFortsett å lese “Squashsuppe”
- Steam buns – Gua bao med oksekjøttSteam buns – Gua bao med oksekjøtt er en av favorittrettene mine for tiden. Du kan lage steam buns selv,Fortsett å lese “Steam buns – Gua bao med oksekjøtt”
- Steam buns med laksSteam buns med laks er en nydelig rett med harmoniske smaker. Om du ønsker den sterkere, kan du tilsette chiliflak.Fortsett å lese “Steam buns med laks”
- StjerneskudStjerneskud er et nydelig dansk smørrebrød med en deilig saus, panert rødspette, kokt rødspette, røkelaks, reker, rogn, asparges, salat, sitronFortsett å lese “Stjerneskud”
- SursildSursild er kjent og kjært på mange norske frokostbord. Du kan kjøpe ferdig, men det er morsomt å lage sildFortsett å lese “Sursild”
- Syltet laksSyltet laks er det nyeste tilskuddet til julefrokosten vår og er veldig populært. Syltet laks kan også brukes som forrett.Fortsett å lese “Syltet laks”
- TabascosildTabascosild er morsomt, raskt og enkelt å lage. Det eneste som tar tid er ventingen, men denne tiden kan brukes tilFortsett å lese “Tabascosild”
- TacosildTacosild er lett å like og kan være barn og unges vei inn i sildens vidunderlige verden. 1 glass tomatsildFortsett å lese “Tacosild”
- TacosmørbrødTacosmørbrød er perfekt når du har tacorester. Du får brukt både kjøttsausen, salsaen, osten og guacamole eller rømmen. Om duFortsett å lese “Tacosmørbrød”
- Tagliata Di ManzoTagliata Di Manzo høres flott ut, men det betyr skivet biff. Denne biffsalaten er en deilig lunsj- eller kveldsrett ellerFortsett å lese “Tagliata Di Manzo”
- Tagliatelle med kyllingfilet og hjemmelaget pestoPasta med pesto er en italiensk klassiker. Her har jeg tilberedt den med kyllingfilet og rødløk. Pesto: 150 g ferskFortsett å lese “Tagliatelle med kyllingfilet og hjemmelaget pesto”
- Tapas – spanske småretterTapas kan varieres nesten i det uendelige. Det behøver ikke å være så mye jobb heller, det bestemmer du selv.Fortsett å lese “Tapas – spanske småretter”
- Tarte flambéeTarte flambée er en spesialitet fra Alsace, i Frankrike, men den spises mye i flere av nabolandene også. Den erFortsett å lese “Tarte flambée”
- TartifletteTartiflette er en fransk rett med mye og kraftig ostesmak. Den smaker godt til lunsj, med en liten salat til,Fortsett å lese “Tartiflette”
- TerteskjellTerteskjell er en av oppskriftene som dukker opp når jeg blar i den gamle, håndskrevne kokeboka mi. Terteskjell var enFortsett å lese “Terteskjell”
- ThaifiskegryteThaifiskegryte både smaker god og er sunt. Jeg har brukt steinbit, laks og argentinske villreker, men du kan bruke andreFortsett å lese “Thaifiskegryte”
- ThaifiskesuppeThaifiskesuppe passer til både lunsj, forrett og som en deilig liten kveldsrett. Denne deilige fiskesuppa er toppet med reker. Det smakerFortsett å lese “Thaifiskesuppe”
- ThaifiskesuppeThaifiskesuppe har en mild smak av kokos og kan gjøres sterkere eller mildere, ved å justere chilimengden. 1 finhakket løkFortsett å lese “Thaifiskesuppe”
- Thailandsk kyllingsuppeThailandsk kyllingsuppe er en deilig og varmende rett, som passer godt nå på høsten. Om det frister med litt kokossmak, kanFortsett å lese “Thailandsk kyllingsuppe”
- Thaisalat med biffstrimlerThaimat er en nydelig kombinasjon av søtt, sterkt og syrlig, som jeg synes er helt fantastisk. Her har jeg lagdFortsett å lese “Thaisalat med biffstrimler”
- Thaisalat med mango og kyllingThaisalat med mango og kylling er en lett og god lunsj- eller middagsrett. Salaten passer også godt til andre typer kjøttFortsett å lese “Thaisalat med mango og kylling”
- ThaisildThaisild er en av de nyere sildevariantene på frokostbordet i jula, hos oss. Det høres kanskje merkelig ut å blandeFortsett å lese “Thaisild”
- Thaiwraps med kyllingThaiwraps med kylling er en velsmakende rett for hele familien. Tortillalefser kan brukes til mer enn taco og denne rettenFortsett å lese “Thaiwraps med kylling”
- TimatimTimatim er en salat fra Etiopia og Eritrea. Den kan fint spises alene, med litt brød, eller som tilbehør tilFortsett å lese “Timatim”
- TiropitakiaTiropitakia er små paier fylt med fetaost og urter passer til lunsj, forrett, kveldskos eller som en del av mezeFortsett å lese “Tiropitakia”
- Toast – ostesmørbrødToast – ostesmørbrød har vært tradisjon i England siden Victoriatiden, men spises i en eller annen variant i store delerFortsett å lese “Toast – ostesmørbrød”
- Tom kah gaiTom kha gai er en smakfull kyllingsuppe fra Thailand. De lager den med en hel kylling og med galangal. DenneFortsett å lese “Tom kah gai”
- TomatbruschettaTomatbruschetta er en italiensk rett med sprøstekt brød, smurt med hvitløk og olivenolje. På brødet legges deilig tomatblanding, olivenolje ogFortsett å lese “Tomatbruschetta”
- Tomatisert fiskesuppeTomatisert fiskesuppe smaker godt, både som en lunsjrett, kveldsrett og som forrett til en middag. Denne varianten er ganske såFortsett å lese “Tomatisert fiskesuppe”
- Tomatsuppe med baconTomatsuppe med bacon smaker ekstra godt når dagene er kalde, men passer hele året, som lunsj, forrett eller kveldskos. 1Fortsett å lese “Tomatsuppe med bacon”
Se innlegg for å abonnere på nettstedets nyhetsbrev.
- Tomatsuppe med eggTomatsuppe med egg er en klassiker, som mange har vokst opp med. Tomatsuppe spises over store deler av verden, menFortsett å lese “Tomatsuppe med egg”
- Trøffelpasta med kylling, tomater, parmesan og basilikumDenne retten er enkel og full av smak. Oppskriften er passe til 4 personer. 1 pk. trøffelpasta (fås bl.a. påFortsett å lese “Trøffelpasta med kylling, tomater, parmesan og basilikum”
- Tunfisk på japansk visTunfisk på japansk vis er fersk, nesten rå tunfisk, servert med salat og en nydelig, japansk saus. Du fårFortsett å lese “Tunfisk på japansk vis”
- Tunfisk som i NiceTunfisk kan varieres i nesten det uendelige og denne varianten er inspirert fra Nice i Frankrike. Tunfisk stekes som biff,Fortsett å lese “Tunfisk som i Nice”
- TunfisktatakiTunfisktataki er en av mine yndlingsretter. Om du er en av dem som synes sushi er i overkant rått, kanFortsett å lese “Tunfisktataki”
- Tuvas lapperTuvas lapper er nydelige, spesielt når de er nystekte og fortsatt varme. Hun steker dem på takke, men om duFortsett å lese “Tuvas lapper”
- Tyrkisk pastasalatTyrkisk pastasalat er en deilig lunsj- eller kveldsrett. Den kan også brukes som en del av en meze (småretter fraFortsett å lese “Tyrkisk pastasalat”
- VelkomstmatVelkomstmat er en liten anretning man kan servere, når man trenger litt smått å tygge på når man får gjester.Fortsett å lese “Velkomstmat”
- Vietnamesisk salat med nuoc namdressingVietnamesisk salat med nuoc namdressing er frisk og sprø. Det vietnamesiske kjøkken byr på mange smaker og her får duFortsett å lese “Vietnamesisk salat med nuoc namdressing”
- Vitello tonnatoVitello tonnato er en deilig, italiensk rett, som kan brukes til lunsj, forrett eller til et antipastimåltid. Jeg legger den på et fat,Fortsett å lese “Vitello tonnato”
- Vitello tonnatoVitello tonnato er en fantastisk italiensk rett som vanligvis brukes til lunsj, som forrett eller som en liten godbit påFortsett å lese “Vitello tonnato”
- Vitello tonnato – en kjapp juksevariantVitello tonnato – en kjapp juksevariant blir laget av roastbiff i stedet for kalvekjøtt, men den smaker neste like godt.Fortsett å lese “Vitello tonnato – en kjapp juksevariant”
- WaldorfsalatWaldorfsalat smaker nydelig til kalkun og kylling. Det passer også godt til mange slags kjøttpålegg. 4 røde epler, skrelt ogFortsett å lese “Waldorfsalat”
- Welsh Rabbit eller welsh rarebitWelsh Rabbit eller welsh rarebit er en walisisk rett fra 1700-tallet. Det var mye fattigdom og derfor måtte de væreFortsett å lese “Welsh Rabbit eller welsh rarebit”